Nasa vizualizacia kupelne - co vy na to???

Co by sa dalo urobit lepsie? Prosim ak su tu nejaki odbornici instalateri, predtym nez sa spytam tu nejakej firmy, je mozne v nasej starej kupelni vyhodit klasicky radiator kt. je teraz pod oknom (plyn-horuca voda) a nahradit ho rebrikovym (cize posunut vedenie cca o nejakych 60-70cm)? Este dumame nad tym ci dame vo vani podomietkove alebo klasicke..dost sa bojime toho podomietkoveho, ze v pripade nejakej poruchy sa bude musiet vytlct ten dekor z vane.. vase skusenosti? Na podlahe bude rektifikovany gres mazzari - myslite ze 30x90 alebo 20x90 alebo 15x90cm? Co si myslite o vani, rozmer 170x75cm Kaldewei Puro? Staci ci mame ist predsa do vacsieho rozmeru? Povodne sme chceli DUO ale kedze sa tam budeme denne kupat , nepride nam to celkom prakticke s tou kolmou opierkou. Ake su Vase skusenosti? Dakujem za kazdu pripomienku, radu...je to nasa prva prerabka kupelne..clovek sa fakt nevyzna... :-) Dakujem
Odpovedať
@jedovata o com podomietkovom rozpravate? baterii
Odpovedať
@jano2007 ano, ano..bateria ale len na vani...
Odpovedať
mne sa to paci.akurat by som dala tmavsiu podlahu.
Odpovedať
@jedovata co tu vsetci maju so sekanim obkladu ak sa nieco stane, ak si to date urobit vodarovi co sa len tvari ako vodar tak mozno budete musiet sekat aj ked podomietkovu bateriu nedate. Oprava takejto baterie si nevyzaduje ziadne sekanie, da sa z puzdra vybrat, ak vodar dojebabre potrubie to je uz ina vec. Ja som vela veci na dome robil sam (aj to tak vyzera ;-) ) ale na odborne prace som si zavolal ludi co sa veci rozumeju, (maju pravu a lavu ruku, nie obe lave a este z r..ti vyrastaju)
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 prosim ta mas skusenosti s podmietkovou bateriou? Nam to tiez navrhly do kupelne a sice sa mi to paci, ako je to s jej udrzbou pripade vymenou?
Odpovedať
@mimikas najskor si zistite kolko stoji, hned budete mat o starost menej :-) co si vybrat. skusenost s udrzbou ani vymenou osobne nemam, ja mam nadomietkove lebo nebol som ochotny dat 2x za podomietkovu, navrhnut sa da vsetko len ci to penazenka znesie
Odpovedať
Profilova fotka
Moj nazor. Co sa tyka samotneho navrhu, posobi to trochu sterilne kedze je to cele biele. Ak je to vsak vasa salka kavy tak som nic nepovedal ;-) podlaha ak dobre vidim je imitacka dreva, dal by som urcite tmavsiu, pozri mythos brown 15x100, velmi dobra volba. Podomietkovej baterie sa neboj, len to daj spravit dobremu vodarovi. Samotneho modulu sa bat nemusis, ak kupis hansgrohe resp. Grohe. Obklad by som oblozil az hore, vytvoris tym peknu plochu, prechod medzi obkladom a okietkou vypada rusivo. Pekny prvok celej kupelne by bol napr. Ten ze sa oblozi imitackou dreva aj vana avsak format smeruj zhora dolu nie zlava doprava. Tot moj nazor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Inak s tym rektifikovanym gresom by som si to na zemi rozmyslel. Na obklade je to fajn, na zem by som to nedaval. Totiz: rektifikovana dlazba ma presne orezane hrany, ktore su ostre. Musi sa polozit na dokonale rovnu podlahu, to by sa dalo vyriesit nivelakom. Ale: prakticky ziadna dlazba a hlavne velky format nieje dokonale rovny. V praxi ked obkladac kladie tak mu moze niekde vyskocit o mm a velmi lahko si mozes porezat nohu. Zvykne sa to klast na tretinky, ale ani tymto sposobome to nebude uplne rovne a moze nastat problem. Extrem je ked si niekto da rektifikovanu mozaiku do kuta. Ak mu to neoblozi fajnsmeker tak si clovek koleduje o navstevu chirurgie :-)
Odpovedať
@pikis dakujem velmi pekne za zaujimave pripomienky..! tmavu podlahu mame na celom podlazi a prave som chcela hore v kupelni "nieco ine" a prave sa mi aj paci ta cistota a sterilnost kt. vytvara aj ta svetla farba. Okrem toho je ta kupelna velmi mala a bojim sa zeby mi ju tmava podlaha este opticky skreslovala. S tym obkladom az po vrch, je to boj s mojim muzom. Nechce o tom ani pocut :-( Tiez si myslim ako ty, zeby to bolo uplne do hora ovela krajsie! To s tou rektifikovanou dlazbou pocujem prvykrat! Prave nam bola rektifikovana dlazba ako i obklad velmi odporucena a preto sme sa pre ne rozhodli (aj na steny). Akurat ako tak citam aj tu na streche , nechapem preco mi v studiu odporucili az 3mm spary, ked vsade citam ze tam prave tie spary stacia len 2mm. A toto s tou ostrostou..praveze tie nerektifikovane kusy mi prisli na dotyk take ostre (ked som to v studiu skusala). Aku sparovacku by si zvolil? Obklad asi biely, a podlaha bezova? Prisposobit to tym farbam?
