Kúpeľňa v paneláku so šírkou presne 160 cm

Zdravím, chystám sa prerobiť kúpeľňu v paneláku - hlavne ide o výmenu vane. Problém je v tom, že kúpeľňa ma šírku presne 160cm (bez obkladu). Aktuálne je to riešené tak, že obklad je nalepený tesne nad vaňou, čomu by som sa chcel pri prerábke vyhnúť. Pretože výmena vane = búranie obkladu. Ako to riešiť? Potreboval by som vaňu širokú 158cm-158.5cm, aby tam pekne vošla okolo obkladu a v budúcnosti, ak by ju bolo potrebné vymeniť nebude treba nič vyburávať. Problém je, že takúto šírku vane som nikde nenašiel.
Odpovedať
ked dobre pohladas, najdes aj 150 cm dlhu vanu, a budes mat odkladaciu plochu pri nohach na obmurovke
Odpovedať
Obmurovke som sa praveže chcel vyhnuť a dat tam len kryt. Obmurovka sa zvyčajne poškodí pri výmene vane.
Odpovedať
Ahojte vie mi niekto poradiť či to je móla ?
Odpovedať
co sa tej vane tyka, tak uplne bez problemov sa da zohnat aj takato mensia. treba toho asi viacej popozerat, aby si natrafil. skus kaldewei, oni maju 150 a aj mensie tusim este v ponuke. a takuto ti ani nebude treba menit casom.
Odpovedať
Profilova fotka
Vanu zvacsa menis az pri prerabke kupelne takze kludne ju zaobkladuj.
Odpovedať
@playandwin ta vaňa je nevyhnutnosť ? Máme rovnako úzku kúpeľňu a riešili sme to sprchovým kútom resp. walk-in
Odpovedať
Máme rovnako širokú kúpeľňu, ale ako často meníte vaňu? My sme tú 160ku zapustili do obkladu, veď ak ju budem chcieť za 156r vymeniť, aj tak budem chcieť vymeniť asi už aj obklad.
Odpovedať
@playandwin koľko krát plánuješ vymieňať vaňu? Ak sa bojíš, tak si nechaj pár obkladačiek na doloženie, ktoré by si musel inak vyskať pri výmene vane. Iná rada neexistuje, lebo ani vaňa v rozmere 158cm neexistuje. Teda ja o takej neviem.
Odpovedať
@neeuqsima nie, nie je to mola, je to uplne bezny nocny motyl
Odpovedať
@playandwin ked budes o 20 rokov menit vanu, tak vymenis aj obklad. Ked budes menit vanu pred odchodom do dochodku a budes riesit sprchac aby si aj vo vyssom veku mohol pouzivat kupelnu bez problemov, budes menit aj obklad
Odpovedať
Profilova fotka
@playandwin ja som prerabala maličku kúpeľnu v paneláku a jednoznačne som chcela vaňu a tá čo som zohnala mala tuším 150 cm https://www.modrastrecha.sk/blog/sand...
Odpovedať
Profilova fotka
@playandwin preverila som to a nie, mala presne 160cm. Ale našla som ti 155x70 s možnosťou bočného panelu, takze ju nebudeš musieť obmurovat https://www.sanovo.sk/produkt/besco-q...
Odpovedať
Článok sa načítava...
A áno vraví sa koľko krát budeš meniť vaňu.. no praveže teraz je tu kupeľňa, ktorá bola rekonštruovaná v roku 2014 pôvodným majiteľom a vaňa už je poškodená... Samozrejme, že pôvodný majiteľ obklad nemá a tak môžem robiť všetko na novo.. Super ta vaňa 155cm, take niečo som potreboval najsť. A to som hľadal 3 dni a nenašeil 😄 Vďaka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?