Môžem prepísať osobné vlastníctvo počas exekúcie?

Dobrý deň,chcela by som niekoho poprosiť o radu,je možné vzhľadom na finačné dlhy dať do dražby byt ktorý nie je v osobnom vlastníctve,ale SBD?A ešte jedna otázka-byt bol v čase súdneho návrhu prepísaný na iného vlastníka-je táto zmluva neplatná?Ďakujem pekne za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa zda cudne snazit sa predat nieco, co nie je moje. Neviem co/kto je SBD, ale skus sa informovat u nich.
Odpovedať
určite sa nedá byt prepísať v čase súdneho alebo exekučného konania, zmluva by bola neplatná. exekútor vždy napíše, že nemožno s majetkom nakladať, pokiaľ nebude dlh splatený. maslenka má pravdu , nemôžeš manipulovať s tým, čo nie je v Tvojom vlastníctve a ak tam máš už exekútora, tak máš určite aj plombu na katastr.úrade, teda SBD
Odpovedať
Ďakujem za rady,ale jedná sa o problém vysporiadania dvoch konateľov firmy,ktorý si zobrali firemný úver a jeden z nich odišiel z firmy,čiže sa začal súdny spor o zaplatenie tohto úveru a keďže to nie je možné,jediný majetok aj keď nie v OV je byt,ktorého nájomca prepísal na iného nájomcu,pretože mu bolo naznačené pred súdnym konaním,že mu byt môžu dať do dražby resp.exekúcie.Ale aj tak nerozumiem ako,keď nie je v OV a nemôže s ním nakladať ani nájomca len SBD,čiže zobrať by mu ho potom asi nemali právo..prosím ešte o túto radu.Ďakujem pekne
Odpovedať
Keď sa jedná o exekúciu dvoch konateľov, tak môže sa exekuovať len majetok firmy. Byt sa nemôže exekúovať, lebo Vy tam máte len družstevný podiel, a ten podiel nie je zrejmä firemný. Treba bližšie definovať, aká je to firma či s.r.o, a.s., alebo čo? Kto užíva byt či firma, či občan, kto má družstevný podiel. Životné poistenie exekúcií nepodlieha aj, keď si tam dáte mimoriadne vklady.
Odpovedať
ak hovoríš o konateľoch tak máš pravdepodobne na mysli s.r.o. Pravdepodobne to bolo tak, zo svojej praxe viem, že s.r.o. si vzala úver a konatelia boli avalisti. Keďže s.r.o. úver riadne nesplácala, pristúpilo sa k vymáhaniu pohľadávky od avalistov ako od súkromných osôb.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?