Potrebujeme ozaj tých realitných maklérov?

Neviem ked som kupoval byt na každý byt čo som zavolal sa mi ozval realitný maklér.Po dohodnutej prehliatke skoro pri každej a to som bol ale na 20tich mi každy makler povedal to iste že byt je super velmi dobre dipozične riešený až mi to už bolo smiešne a trapne a pred každou dalšou prehliatkou som už vedel čo mi chce povedať tak že som ho skoro po tých bytoch viedol ja a hovoril mu ja no smiešne sa mi to zdalo.Každy makler ma naučene naspamet ako v školke basničku.A presvečovali ma vždy že akurat teraz je ta najlepšia doba kupovat byt.No po prehliatke bytu plných krásnych rečí od makléra som mal pocit že mi núka prezidenský apartman z jeho reči vysvitlo že ked ten byt nekupim spravím životnu chybu No samozrejme že ten byt bol uplne oničom pod urovnov zeme a bol to byt spravený z pospajaných pivníc a okna malo pivnične take male hore pri plafone.Preto sa pítam či mame vobec takímto ludom veriť ked do nás hustia naučene formulky ktore získali na niakom kurze.No neviem vobec sa mi tí ludia nepáčia a určite by som si od nich nedal poradiť a to už vobec aby mi radil kde investovat svoje celoživotné uspori.Podarilo sa mi zistiť že niektoý v uvodzovkách nemaju ani potrebnu školu ekonomiky alebo vobec niaku školu ale su to iba ktory boly na par kurzoch rečníckej hodiny kde sa mali naučit ist na človeka psychologicky a ošialit ludi že ked kúpia od neho kupia dobre.Podla mňa sú týto ludia uplne zbytočný lebo etše ani d jednoho nedostal fakt reálnu dobrú radu ale len superlatívne reči aby ziskal proviziu s kupi bytu.A zisitil som že akože makleri boly v minulosti viučený za kucharou cukrarou a pekárou a že mnohy z nich nemaju žiadne ekonomicke vzdelanie a socialne vzdelanie ohaldom prace z ludmi.Neviem ale pre mna su týto ludia maximálne nedvoverihodý a snážím sa dostať k bytu bez týchto s prepáčením užerníkov ktory beru provizie za nič.Aky mate nazor vi na nich a ake mate skusenosti s nimi?
Odpovedať
Je to všade. Aj v elektre ti budú hovoriť, že najlepší je práve ten televízor, ktorý majú na sklade. Dnes nie je umenie vyrobiť, ale predať. Ide o biznis, žijeme v kapitalizme (chvalabohu), takže si našťastie môžeš vybrať. Niekomu kúpa cez realitku vyhovuje (nemusí riešiť papierovačky), niekto sa spoľahne sám na seba.
Odpovedať
žiaľ máš pravdu.. aj ja som toho názoru. veľa ľudí ale asi zrejme nevie čo a ako (napísať zmluvu, kam ísť, čo vybaviť) a preto ponúkajú, alebo kupujú byt cez realitku. ani v takej kúpe ja však nevidím väčšiu istotu, ak má niekto strach z podvodu :-/ takto ponúkané nehnuteľnosti sú predražené o províziu.... skúsenosti nemám. mala som to šťastie, že sme si dokázali zariadiť kúpu a predaj bez realitky ;-)
Odpovedať
@calimero To mi je jasné vieš ale do elektroniky či už dvd prehravača alebo televizoru alebo videa nevrážam 2 alebo 3 milioný ktore som šetril a tvrdo na ne makal čiže nech ma oklamu na takých veciach do ktorych nedavam celoživotne uspor šlak traf. A ja by som to normálne uviedol do zakona a paragrafu šírenie milných informáci a klamanie ludí ako normálne kríve svedectvo a podával trestné oznámenie čo sa týka byvania.A dovolit luďom robit maklérom ktoy maju na to vysoku školu ekonomicku ktory maju skusenosti aj zo zahraničia proste aby tam boly tvrdé kriteria pre právnenie poskytovani takýchto služieb a nie že človek ktory si nemože najst robotu pomali nema základne vzdelanie a ide robit kvázi maklera. Neviem toto by maly tvrdo postihovat a malo by to byt kontrolovane niakou organizáciou.
