Hlučná vodovodná batéria - Mexen

Profilova fotka
Ahojte, nedávno sme menili vodovodnú batériu za Mexen Alfa na dosku a je strašné hlučná, už pri slabom zapnutí. Viete čím to je? Zmena tlaku vody nepomohla. Resp. Viete poradiť nejakú tichu vysokú batériu (čiernu) na dosku, ktorá nie je hlučná? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela_webb je to tym slabym zapnutim a vysokym tlakom, musite nastavit tlak tak aby ste tu bateriu pustali vzdy naplno, ak je regulovana tak huci
Odpovedať
Profilova fotka
To by mi moc nevyhovovalo, aby som musela zakaždým naplno púšťať vodu a nedalo by sa to regulovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze ako som písala tlakom to nie je. To sa už skusalo
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela_webb Aké má ta batéria prívodové hadičky? Klasické flexibilné , alebo nerezové vlnovcové? Vlnovcové môžu vytvárať hluk.
Odpovedať
@michaela_webb Konečne niekto otvoril tento problém. Áno, je to len a len problém batérie a ničím to, bohužiaľ, neodstraníš. - iba výmenou za inú batériu. Mám s tým nejednu osobnú skúsenosť. V minulosti ma ani len nenapadlo, že pri kúpe nejakej novej značky batérie sa mám zaujímať aj o jej hluk (?) Táto záležitosť začala byť aktuálna pri masívnom zaplavení trhu batériami aj z rôznych (rozvojových) svetov. Myslím, že je to najmä fyzikou, tvarom, riešením, kanálikov v telách týchto batérií a možno aj v použitých materiáloch. Prechodom vody vznikajú rôzne akustické rezonancie spôsobujúce výsledný hluk. Doma som vymenil starú pákovú za novú, zn. Walmex. Hrôza, pri púšťaní vody to bolo počuť v celom dome. Potom som vymenil za nejakú inú. Problém podobný. Tak som sa vrátil späť a vsadil na (relatívne lacnú) klasiku a kúpil som slovenskú od SAM-u. Hluk prestal a pri púšťani vody počuť iba to, na čo sme boli zvyknutí. Ja po rôznych skúsenostiach jednoducho už NECHCEM najlacnejšie šmejdy, no rovnako ani nie predražené akože "značkové výrobky", kde za cenu jednej takej batérie si môžem kúpiť aj 2, či 3 slovenské. !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela_webb podla mňa je to vadný kus a stačilo by aby vám v rámci reklamácie vymenili kartušu a problém by sa mal odstrániť.
Odpovedať
@petersd mne toto robi aj grohe bateria a ta zrovna lacna nebola
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela_webb tak potom do kosa s nou
Odpovedať
@gamastudio Problém, hluku nevzniká v kartuši, ale v tele batérie. Jednoducho tie vnútorné kanáliky sú nevhodne riešené
Odpovedať
@ondro81 Preto som už aj ja vytriezvel z drahých "značkových" výrobkov a kašlem na značku. Najlepšia je zlatá stredná cesta a najmä osvedčené výrobky, ktoré už mám osvedčené.
Odpovedať
Tiez som bol v tom, ze zalezi na kartusi.
Odpovedať
@petersd - aby som ta len uviedol na spravnu mieru - na Slovensku sa ziadne baterie nevyrabaju. Ak myslis tych X znaciek na Myjave tak vsetky kupuju komplet vsetko v Cine a zmontuju dovnutra kartusu a namontuju paku. To je cele Made in Slovakia. Hluk moze byt sposobeny dvoma vecami -bud rozvody vody, ak mas 16ku plastohlinnik tak tam je pri kolenach znizeny prietok na 7-8mm, ak ku tomu pridas bateriu dizajnovku s malou kartusou (obvykle 25mm) tak je hlucna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petersd a ked nie osvedcene, tak je dobre sa takto popytat na skusenosti ostatnych. lepsie ako kupovat a triafat, co bude vyhovovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?