Čo poviete na návrh steny v sprchového kúte?

Zdravím. Potrebovala by som poradiť s návrhom steny sprchového kútu. Stena má v kúpeľni oddeľovať záchod a sprchový kút "walk in". Nevieme sa rozhodnúť, či stena bude úplne po strop, alebo bude končiť nejakých 50 cm (prípadne koľko?) pod stropom. Manžel hovorí, že lepšia je hore medzera, kvôli prúdeniu vlhkého vzduchu. Mne sa to zase zdá estetickejšie a stabilnejšie keď je to úplne po vrch a kotvené o strop. Poraďte, možno sú nejaké dôvody na jeden alebo druhý typ, prípadne skúsenosti... Prikladám laický nákres.
Odpovedať
@gretka2 a sklo chces mat ako vysoko? My mame sklo aj stenu po strop. Sa nam to viac pacilo. Daj si ako sa ti paci. Po sprchovani so stierkou postahujes vodu. Rekuperaciu budes mat?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, asi kvoli prechodu svetla nie po strop, ale mohli by byt obe steny v rovnakej vyske.
Odpovedať
Profilova fotka
@gretka2 -sklo v rozmere 120cm x 200cm stoji menej ako 120cm x 250cm. hlavne si treba dat hrubsie, idealne 8mm az 10mm. -odvetranie je naozaj lepsie.pevnost skla zabezpeci konzola do bocnej steny -ak ti strop poklesne alebo nejak inak pracuje, to sklo (aj ked bude v dilatacnych listach) je naozaj blbe miesto.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx ona sa pyta na tu murovanu stenu medzi wc a sprchou.
Odpovedať
@gretka2 dala by som po strop určite. Vyzerá to estetickejsie. Sklo nedaj po strop práve kvôli prudeniu vzduchu a druha vec ako ho utries od prskancov ak budú vysoko.
Odpovedať
Mam to rovnako na chate, akurat za prieckou nieje WC ale pracka. Priecka nieje kotvena o strop nijako (je tam zelezobetonova deka), len zafukane penou, je tam SDK. Na kotvenie kaslat, nic nedrzi, ked sa to oblozi, bude to stabilne az az. Ale ja si neviem predstavit nevytiahnut to po strop, sak by to bolo ako prepazka na verejnych wc. Prudeniu to nijak zasadne nevadi, sme s tym OK, inak by som to nechcel. Sklo mame 220cm vysku, ale nieje osadene "na zemi" ale je pod nim este jedna rada prieckovice oblozena. Taktiez je to OK.
Odpovedať
Profilova fotka
ak bola otazka na murovanu stenu, tiez by som ju vytiahol az po strop a kotvil pur penou.
Odpovedať
@wivik ja si osobne tiez myslim, ze sa treba riadit tym, co sa pacit tebe, zakazdym sa to da nejako vyriesit. takisto sa mi to paci uplne po strop🙂
Odpovedať
@gretka2 tak budem asi jediná, ale mne sa to po strop nepáči. Dala by som do výšky skla. Aj koli svetelnosti. Máme stenu v sprche, dokonca dve, obe len vo výške sklenených dverí.
Odpovedať
Profilova fotka
presne toto iste sme riesili a nakoniec sme dali mur az po strop. manelka hned povedala, ze sa to bude tazko na vrchu umyvat od prachu a takto to podla mna aj vyzera lepsie
Odpovedať
@ascidand mozno sa to tazsie umyva, ale zase to nie je nieco, s cim by si clovek neporadil 😄 ked to chce mat niekto doma pekne, tak prezije aj taketo podmienky 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?