Akú značku vane?

Zdravím. Potrebujem vaňu. Obyčajnú vaňu do bytu. 160cmx70cm. Bola som sa pýtať v obchode, predávajúci mi povedal, že všetko čo majú je shit 😂 a odporučil mi len 2. Prvá bola hranatá jak krabica. Druhá vyzerala super, bola aj šikmá v zadu, vyzerala pohodlne (keď už mám vaňu, chcem sa aj oprieť nie?) . Až potom som si všimla, že je 75cm široká, čo je veľa, keďže šetrim každý cm. Totálne sa nevyznám vo vaniach. Viete mi poradiť, aká značka je v poriadku? Bavíme sa o obyčajných vaniach do paneláku. Nech je pohodlná, nie predražená. Nech to nie je ten shit, o ktorom rozprával predavač (hovoril niečo o tovare z Fínska 😉)
Odpovedať
Profilova fotka
doporucujem tuto - Kaldewai SANIFORM plus https://www.prespor.sk/produkt/kaldew... ak je prespor daleko, tak objednat v SIKO alebo niekde v okoli.
Odpovedať
@mgx vyzerá super, ale je oceľová. Určite je kvalitná, ale aj veľmi studená
Odpovedať
Profilova fotka
@mama2406 ja si do prazdnej vane nelaham 🙂. Zoberiem sprchu a bud ju olejem troskou teplej vody alebo napustim 10cm a leziem uz do zohriatej. Mama ma plastovu RAVAK a nepride mi ako teplejsia. Na zaciatku je na pocit studena kazda. Co sa tyka vydrze, nic lepsie ako kvalitny smalt nie je.
Odpovedať
@mama2406 vyberal by som tiez smaltovanu ocel.Poznam ludi co maju plastove a vsetci hovoria o poskriabani,zozltnuti,neda sa dobre vycistit,po par rokoch vyzera na vymenu,dokonca praskliny.
Odpovedať
@mgx nasadil si mi chrobáka do hlavy. Takže pri malom dieťati je asi aj istejšie tá smaltovaná vaňa? Aj životnosť asi bude dlhšia. Ja som práveže doteraz žila v tom, že akrylat je lepší na údržbu aj životnosť. Ide o to, že v bývalom dome som mala akrylatovu a bola super. Ale pravdou je, že to bola vaňa na poschodí, a sem tam sme sa v nej výkupali (mali sme aj kút). Dole sme mali storočnú smaltovanú a každá špina sa do nej zaryla a len savom sa dala umyť. Ale asi hmm to bola zlá kvalita... Ale tá vaňa aj žila životom 🙂 - no v dome sa vždy našlo niečo, čo sa natiahlo do vane alebo vo vani umyvalo. Ako vravím, nasadil si mi do hlavy chrobáka
Odpovedať
My mame klasicku vanu Laufen a sme spokojni
Odpovedať
Smaltovaná vaňa ako Jika Riga, Jika Tanza, Kaldewei Eurowa, Kaldewei Saniform poprípade aj značka Bette. Podmienka, musia sa zemniť, ale v paneláku to bola každá. Smalt, povrch ako sklo, vysoko antibakteriálny, odolný voči poskriabaniu, udržuje teplú vodu. Akrylátové vane sú dizajnovejšie, pri vstupe do prázdnej vane sú teplejšie. Ale je to izolant, čiže nedokáže udržať teplú vodu. Nasiakavý materiál. Na povrchu je nejaký gelcoat náter, ľahko poskriabateľný. Životnosť okolo 10r. Nebudem ďalej pokračovať. Hádam stačí
Odpovedať
@mama2406 však si napúšťate vodu do vane teplejšiu, pokym sa vyzlečiete medzitým sa vaňa ohreje. podľa potreby dopustite vodu studenú..hmm
Odpovedať
@mama2406 mame smaltovanu vanu znacka Jika, uz je to 8 rokov a vyzera ako nova. to ci je studena neries, pred tym ako do nej vojdem ju prebehnem horucou vodou zo sprchy a vybavene.
Odpovedať
Kaldewei,sme s nou uz roky spokojny. Obalili sme ju zospodu sklenou vatou kvoli chladu. Ale v zasade chlad vobec necitis,ved ides do vane sprchovat sa alebo kupat,tak sa vyhreje hned.
Odpovedať
Ďakujem za rady. Presvedčili ste ma 😉 Ešte jedna otázka... oplatí sa priplatiť s povrchovou úpravou Perl-effekt? Nerada púšťam peniažky len tak 😛 ale vyzerá, že sa to oplatí.
Odpovedať
Profilova fotka
@mama2406 - perlefekt je vyborny, ale ci stoji za zvysenie ceny z 180e na 460e neviem. Aj zakladna verzia bez neho je vyborna.Treba mysliet aj na to, ze k vani treba dokupit original nozky od kaldewai, inak sa zaruka neuznava. Nozky su +50e. https://www.modrastrecha.sk/forum/kup...
Odpovedať
Článok sa načítava...
http://m-acryl.sk/vyrobky/rovna-vana-... Ci bude dobra uvidim o tyzden 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?