Ako zakryť otvor na batériu

Profilova fotka
Dobrý deň, kúpili sme si v IKEA skrinku pod umývadlo (80 × 48 cm), pretože nám vyhovovala najviac pomerom cena/výkon. Problém je, že sa mi nepodarilo nájsť vhodné umývadlo v týchto rozmeroch bez otvoru na batériu – batériu totiž máme vyvedenú zo steny. Ak by som kúpila umývadlo s otvorom na batériu, dá sa tento otvor nejako esteticky a trvalo zakryť, aby to nebolo viditeľné (nie len klasickou „hríbikovou“ záslepkou)? Vopred ďakujem za každý nápad :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marika789:

Dobrý deň, kúpili sme si v IKEA skrinku pod umýva…
@marika789 Pohárik na zubnú kefku.
Odpovedať
-
Odpovedať
Profilova fotka
davkovac na mydlo, napr. IKEA KNIPEN. treba si skontrolovat sirku diery. https://www.sanita-kupelne.sk/Davkova...
Odpovedať
Profilova fotka
Excentricky uzaver odtoku.
Odpovedať

@marika789 tu máš originálne riešenie, žiadna improvizácia: https://www.kupelnesk.sk/sk/311776//u...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@marika789 tu máš originálne riešenie, žiadna imp…
@zicher áno, to je tá "hríbiková" záslepka, ktorú som písala v orginál poste :) Aj keď je to najčastejšie riešnie, pre mňa je to vizálne stále rušivé... mala som na mysli niečo, čo skutočne nebude na prvý pohľad viditeľné. Ale ďakujem :)
Odpovedať

@zicher áno, to je tá "hríbiková" záslepka, ktorú…
@marika789 nic, co nebude na prvy pohlad vidiet neexistuje. Aj keby si tu dieru zapchala nejakym materialom (nenam predstavu akym), nemas sancu vytvorit povrch, ktory by splynul s glazurou.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@marika789 Pohárik na zubnú kefku.
@frantisekca Ako nápad fajn, no u nás nerealizovateľné ;) nech by sme dali pod batériovú výpusť čokoľvek, vyzeralo by to komicky. Mala som na mysli zakrytie v zmysle "zapucovania" do roviny, tak aby nebolo z bežného pohľadu vidno, že tam nejaký otvor bol...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zita19:

@marika789 nic, co nebude na prvy pohlad vidiet n…
@zita19 No a to chcem práve zistiť. Viac hláv, viac rozumu. Googlením som naďabila na jednu firmu z UK, ktorá opravuje poškodené umývadlá a prezentujú sa takýmito obrázkami svojich diel. Moja logika mi hovorí, že by to tým pádom malo byť možné, len som ešte neprišla na to ako :D
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Excentricky uzaver odtoku.
@wolodymyr Ok, zaujímavý nápad, ale skôr pre drez v kuchyni, nie? :)
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr Ok, zaujímavý nápad, ale skôr pre drez…
@marika789 anonpouziva sa to pre drezy v kuchyni ale preco nie v kupelni ?? Lepsie ako klikklak.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

@zita19 No a to chcem práve zistiť. Viac hláv, vi…
@marika789 Zbytočne si komplikuješ život. Daj tam tú záslepku, čo ti poradil zicher a máš to vybavené za 3 €. Nikoho to nebude trápiť, že to je vidno, len teba. Alebo si kúp nové umývadlo bez tej diery na batériu. A ten obrázok nie je reálny, takú dieru na keramickom umývadle nikto neopraví tak, aby to nebolo vidno.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze dostat kupit zaslepky. Niekto to tu uz aj spominal a daval link. Treba popozerat, ze aka by bola vhodna velkostou a tvarom. Len je na zvazenie, ci sa to potom naozaj este stale oplati aj po tej financnej stranke.
Odpovedať
Profilova fotka
@chinatech - to plati len ak ide o okruhlu dieru, ak ide o oval/podlhovastu/hranatu, ide o sirku. Ked uz teda slovickaris :)
Odpovedať

@marika789 nejakou hmotou by som to vyplnila - penou? A vrch dohladila akrylovou hmotou https://www.instagram.com/reel/C6MGmg... Skus aj na youtube pohladat videa https://youtube.com/shorts/0QW1iBpIvA...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od wivik:

@marika789 nejakou hmotou by som to vyplnila - pe…
@wivik a glazuru ako spravis na akryle?
Odpovedať

@wivik a glazuru ako spravis na akryle?
@zita19 uz tie vyrobky pisali ze su but matne alebo leskle. Neviem az tak som to nestudovala.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@zita19 uz tie vyrobky pisali ze su but matne ale…
@wivik ked sa aj posklada ako colstok, tak ci tak to tvoje riesenie bude len zapatlana diera. To uz elegantnesie bude vyzerat hocijaky stupel na to urceny
Odpovedať

@wivik ked sa aj posklada ako colstok, tak ci tak…
@zita19 ale ved ona chce zaplatat dieru 😃, stupel nechce
Odpovedať

@marika789 Hansgrohe má umývadlo 80x48 bez diery na batériu. Radšej hľadať nové umývadlo, než sa snažiť o úplne prekrytie diery uprostred, kde to bude na prvý pohľad všetko vidieť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@marika789 Hansgrohe má umývadlo 80x48 bez diery …
@marsdm Hej, ale dodanie je všade takmer 2 mesiace a toľko času bohužiaľ nemôžeme byť bez umývadla...
Odpovedať

@marsdm Hej, ale dodanie je všade takmer 2 mesiac…
@marika789 80x46 majú do 10 dní. Len teda chýbajú 2cm, tak asi treba iné ešte hľadať.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@marika789 80x46 majú do 10 dní. Len teda chýbajú…
@marsdm verte, že som hľadaním strávila dosť času - proste nie je v týchto rozmeroch žiadne dostupné...a 2 cm by chývali. Ďakujem ale za snahu pomôcť :)
Odpovedať

@marsdm Hej, ale dodanie je všade takmer 2 mesiac…
@marika789 s podobnym problemom, teda terminom dodania, sme zapasili aj my, ked sa nam pokazil zachod. ten, co sme si vybrali, bol s dodanim 14 dni. no a tiez si neviem predstavit, ako by sme to ten cas bez neho vydrzali😃
Odpovedať
ja by som ten otvor priznala-dala by som tam nadobku na mydlo, ver mi, ze ju nicim nezaplatas tak, aby to nebolo vidiet. Praskla som umyvadlo a chcela som ho opravit, na nete su rozne sady na akoze neviditelne vyspravenie keramickeho povrchu, ale odbornici mi povedali, ze to uz nikdy nebude take ako bolo, alebo ako si to predstavujem. A to boli len pukliny, toto mas velku dieru. Tak som kupila nove umyvadlo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majkisper:

@marika789 s podobnym problemom, teda terminom do…
@majkisper potom by bolo riešenie iná skrinka 😁 Tiež si nemyslím, že bude niečo čo bude vedieť spraviť jednoliaty povrch. Takže buď skúsiť alebo rovno dať zátku/ nádobu na mydlo/ dekoráciu...
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým za poskytnuté rady. Nejakou šťastnou náhodou jeden internetový obchod naskladnil umývadlo v týchto rozmeroch bez otvoru na betériu, takže stačilo počkať iba týždeň a problém sa takto vyriešil :) Hádam táto diskusia pomôže niekomu v budúcnosti, čo bude riešiť podobnú výzvu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?