Ktorú variantu a tvar sprchového kúta by ste vybrali?

Ahojte, ktoru variantu by ste zvolili? Kedze je tam rozdiel v stene, tak jedna strana sprchy bude vzdy o 15cm vacsia ako rozmer sprchoveho kuta. Zariadenie (umyvadlo, skrinku, bateriu) budeme mat hranate, preto by mozno bolo lepsie dat sprchovy kut v tvare obdlznika: 1) Sprchovy kut 70x90, teda realna velkost 85x90 2) Sprchovy kut 80x90, teda realna velkost 95x90 Ale rozmyslame ci nedat radsej oblukovy, aby sme vonku pred sprchovym kutom sme mali trochu viac miesta: 3) Sprchovy kud stvrkruhovy 90x90, realna velkost 105x90 A ked obdlznikovy tvar, tak ake dvere: 1) Posuvne do rohu 2) Otvaracie na tu stranu, kde je radiator. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Obdĺžnik čím väčší. Dvere mam skúsenosť s otváracími - super údržba oproti kolajnickami.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak nejaký náčrtok. Nejak som ten popis nepochopil.
Odpovedať
Treba si vybrať taký aby ste sa doň cez vstup vopchali :-) My mame sprchový 100x80 a nakoľkonebolo miesto na ootváranie dverí tak som musel dať zasuvacie, ale pri zasuvacich je vstup na tu dĺžku 100cm iba 45cm. Zo zasuvacimi už teraz nie je veľký problém s čistením pretože sa dajú odklopit a tak ľahko vyčistiť.
Odpovedať
@durim Jasne, nejak mi to nenahral obrazky a ja som si to ani nevsimol.
Odpovedať
Profilova fotka
@zsolt89s to ten oblukovy by bola asi najlepsia volba, kedze by ste mali viac priestoru
Odpovedať
@zsolt89s urcite skor hranaty, dobre sa cisti stierkou, oblukovy sa tak neda ;-)
Odpovedať
@zsolt89s ja by som dala žľab,ak sa dá iba 2 steny,ale hlavne otváraciu časť na pánty.
Odpovedať
Profilova fotka
do obluku by som asi nesiel. Sice by to usetrilo trosku miesta ale je to podla mna zanedbatelne. A lepsie bude vyzerat obdlznik ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt clovek by ani nepovedal, ze ten vchod sa tak rapidne zmensi :-S
Odpovedať
ahoj, mas tam 185cm. ja by som tam dal 90x 140 napr. osobne mam taky a neviem si to vynachvalit. Dobre to vyzera, je to ucelne a priestranne..
Odpovedať
Profilova fotka
@dalll 90x140? nevezme to prilis z celej kupelne miesta? Podla mne ja to zbytocne taky velky sprchac.
Odpovedať
@dalll 90x140 je urcite super, ak je kupelna dostatocne velke, v tomto pripade vsak teoreticky maximum je 120, kedze tam ide este pracka. Ale aj 90x120 je vela, kedze ako pisal sj @filipendo vezme to prilis vela miesta z celej kupelne. Cela ta kupelna na zivo je este mensia ako to vyzera na obrazku. Nakoniec sme si vybrali oblukovy, takto nam vznikne sprcha 90x105 a kedze to nebude hranate ostane nam viac miesta aj pred sprchou. A tu udrzbu hadam nejak zvladneme :) A dakujem este raz za kazdu radu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
je sice pravda, ze realne zaberie dost miesta, no ja to mam v panelakovom byte, kde ten priestor je skutocne maly. a tym ze je to priehladne a sklenene, realne miesto zabera, no opticky absolutne neprekaza nakolko vidis vsade. cize stale si myslim, ze priestor vypocitat tak, aby sa zmestila pracka a spravit co najvacsi. ja mam od jednej strany kut, 15cm pracka15cm stena.. a opticky vyzera naozaj pekne. na druhej strane ak chcete obluk tak rozmer 105 je uz vacsi, cize nepatri medzi tie, kde si musis cupnut aby si si palce na nohach oplachol :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?