Odpovedať
@tyli Ano suhlasím . Ja si milim že o tie písomnosti by mi ani nešlo ale hvorí sa že realitka je záruka že ta dana nehnutelnost je čistá bez tarchy a či je v zástave alebo nie akých kolvek zradných veci . A mne s zdá že je to praví opak že realitka robi na tom byte neatraktivnost a predraženost a už mnohý ludia si mislia že s nehnutelnostami neni niečo v poriadku že su tam čachre machre .Moj kamarat zložil zálohu za byt ktorý mu nukala realitka on zložil zálohu a potom zistil že byt sa neda predat že je v zastave a mal s toho len problemi a zaloha zatial nikde. Pre mna je realitka nedvoverihodný inšitut ktorý nema ani sposobilýc zamestancou takzvaných makelrou v uvodzovkach sa musim zasmiat ktorý by mal štat tvrdo a bez podmienečne postihovat a tvrdo pokutovat. Podla mna je to takzvane oficialne novodobe BMG.
Odpovedať
Bože @pista2 ty si fakt sranda chlap. Samozrejme že myslené v dobrom. Pripomínaš mi tou rétorikou môjho dedka. :-D Som mimo tému, ale nedalo mi. ;-) , prepáčte.
Odpovedať
Ked sme zhanali pozemok, tak sme sa stretli s kadejakymi realitakmi a poviem vam na kazde stretnutie sme sa tesili, lebo sme vedeli, ze sa zase dobre zabavime :-D Ich uroven vedomosti bola taka zufala, ze sa z toho mohol clovek iba smiat. Akych hluposti sme sa napocuvali....:-D Otazka: Su dotiahnute siete? Odpoved: Ukazala do dialky cez 10 pozemkov s domami a zahradami a povedala - "siete si mozete dotiahnut tadial." :-D a potom na stlp elektrickeho vedenia "a elektriku odtialto" :-D Manzel skoro zinfarktoval....:-D To iba ako pripad. S jedinym normalnym a inteligentnym covekom, co sme sa stretli, a to bol sam majitel pozemku...
Odpovedať
ahojte, my sa práve chystáme kúpiť byt...boli sme na obhliadke cez realitku, inak by sme sa k tomu bytu asi len dosť ťažko dostali....zatiaľ sme s ňou spokojní /príjemné vystupovanie, žiadne halušky do hlavy, a hlavne pomoc s vybavovaním papierov, úveru a podobne, až nato,že musíme zaplatiť oveľa viac za ten byt akoby sme si ho zohnali bez pomoci RK. :-(
Odpovedať
@stolverka Dík xixixi
Odpovedať
@evikg Hej človek ked sa chce stretnut s normálnym človek tak by sa mal prepasírovat ozaj len k tomu majitelovi tej danej nehnutelnosti ale to ide tažko lebo ti makleri nas k nemu nepustia a to preto že by sme si v tom pripade spravili obchod vyhodnejšie medzi sebu ale bez neho a zaučený makler v uvodzovkách s viučným listom sustružník by utrel hubu.Prave preto sa snažím už ked sa mi niaky ten byt lubí po prehliatke maklerom tak sa vrátim na to iste miesto o pol hodinu a zazvoním po susedoch či nemaju na tohto suseda čo predava byt číslo samozrejme maklerovi nepoviem nič a z majiteloms a po telefone zjednavam že makler si z bytu zobere 100 000 sk a ja mu dam 50 000 sk z tych 100 000 čo by si zobral ten zaučený šuflikant kvazi makler je spokojny aj majitel a aj kupujuci bytu tím že predavaju ci zarobil 50 000 a kupujuci ušterril 50 000 takto sa snažim a radim to aj mojim blizkým a vela ludom sa takto podaril kupit byt v mojom okoli.
Odpovedať
Dosť že nas morí vláda depehačkami zvišovaním cien všetkeho a ešte nas budu zdierat takýto makleri a smiat sa nam do oči obyčajným ludom ktory tvrdo makame a radit kde mame mame investovat. Taku ešte nehrali .
Odpovedať
mne sa to zda byt hodne neseriozne obiehat realitku. Ked idem na obhliadku, viem, ze byt je v ponuke realitky, cize pocitam s tym ze ten servis, ktory mi na realitka poskytnut ma bude cosi stat. Neda sa generalizovat, nie kazdy realitak je `suflikant`, `nema ani zakladnu skolu` a pod. (podotykam nie som realitak, ani nepracujem v realitke). Su aj seriozni ludia, aj menej seriozni. Tak ako vsade. A kazdy mame moznost vybrat si.
