Led pásiky v sprchovom kúte

Profilova fotka
Je mozne dat do murovaneho sprchoveho kuta LED pasiky? Kdesi som pocul, ze by sa nemali davat do priestoru, kde je voda. Boli by len 2 ks, dlzky zhruba 0,6 m, vo vyske asi 1,2-1,5 m od podlahy. Budem mat v sprch.kute 2 murovane male policky, ktore chcem osvetlit, kabliky k nim chcem viest skarou medzi obkladackami a zaskarovat ich. Napajaci zdroj by bol mimo sprch.kuta.
Odpovedať
Profilova fotka
led pás ip 44 alebo 65
Odpovedať
Ano, bez vacsich problemov no treba pozorne vyberat aj instalovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 Da sa to riesit ale IP 44 nestaci urcite ani zalievany gelom. Mam to vyskusane ze pasik casom zoxiduje. V tychto podmienkach musi byt IP68. Osobne to riesime tak ze zoberieme AL profil odrezeme ho na mieru naspajkujeme kabel, na pasik nalepime do profilu osadime koncovky a zalejeme dvojzlozkovym lukoprenom. Toto riesenie pouzivame v exterieroch a pri bazenoch. Nevyhoda je ze neskor uz nieje mozne profil prevrtat a srobovat. Jedina moznost je lepit alebo nacvakavat do uchytiek.
Odpovedať
Alebo sa skús pozrieť aj po sprchovej batérii ktorá má už LED svetlá v sebe zabudované a máš po starosti... Jednu takú sprchovú bateriu vyrába aj Hansa... môžeš si meniť farby ako sa ti páči... videl som ju vystavenú v kúpeľňovom študiu Technik vo Zvolene tak skús www.technikzv.sk :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon a ako je mozne priviest kable k tymto led pasikom, tak aby ich nebolo vidno? Vojdu do 3mm skary medzi obklad?
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon resp. kde skryjem konektor na napojenie led pasika? Tomu nebude vadit voda?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 ak uz je obklad hotovy tak tahat kable uz nieje mozne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@johny18 niečo podobné sa snažím riešiť aj v našej sprche...nemáte náhodou foto s tými poličkami?
Odpovedať
Profilova fotka
@riusake17 upustil som od toho a led pasiky som nakoniec nedaval. bolo to prilis komplikovane, ako to vsetko vyriesit, a radsej si dam viac led svietidiel na strop
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?