Hydroizolácia v kúpeľni: Chyby a riešenia

Dobrý deň, minulý týždeň majster ukončil kúpeľnu a ja som si az po odovzdaní všimol, že robil hydroizoláciu steny pri vani a nebola dotiahnutá úplne po celej dĺžke vane. Už počas výstavby som na to majstra upozornil a pýtal som sa či by nemala byť hydroizolácia po celej dĺžke vane. On mi povedal, že to takto robia a teda som mu veril, že vie ako to má byť správne. Teraz som náhodou našiel na internete video vďaka ktorému som si potom naštudoval postupy pri hydroizolácii stien v kúpeľniach podľa normy a s hrôzou som zistil, že bola urobená nesprávne. Nielenže MALA byť hydroizolácia po celej dĺžke vane, mala dokonca presahovať o 0,5 m. Dokonca mala byť spravená aj v mieste umývadla, čo nebolo vôbec dodržané. Pochybnosti vzbudzuje aj kontakt steny s podlahou v mieste sprchovej batérie pod vaňou, tu by mala byť umiestnená tesniaca páska, aj v kúte. A je tu aj diera pre kanalizáciu bez akéhokoľvek utesnenia. Pod sprchovou batériou nebolo spravené odborne hydroizolačné utesnenie, miesto je utesnené žltým montážnym lepidlom,možno silikonom, ktorý má trvácnosť 1 - 3 roky, zatiaľ čo kvalitná hydroizolácia môže poskytnúť nepremokavosť skoro 30 rokov. Prikladám v prílohe fotodokumentáciu z výstavby. Kúpelňa bola takto dokončená minulý týždeň a teda aj odovzdaná v nevyhovujúcom stave. Aký postup riešenia tohto problému navrhujete? - Je podľa vás možná nejaká oprava aspon okolo batérie? Napr. vybratím montážneho lepidla náhradou nejakeho hydroizolačneho postupu? - Čo môžem žiadať ako kompenzáciu v rámci reklamácie? - Je to taký veľký problém, že sa kvoli tomu oplatí búrať celú kúpeľňu? Prosím o radu, čo môžem žiadať, neviem na koho sa mám obrátiť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od spekktrum:

Dobrý deň, minulý týždeň majster ukončil kúpeľnu…
@spekktrum dobry den podľa foto usudzujem že sa jedná o priečku sdk.v takýchto situáciách ich je potrebné používať na všetky prestupi manžety ako súčasť hydroizolacie a používanie hydroizolacnych pasou ktoré majú väčšiu kapacitu objemových zmien ako tekutá hydroizolacia.ka je už kúpeľňa obložená aspom by som demontoval vaňovu bateriu a vytmelil medzeru medzi etažou a obkladom.ak je kúpeľňa obložená gresovym obkladom ten je plne izolačný tam netreba mať obavu,čo sa tika špár isto by som volil epoxidové ako.poistku .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od orfeo:

@spekktrum dobry den podľa foto usudzujem že sa j…
@orfeo Ďakujem za odpoveď. Áno, priečky sú SDK. Obklady máme veľkoformátové 120x60cm Skúsime reklamovať u dodávateľa prác. Kúpeľňa je už dokončená...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?