Odpovedať
Profilova fotka
vlani sme kupili pozemok, najprv sme chceli kupiť cez realitku, aj sme dohodli stretnutie s realitakom, ale po 5min mi bolo do smiechu, lebo ani nevedel, kde sa ten pozemok v obci nachadza, chodili sme hore dole,... po 1/2hod sme ho nasli podla GP co mal realitak pri sebe, potom samozrejme zacal presviedcat aky vyhodny, jednalo sa o viac pozemkov, ktore ani neboli vymerane, ked sme sa pytali, ktory je ten o ktory mame zaujem tak sme dostali odpoved: ten je niekde tam vzadu. pytali sme sa na IS, odpoved vyhýbajúca, najlepsie na tom bolo aj tak to, ze vraj za tak nizku cenu tu na okoli nic nenajdeme. Skusenost: na vlastnu past sme nasli, dokonca o dost blizsie smerom k BA, so vsetkymi IS v novej ulici, za podobnu cenu, majitel nam dost pomohol pri vybavovackach vsetkych dokladov.Akurat nevyhody boli v tom, že je to o dost viacej behaciek, ako keby som to dal realitke, ale zase sme usetrili na provizii.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@han27 Mne sa zdá zase strašne neserizone zobrat si 100 000 proviziu za super rečičky za učelom obohatenia a ja sa musím za 100 000sk namakat ako hovado nezda sa mi že za otvorenie bytu poukazovanie izieb a natarat zakazníkom superlativi si mislim že je to dost celkom slušný zarobok za nič a nemislim že toto je seriozna provizia za seriozne služby .
Odpovedať
@petovar No vidiš aj daj takemuto serioznemu maklerovi daj niaku vysoku proviziu. A potom neobchadzaj tych maklerou no smiešne ..Ja som už taky alergicky na tých maklerouže už som znenavidel všelikych poistovakou finančníkou a makelrou ktory tlačia ludom na silu niake produkty ušite na mieru za učlom vas oklamat a zarobit.absolutne takimto ludom sa treba vyhybat lebo budete mat hlboko do penaženky po jeho stretnuti
Odpovedať
realitku si tiez treba vybrat - poznam takych ze ich len zbadam uz sa smejem co z neho zasa vyleze a poznam takych ku ktorym by som po radu kludne isiel. hej v dnesnej dobe mame na vyber co ma za nasledok kopec odpadu cez ktory sa treba prehrabat. zober si predaj aut - nielen ojazdenych. take auto tiez nestoji malo, jeho pripadny servis tiez nie. aj ta elektronika - bazne sice nie ale su pristroje ktore stoja cely majland a tam som sa uz tiez stretol s divnymi predajcami. je to vsade a myslim ze to prisiesla tato doba a tento rezim. kedysi bol slovak utlacovany a nieco vlastnit prenho nemalo vyznam lebo vlastne ani nic vlastnit skoro nemohol. ha zrazu koniec utlaku slovak moze vlastnit co len chce, na co ma peniaze. a ako to vyzera? utlacame sa navzajom koli vlastnemu zisku - co najviac nahrabat pre seba.
Odpovedať
Nezvyknem prispievat do for, ale tentokrat mi neda. Som realitna maklerka a celkom dost ma urazaju podobne komentare a je mi z nich smutno. odpoved na otazku, ci realitneho maklera ozaj potrebujeme - no nepotrebujeme. tak, ako nepotrebujeme predavacku v potravinach, nepotrebujeme bankovych uradnikov, a vobec vsetkych uradnikov, nepotrebujeme akychkolvek ludi, co nieco predavaju, resp. co nic neprodukuju.. (Teraz sa zamyslite, kolki z vas nieco take robia - STE NEPOTREBNI!!). Ano, v principe ano.. Ale v dnesnom svete taketo "zamestnania" su. A je len na nas, ci ich sluzby vyuzijeme, alebo nie. To, ze natrafite na zleho maklera, to este neznamena, ze vsetci su zli. To je tak isto, ako s akoukolvek predavackou, ci uradnickou. Ano, su vyborne, dobre, horsie, zle... K "neserioznemu" zobratiu 100 000 provizie - zamysleli ste sa niekedy nad tym, kolko berie napriklad predajca aut proviziu?? kolko "preplatite" akukolvek vec, co kupujete v hypermarkete? Realitka berie 2-10%. Minule som kupovala pocitacovu mys od kamosa, co ich predava. Dal mi ju za nakup. Ked som ju potom videla, za kolko sa realne predava, tak som si tiez mohla pomysliet, ze je to neseriozne. Cena bola o 50% vyssia, ako som to kupila ja.. Kolko beru napr. Avon lady - tych je tu urcite dost. 30%.. A mozem pokracovat... Ale niektori nepochopia, lebo nechcu pochopit. Je jednoduchsie kydat na hlavu inym... Mrzi ma, ak ste mali zle skusenosti s predajcami. Ale verte, nie su vsetci z jedneho vreca. Ja robim svoju pracu rada a staci mi, ked vidim, ze klienti su spokojni, ked sa mi pridu podakovat, ked zavolaju "len tak", lebo mali potrebu mi povedat, ze sa im so mnou dobre spolupracovalo, ze som urobila pre nich maximum ...
