Predaj bytu a kúpa nového bytu

ahojte, prosim vas, potreboval by som poradit od vas - pokial mam byt v osobnom vlastnictve, kupeny na hypoterkarny uver, a chcel by som sa prestahovat do ineho bytu, v inej lokalite - ako je potrebne postupovat pri predaji aktualneho bytu a kupe noveho bytu, pokial aj ten novy, by mal byt kupovany na uver?...co vsetko treba riesit a v akom poradi?
Odpovedať
myslim, ze ked zajdes do banky, kde mas uver, tak ti vsetko vysvetlia - a bude to presne
Odpovedať
Najrealnejsi scenar bude ten, ze v pripade predaja Vasho bytu sa vyplati HU v sucasnej banke. Postup: treba najst kupca, ist do banky a poziadat o doklad k akemu datumu sa ma dlzna suma vyplatit, podla tychto informacii "nastelovat" zmluvy. Kupa noveho bytu...znova poziadat banku o HU.
Odpovedať
trevize, a pokiaľ hovoris, ze treba ist do banky ziadat o doklad k akemu datumu sa ma dlzna suma vyplatit, neplati sa vtedy nahodou nejake percento z vyplacanej sumy, pokial sa jedna o obdobie mimo vyrocia fixacie urokov? ...rovnako, ak uz mam kupca a este nemam najdeny novy byt, lebo byt by som planoval hladat az po tom, co predam aktualny byt a podla predajnej sumy by som sa orientoval v hladani noveho ?
Odpovedať
@majko09 pomerne zlozita tema, mozes popozerat tu v archive diskusie, dost sa to tu riesilo. To co spomina trevize je samozrejme mozne a presne ako hovris prinasa to so sebou bud pokutu za predcasne splatenie alebo spravne nacasovanie. Ina moznost je samozrejme zmenit predmet zabezpecenia tvojho existujuceho uveru na novu nehnutelnost, ktoru chces kupit. Samotnu kupu novej nehnutelnosti financovat z vytazku predaja starej. Nejde samozrejme o uplne trivialnu transakciu, treba si dat velky pozor, pretoze je tam vela miest kde transakcia moze zlyhat a s tym potom suvisia zmluvne pokuty - banke, predavajucemu, kupujucemu atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?