Moze byt v kupnej zmluve uvedeny par ked este niesu manzelia?

mam otazočku...nie sme manzelia, kupili sme byt spolocne, avsak byt je napisany len na priatela, vraj z toho dovodu ze niesme manzelia, na kupnej zmluve aj vo vklade na katastri nemozeme byt uvedeny obaja. na adrese mam prechodny pobyt. mohli sme byt na kupnej zmluve uvedeny obaja??? vie mi niekto poradit stranku na nete kde su tieto vlastnicke prava opisane???
Odpovedať
Na KZ ste mohli byť mohli byť uvedený obaja a to v podiele každý 1/2, resp po dohode v inom pomere podielov, v prípade ak by ste boli manželia, tak by ste mali bezpodielové spoluvlastníctvo manželov a nadobudli by ste to 1/1. Na KZ si mohla byť v pohode, určite trvaj na tom, aby ten tvôj podiel išiel KZ na tvoje meno, normálne kúpiš polovicu bytu od priateľa na svoje meno a dáte vklad do katastra.
Odpovedať
Mohli ste byt uvedeni aj na zmluve obaja. Je to uplne bezne. Vela ludi zije spolu mimo manzelstva a napriek tomu maju "spolocny" majetok. A na liste lvastnictva mozu byt tiez viaceri. Moze sa to zapisat aj darovacou zmluvou - na 1/2 (alebo aj iny podiel :) ) bytu.
Odpovedať
my sme tiež kupovali dom a nie sme manželia... na kúpnej zmluve sme obaja a dom máme každý v 1/2 a takto sme zapísaní aj na liste vlastníctva. nebol s tým žiadny problém...
Odpovedať
Podla toho co pises, nic ste nekupili spolocne. Byt kupil tvoj priatel a Ty nie si vlastnik nicoho.
Odpovedať
preco ste pri kupe nevystavili kupnu zmluvu na oboch? kazdy v podiele 1/2?? ty mas takto holu rit. ak si do toho vrazila peniaze, tak si to vyrieste. bud darovacou alebo kupnou zmluvou na 1/2. ved ńehnutelnost mozes kupovat aj s uplne cudzim jozkom mrkvickom, je jedno ci ste rodina, manzelia alebo co. na LV zapisu co je v kupnej zmluve. niekto vas pekne okaslal. nebol to nahodou priatelov napad aby vlastnil vsetko? a v pripade rozchodu nemas narok na nic?
Odpovedať
my sme s vtedajsim priatelom kupili byt a takisto napoly - v kupnej zmluve, na hypoteke aj na liste vlastnictva aj vsade - sme kazdy ako majitel/dlznik/spoludlznik 1/2 bytu. J e uplne jedno kde mas trvaly/prechodny pobyt, to ti nedava vlastnicke pravo na nehnutelnost. Vlastnik je ten, kto je na katastri v liste vlastnictva. Kupna zmluva aj LV mala byt na oboch vo vyske 1/2 alebo inej podla dohody. Ak sa vezmete, a pripadne rozvediete, kedze byt ho priatel nadobudol pred sobasom, v pripade rozvodu sa ti moze stat ze nedostanes nic, pretoze nemas ako dokazat ze ste ho nadobudli spolocne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?