Čo je to za armatura?

Zdravim, rad by som sa spýtal, čo je to za výrobok. Mám tip, nechám si ho pre seba, aby som neovplyvnil výsledok. Slzí to. Keď to pritiahnem tak ešte viac. Chcem to prerobiť, kúpiť nový komponent. Hneď ako je to možne dať ventil, aby v prípade takýchto problémov sa to dalo odstaviť a komponent alebo hocičo vymeni prip. pretesniť. Momentálne je tam zásobnik vody a musím to cele vypustiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

Zdravim, rad by som sa spýtal, čo je to za výrobo…
@milan209209 filter
Odpovedať
Filter nešistôt. Vo vnútri by malo byť po odskrutkovaní sitko. To sa má pravidelne čistiť. Na tom závitovom spoji je tesnenie - a to zrejme netesní. Treba ho vymeniť.
Odpovedať
Profilova fotka

@milan209209 volajú to filter, ale je to sitko. Niekto môže namietať, že je to to isté, ale nie je ,)
Odpovedať
Ďakujem, tiež som si myslel, ale takéto prevedenie som ešte nevidel. A je to úplne zle vymyslené, lebo ak by to niekto chcel vyčistiť, tak by musel celý zásobník vyprázdniť. Chýba tam ventil pred ním.
Odpovedať

@milan209209 Už ti napísali, že je to filter. Treba odkrútiť ten vrch, sitko vyčistiť, vymeniť gumové tesnenie a nebude to tiecť. Žiadna veda.
Odpovedať
Nie chlapci, nie je to filter🙂 ten sa montuje "dole nohami". Toto je spätná klapka. Hoďte do googla to, čo je na nej - "PA IX" A pretesniť ju stačí teflónovou šnúrkou...
Odpovedať
No a teraz čo? Spätná klapka, alebo filter so sitkom? Možno pomôže nápoveda. V tej nádrži je asi 150 l CO2 vody a ide do vane v rámci rehabilitácii.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209209 tam je na vymenu viac veci. napr. ta flexihadica=zasovana bomba :).
Odpovedať
Žiaľ celé je to urobené hrozne Prikladam foto druhej strany flexihadice.
Odpovedať

No a teraz čo? Spätná klapka, alebo filter so sit…
@milan209209 Potrebuješ asistenta, aby si to dokázal pretesniť. Keď zatvoríš prívod vody do nádoby a odpustíš tlak, tak po uvoľnení krytu na tej klapke to "asistent" pripchá palcom. Trochu vody vytečie, ale určite nečakaj potopu. Podobne som na 500 litrovom zásobníku pretesňoval 5/4" závit a bolo z toho vody "za dve handry"... ;-)
Odpovedať

Žiaľ celé je to urobené hrozne Prikladam foto dr…
@milan209209 Spoje treba pretesniť, ale tie Giacomini ventily tam nechaj. Sú to jedny z nejlepších ventilov, s akými som zatiaľ robil...
Odpovedať
však moc sa mi to nechce celé vypúšťať. asistenta mám. Skúsim teda pretesniť a pokiaľ to nebude tiecť, tak je to OK.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@milan209209 Spoje treba pretesniť, ale tie Giaco…
@dedo758 A čím takým Ťa ohúrili? Tieto tu, podľa fotky vyzerajú, že ani ucpavky nemajú... Napr. ja keď niekde vidím na nejakom tech. zariacení, že Made in Italy, hneď som opatrnejší a ...a keď mám na výber, tak ďakujem, nechcem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@dedo758 A čím takým Ťa ohúrili? Tieto tu, podľa …
@petersd Na trhu ich registrujem 20-25 rokov. Voda mäkká, voda tvrdá, funkčné stále. S Giacomini sme začínali s plastohliníkom ako takým. Nemôžem na nich krivé slovo povedať... :-)
Odpovedať

@petersd Na trhu ich registrujem 20-25 rokov. Vod…
@dedo758 Ale povedz mi - tieto guľaky majú, či nemajú ucpavky ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@dedo758 Ale povedz mi - tieto guľaky majú, či n…
@petersd To si ma dostal - nemal som ho dávnejšie v ruke, nepoviem ti... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...

@petersd To si ma dostal - nemal som ho dávnejšie…
@dedo758 Fotka síce môže klamať, ale podľa nej asi nemá. Niektorí Taliáni majú vo zvyku robiť guľaky a iné armatury ako jednorázovky - bez ucpaviek.... no a mnohé z nich po istom čase začnú okolo osky slziť. Nedávno mi doma strelil 1" guľák a nebyť toho, že som bol v susednej miestnosti, tak mi to vytopí celé podlažie. Dočista ho to v strede roztrhlo. Nečudo, veď hrúbka steny bola ako papier - sotva 1 mm. Made in Italy.
Odpovedať
No mne zas na nejakom talianskom ostala páčka v ruke aj s tým bazmekom čo je pod ňou. Samozrejme konala sa sprcha pokým sa odstavila voda. A ventil mal maximálne pol roka. Neviem čo to bola za značka, ale mal takú tmavo zelenú páčku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?