Odpovedať
@nea11 - samozrejme suhlasim s tym, co pises. Bohuzial za pol roka hladania, sme nemali skusenost s ani jednym serioznym, i ked urcite su. O tom nepochybujem. Statisticky mi z toho ale vychadza, ze ich je vyrazna mensina (tych serioznych a sikovnych). Mozno by ozaj stalo za to, keby sa tato profesia certifikovala (nenapada ma iny vhodnejsi vyraz), aby sa zamedzilo tomu, ze tuto profesiu moze vykonavat skutocne kazdy. Ako je tomu bohuzial dnes. :-(
Odpovedať
@pista2 v tej sume nie je zaratane len `ukazanie bytu` ale aj vypracovanie zmluvy, navrhu na vklad do katastra atd. Nehvoorim, ze je to malo, ale taky je fakt a je na tebe- mozes si vybrat ci pojdes tam, inde alebo budes hladat na vlastnu past, s tym ze potom je vypracovanie zmluvy, vsetky papierovacky a vybavovacky na tebe. A tiez pokial nemam o danej realitke referencie , posobi na trhu rok aj s cestou, tak by som jej do ruk nezverila kupu/predaj nehnutelnosti. Moja kolegyna nedavno kupovala byt, cez realitku. Cele to prebehlo za ani nie dva tyzdne (za tie dva tyzdne uz mala aj list vlastnictva), uplne hladko. Realitka vybavila vsetko, ona `len` podpisala papiere a zaplatila. Spokojne boli obe strany. Cize, ...treba hladat. Alebo sa len stazovat ale tym tazko nieco zmenis :)
Odpovedať
@nea11 Dobrý ano 2% až 10% si zobere realitka to až tak neni take bolestne ked spomeniete že len tolko percent ale 10% z 2 a pol milionoveho bytu je 250 000 SK a to si mislím že je plat vrcholoveho manažera aalebo politika.Nehovorim povedali ste aj vela mudrích veci to vam neberiem ale ste niak certifikovný? možems a opitat aky odbor ste viučená?
Odpovedať
@pista2 a to sa môže? nieje nejaký problém ohľadne toho, že keď si tam bol predtým s realiťákom a dohodneš sa na cene a kúpe bez neho????? ja som počula, že pol roka po obhliadky s realiťákom môžeš kúpiť tu nehnuteľnosť,ktorú si bol s ním obhliadať......pretože ak by to nebol problém, tak potom by sme aj ten byt mohli kúpiť lacnejšie, keďže sme nakoniec zistili, že s predávajúcimi sa poznáme.... :-|
Odpovedať
@matulienka.d Ja si mislim že o byte rozhoduje vždy majitel a nie niaky realitak ktorému byt z ďaleka nepatrí o tom čo sa može a nemože a o byte vždy rozhoduje majitel je vlástník tak ten rozhoduje o čom sa može a nemože to dufam že nedospeje ešte do takej doby že makelri nam budu určovat pravidla o našom majetku tak to pozor.Ked ste zistili matulienka že sa s majitelom poznate tak chodte k nemu povedzte mu nech byt stiahne z realitky že polovicu provizie čo mal dostat makler mu date a mate vyhrane a aj ušetrene.Aj majitel a aj vy.a tych 50 000 sk ktore by vas otiahli z tie si matulienka kup novu kuchynsku linku alebo novu kupelnu.