Odpovedať
Profilova fotka
@jedovata Podomietkova bateria - vybrat dobru osvedcenu znacku (ja odporucam i-Box od Hansgrohe, ale urcite dobre su aj Hansa, Grohe, Kludi), dobre ju osadit a pozapajat a nemoze byt problem. Ak by to robil nejaky fuser, problem moze byt aj s nastennou bateriou - privody su k nej tak isto pod omietkou. Ak by bol nejaky problem s podomietkovou bateriou v buducnosti (najcastejsie treba vymenit kartusu), vsetko sa da vybrat bez sekania, ale aj pre tento pripad treba zvolit nejaku osvedcenu znacku, aby ste aj po dvadsiatich rokoch zohnali nahradne diely. Radiator - urcite sa to da urobit, pomohla by nejaka fotka, hlavne ako su vyvedene trubky zo steny, ci sa budu dat schovat do steny.
Odpovedať
@peterpinke super dakujem.ty sa nejako vyznas!!! som ti to bola aj extra odfotit! v kazdom pripade pride zajtra instalater koli cenovej ponuke.zijem pri viedni tak som velmi zvedava kolko to bude stat! mam pocit ze viac ako rektifikovany gres v celej kupelni :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peterpinke tie trubky idu zo zeme.ja by som ich najradsej posunula cca o 70cm do prava a na stenu hore cca20cm
Odpovedať
Profilova fotka
:-p
Odpovedať
Profilova fotka
@jedovata ano sparovku by som volil tak ako pises, na obklad bielu a na dlazbu do odtiena s dlazbou, teda bezovu. Co sa tej rektifikacie tyka. Na obklade je to velmi pekne ked je kvalitny obklad bez tzv. Planarity, teda bez brucha. Na dlazbe to moze narobit oaseku ak nebude uplne rovna dlazba. Sirka spary sa zvacsa dava na 10 % z formatu. Pri rektifikovanom obklade sa zvykne davat na 1,5 mm krizik, na dlazbe kludne aj 3mm ale to skor asi prave kvoli tomu aby sa stratili ostre hrany, na vacsej spare sa to strati. Ale toto by mal vediet obkladac, dajte si VELMI zalezat na vybere spravneho cloveka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jedovata tak s radiatorom by nemal byt problem, pozriet, ake trubky su pod tou izolaciou, zasekat kusok do podlahy, aby boli schovane, nadpojit a potiahnut tam, kde treba. Uz mas cenovu ponuku? Neporazilo ta? :-D
Odpovedať
@peterpinke 1000-1200e za posunutie radiatora, montaz a demontaz sanity, baterie, posunutie vody a urobenie podomietky vo vani :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jedovata aj s materialom? Teda Geberit, podomietkove teleso na bateriu, vsetky trubky na vodu a odpad. Radiator novy asi nie je v cene.
Odpovedať
Podomietkove baterie su na udrzbu jednoduchsie ako klasicke, aj co sa tyka, oprvy, aj umyvania. Mna by skor pri tejto vylzualizacii zaujimal rozmer kupelne, asi nie je velmi velka, ale predsa len by som to skusila inka: vanu urcite pod okno a zvysok by som riesila podla rozmeru, resp. miesta: umyvadlo, skrinka, WC a sprchovy kut.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, na fotke sa mi zdá, že máte batériu na bočnej stene, v strede vane. Vyzerá to pekne ale dala by som to z praktických dôvodov na stenu ako je kratší bok vane. Moji rodičia pred nedávnom prerábali a zmenili to tak ako to máte nakreslené aj vy ale nie sú s tým spokojní, vadí to tam, búchajú sa do toho. :-| :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?