Atypické nízke skladacie sprchové dvere pre ZTP

Profilova fotka
Zdravím, robil niekto sprchu pre vozičkára, s nízkymi dverami na sprche, ktoré slúžia na to aby ten, kto sprchuje človeka v sprche nebol celý mokrý? . Mate niekto tip na firmy ktoré vyrábajú atypy v sprchovacích dverách? Niečo také ako na obrázku.
Odpovedať
@miika Dobry den. Bol som v minulosti priputany na vozik a rodicia prerabali kvoli tomu sprchu. Uvazovalo sa aj nad takym riesenim, ako mate vy, ale cenove onuky boli tak vysoke, ze nakoniec sa to vyriesilo svojpomocnou montazou, objednanim 4ks kaleneho skla, kupenim 8 pantov, magnetickeho tesnenia, 4 uchytov a cena bola asi stvrtinova oproti najlacnejsej ponuke. Bolo to cca taketo:
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser super obrázok, odkial ste ho stiahli? takýto sprchač s delenými dverami som nevidela ešte. Otázočka, syn nie je typicky vozičkar, prevážame ho na vozíku lebo nevie sám chodiť a za ruku, s oporou prejde len pár metrov, max z auta do domu a pod. Vie sa pridržiavať steny, Priestor na takýto kút kde by sa otvárali obidve steny nemáme, čize planujeme v byte, kam sa stahujeme vymurovat Učko-niku a len v prednej časti, kde si ludia davaju bežné sprchové dvere, resp to maju ako walk-in sprchu, chcem mat tie nízke lomene dvere. Za druhe, vymurovana nika je lepšia na to jeho opieranie sa a drzanie madla, pri skle je to horsie riesitelne. Za tretie prakticka vec - neustale umyvanie zatečeného skla od vodného kameňa... odpada ak sa nika vymuruje a nie je zo skla. Ale neviem či celkovy pristup do sprchy nebude tym pomerne sťažený. Rozmyslam aj nad vaňou so sklenenou zástenou, ale to vchadzanie do vane, vystupovanie, je horsie ako do sprchy.
Odpovedať
@miika ak budete mat niku, tak tie delene dvere asi nebudete ani potrebovat, zalezi podla velkosti sprchacu. Obrazok je z internetu.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser praveze budeme, mam to odskusane ked som niekde na hoteli, vsetci robia tzv. walk in shower a veru voda sa odraza od tela aj od zeme a prská to metre daleko, takze ak by som ja ako oblecena stala pri otvorenej sprche a chcela osprchovat syna bez toho aby som mala ponozky a nohavice mokre, potrebujem nejaku zabranu proti vode. Teraz v dome mame sprchovu U-niku vymurovanu, len čelne vstupne sklenene dvere a veru, do polovice dveri su vzdy oprskane vodou, a toto vsetko by bolo na mne. Este rozmyslam nad low-cost verziou, nejaka rozperová tyč aka sa dava nad vane, kvoli sprchovému zavesu, ze by som to dala nizsie a usila si kratky sprchový zaves len na tieto učely...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?