Odpovedať
@pista2 oh, no to by bolo skvelé veru....práve som sa rozprávala s manželom a on mi povedal jednu zaujímavú novinku a to som ani ja nevedela. údajne ten byt sa nepredáva cez realitnú kanceláriu zatiaľ lebo je na predaj až niekedy v máji....takže by majiteľ nemal ani čo sťahovať.....no je to akési zamotané.... ]-(
Odpovedať
@pista2 Pista nehnevaj sa na mna, nechcem ta urazit, ale ked sa pozeram na tvoju gramatiku, tak sa mi natiska otazka - aky odbor mas vyuceny ty? Makleri su predajcovia, my sme kupujuci, vsetko je to o ponuke a dopyte. Kto nechce ist cez maklerov nech hlada na vlastnu past. Ako uz pisala Nea, v kazdom obore su dobri a aj zli, makleri su na tom tak isto. Za ich vysoke marze si casto mozu aj samotni predavajuci, ktori suhlasia s takym navysenim kupnej ceny. Ale uznavam, 10% z 2.5 miliona znie lakavo ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@matulienka.d ked sa poznate s majitelom, tak nie je o com.. ak si teda nedala realitke nejaku zalohu, ktoru uz neuvidis :/ realitky si uctuju nehorazne sumy za par hodin roboty a urcite preziju aj bez tvojej provizie :)
Odpovedať
Profilova fotka
to je jako bys rekl, ze vsichni zednici jsou telata, ktery sotva udelali ucnak.....proste vsude jsou dobri makleri a spatni makleri, tak to je ve vsech oborech ;-)
Odpovedať
@matulienka.d No vidíš bola si n obhliatke toho bytu cez realitku čo by mala byt zaruka a sama vidiš ake je to domotané Dávaj pozor a držim ti palce a nenalet na sladké reči maklerou.
Odpovedať
@donxuan Realitný maklér je niaky odbor? ja si mislim že realitný makler može byt teraz každy lebo som ešte nevidel niake kriteria pre tento ako hovoriš v uvodzovkach že odbor. Poviem ti kriteria ktore som prečital na internete Zhaname flexibilných z vodičskym preukazom B.Komunikatívnosť,s chuťou pracovať vas začleníme do našho profesionalneho tímu maklerou v našej realitke tak ked su toto niaky odbor alebo profesionaly tak ja som guverner niakej banky.To su kriteria pre všetkých šite okrem toho vodičaku ten nemaju všetci. A to že aku mam ja gramatiku a ku mam vištudovanu školu je uplne jedno lebo ja ludi neoberam a neodžubujem tak že škoda že ta nezaujima ako vyhodne kupit byt bez tretej zbytočnej osoby ale moja gramatika
Odpovedať
Profilova fotka
@pista2 samozrejme ze je, i s certifikatem ;-) nicmene z vlastni zkusenosti vim, ze nejlepsi makleri jsou napr. ucitele, lide okolo 50-ti let, kteri neco vedi o zivote a nejsou tak hrrrr. Pravni zaklady se daji naucit, jde spis o to jednani s lidmi
Odpovedať
@kristi To mi je jasne kristi ano maš pravdu ale ke sa tak na to pozriem uplne čisto všeobecne a ludsky tak je to ako keby bolo umelo vitvorene miesto tretia osoba kde dve osoby sa dohaduju o cene a tretia profituje ten makler.Neviem kedysi žiadny makleri neexistovali a nikto ich ani nepotreboval teraz je to akýsi bum hovorim umelo vitvorena funkcia ktoru roby hadam každy ked sa dnes opitam niekho že čo roby tak 50 % ludi mi odpovie maklera xixix.A take základné vedomosti o predaje a kupe bytu za ktore si makler bere tie statisicove provizie tak mi tieto informacir by mly byt verejne dostupne na verejnych inštituciach a sami zda že aj su v pripade nevedomosti sa opitat na niakej uradnej ištitucie kde by mali človeka uviest do obrazu a to zadarmo.
Odpovedať
Profilova fotka
mel bys take pocitat s tim, ze tech treba 100tis na provizi je hodne zcestnych, tedy pokud myslis, ze to jde jen maklerovi a ne firme....firma plati - prostory, elektriku, veskery naklady spojene s provozem pobocky, pak taky pravnika, ktery udela smlouvy, inzerci na serverech a to prosim fakt neni levna zalezitost, telefony muzou byt taky v nakladech. Makleri zbyde z tech 100 tis treba jen 20 tis....a to muze prodat jednu vec za tyden a nebo taky jednu za pul roku. Ono to neni o statisiich, jak si mnozi z vas mysli
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?