Infrapanel do kúpelne

Dobrý deň. Chcela by som vás požiadať o radu. Behom piatich rokov sa nám pokazil už druhý ohrievač v kúpelni. Bol to v podstate ventilátor s výhrevnou špirálou. Slúžil iba na krákodobé prikúrenie počas sprchovania, cca hodinu denne. Teraz rozmýšlam nad infrapanelom, ale keďže s nimi nemám skúsenosť, chcem vedieť vaše názory, alebo skúsenosti na túto problematiku. S popisu výrobcov sa mi infrapanel zdá byť vhodnejší pre tento spôsob využitia, alebo je to iba o tom, čo komu viac vyhovuje?
Odpovedať
Nad elektrickým vykurovacím rebríkom ste nerozmýšľali? Fajn je, že sa na ňom dajú sušiť napríklad osušky. To na infrapaneloch asi nie.
Odpovedať
Špeciálne kúpeľňa je priestor kde teplota vzduchu 28C počas kúpania/sprchovania pôsobí príjemne takže 2-3kW infražiarič je podľa mňa optymálny. Stači ho zapnúť len na veľmi krátku dobu. Repbrikový radiator je vhodný na udržiavanie 18C a sušenie uterákov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzovanka:

Dobrý deň. Chcela by som vás požiadať o radu. Beh…
@dzovanka mám jedno i druhé akurát konventor je bez ventilátora a teplota sa riadi termostatom, do kúpeľne treba infražiarič, má menšiu plochu so zrkadlom a vyšší výkon, jeho výhoda je ohrieva najskôr predmety, takže i telo i v studenej kúpelni, akurát všetko umiestniť do vhodnej zony podľa krytia pre bezpečnosť, pozri na google ako sa delia zony v kúpelni
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?