Hmoždinky do obkladu na sadrokartone

Profilova fotka
Ahojte. Aké hmoždiny sa používajú do sadrokartónu, ak je na ňom obklad? Príklad: uchytenie držiaka na kefu na wc, do sadorkartonovej obloženej steny (za geberitom).
Odpovedať
Profilova fotka
@snuro Spýtaj sa v železiarstve. Dnes je toho toľko, až človek žasne. Alebo to jednoducho prilep. Herkulesom apod.
Odpovedať
@snuro nejaky drziak na kefu je skoda srobovat, ja mam vacsinu veci na obklad prilepenych na mamuta... vies to neskor odstranit a neostane ti v obklade diera.
Odpovedať
Herkulesom nieeeeee to je na papier a drevo keď prilepiť tak mamutom ale sú také hmoždinky čo keď dotiahnes sa vnútri zdeformuju
Odpovedať
Profilova fotka
A ako prilepíš konzolu, ktorá má byť na skrutky? ak to nie je uspôsobené na lepenie?
Odpovedať
@snuro ide na to taka podlhovasta plastova hmozdinka a do nej musi ist dlhsi srob. Ked sa srob srobuje, za sadrokartonom sa hmozdinka destruuje tak, ze spravi takeho akoby slimaka a uz je napevno... ked mas obklad s sdk napr hrubku 2,5cm, hmozdinka by mala mat tak cca 5-6cm..
Odpovedať
@snuro treba kupit urcenu na lepenie... co si sem postol na fotke je na lepenie idealna.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nerozumiem. tak táto je na lepenie vhodná, či nie? Ako to rozpoznám?
Odpovedať
@snuro ako som pisal, ta na fotke je na lepenie idealna, lebo ma dost velku plochu, ktoru vies prilepit na obklad...
Odpovedať
@snuro pozri tu: http://www.kupelna-snov.sk/kupelnove-...
Odpovedať
Ahoj, použi kľudne hmoždinky ktoré sú priložené k držiaku, len si kúp vrták na sklo a keramiku v správnom priemere.
Odpovedať
Ja vsetko na mamuta a bez problemu. Dokonca aj velku tazku sklenenu zastenu som prilepil na mamuta (panty). To na obrazku je uplne v pohode - ten stvorec v strede namiesto vrtania prilepis, pockas den/dva a na to nasrobujes ten drziak. Ked bude treba odrezes ziletkou alebo niecim podobnym.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan dik za tip, celkom pekné a cenovo dostupné vybavenie, už som aj objednal :) . @jarosujo diky, skúsim to najprv kdesi na nečisto, ako sa to lepidlo správa a potom to nalepím naživo. Tu konzolu pri lepení trebanejak fixovať, či podržať minútku stačí?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snuro mne islo skor o ten navod tam ako to lepit, ale mam v kupelni nejake tieto Unix veci a dobre su... Nemusis si to skusat na necisto, nie je to raketova veda :) Fixovat to nemusis, ten pliesok co sa lepi dokopy nic nevazi, len nanes lepidlo, pritlac kde ma byt a ono sa to uz udrzi samo... len potom pockaj nejakych 24 hodin kym tam uchytis ten drziak.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo @gashtaan diky a keď začnem pracovať s tým mamutom, musím to nalepiť všetko naraz, alebo ten Mamut zatuhne v tube a môžem ho vyhodiť? Ako sa odstraňuje spoj s mamutom, v prípade výmeny vešiaka?
Odpovedať
@snuro ja som jednu tubu pouzival asi rok... vzdy co zaschlo som vysparal von, nasroboval dalsiu trubicku a hotovo. Ale su aj take male balenia mamutu, akurat cenovo sa asi neoplatia vobec. Bolo v tom navode co som ti sem posielal, ze ako sa to da dat dole, treba opatrne ziletkou to odrezat alebo silonom, alebo vykrutit... hlavne to netahaj nasilu smerom od steny, lebo ztrhnes aj lazuru z obkladu. Co tam ostane zosuchas dole aj prstom, ono je to stale pruzne ako silikon...
Odpovedať
@snuro Ako uz bolo spominane, ja necham tak centimeter lepu trcat, to uschne a urobi stupel. Uschne este aj trocha v tom sosaku, to odrezes/vysparas. Odstranis ziletkou alebo nozom. Treba s rozumom, pri vacsej ploche radsej male bodky do rohov, ako gucu do stredu. To sa zle reze a potom ide dole aj omietka - menil som exterierovu lampu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Díky chalani. ja som to včera už nestihol prečítať a polepil som to. :) Dnes na tie pätky naskrutkujem jednotlivé zariadenia. diky.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie celkom mi ten Mamut vyhovuje. Nalepil som s ním doplnky vo wc na lesklý, hladký obklad. Spoje s ním sú mäkké, pružné. Takže držiak na wc papier sa trošku hýbe a dokonca keramická nádoba na wc kefu spolu s držiakom po čase odpadla. Idem to teda navŕtať... -alebo sú nejaké iné druhy mamuta? použil som ten z Obi marketu, mali tam len jeden typ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?