Kúpil som predražený byt

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte kúpil som predražený byt. Skolaudovaný bol aj s garážou v roku 2014 a kúpený za cca 95tisic vrátane garáže. Ja som ho kúpil za 260tisic vrátane garáže. A teda asi o 60tisic viac. Už je jedno čo som mohol spraviť a overiť si bola to moja prvá kúpa úplne som naletel maklerke. Rovnako som si myslel že keď mi banka schválila hypo 90% že cena je asi v pohode keďže inak by z nej zrezali. Prosím čo by ste mi odporučili robiť? O 5 rokov ho predať ak sa podarí za tú istú cenu? Lebo s priateľkou chcem cca za dva roky riešiť dieťa. Pôvodný plán bol cca 5 rokov byť tu a potom ísť do niečoho väčšieho tiež tak 10-20 ročnej novostavby. Aktuálne budem rád ak sa nám podarí o 5 rokov kúpiť nejaký starý 3izbak. Ak sa nám ho nepodarí predať tak potom o 5 rokov ho asi dať do podnájmu a my pôjdeme do podnájmu nejaký trojizbak. Ach ako ľahko si pokaziť život pred 30kou.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@juniorj najem vychazi vzdycky(90%) lacneji v dob…
@raziel628 veď áno žiaľ sa časom kvôli dieťaťu budeme musieť sťahovať do väčšieho čiže akurát teraz budeme platiť fakt vysoký nájom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

@rapidek ale veď nevedel, do čoho ide? 😂 Či dnes…
@stavbarik123 vies, niekoho zaujima len to ci mu da banka hypoteku. To ze 260000eur je uz viacmenej pre bezneho smrtelnika hypoteka na dve generacie a to ani nepocitam kolko bude musiet vratit v absolutnych cislach...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juniorj:

@stavbarik123 veď nabudúce budem vedieť ale bude …
@juniorj stále neviem prečo čakať 5 rokov. To sa čaká keď človek očakáva zisk a nechce platiť z toho dane a odvody. Takže kľudne už teraz skúšať či sa niekto nájde. Možno bude a možno nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@stavbarik123 vies, niekoho zaujima len to ci mu …
@rapidek uprimne? Pochybujem, že dnes niekto realne berie hypoteku napríkladn a 30 rokov s tým, že ju aj reálne jedneho dňa splatí. Dnes človeka zaujíma aby splatka bola prijateľná a byt mu vyhovoval..
Odpovedať
Dcéra pred časom kúpila v Blave na hypo trojizbák. Kým nemali mimi - bývali v podnájme, byt prenajala študentkám. Ceny sú momentálne za dvojizbáky aj vyššie než za koľko si kúpil.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Dcéra pred časom kúpila v Blave na hypo trojizbák…
@starysomar dvojizbáky boli vždy najdrahšie, bo menší je jednoizbový (to chce málokto) a väčší 3-izbový (na to nemá každý financie). A aj kvôli tomu, bo jednoizbáky sa prenajímajú ťahšie (jedna izba = prenájom celého bytu), kdežto v prípade viac-izbového môžeš prenajať každú izbu študentovi. No a väčší ako jednoizbák je 2 izbák, pochopiteľne. Osobne by som dve izby nekupoval, bo je to nerentabilné a priplatil by som si za tretiu izbu alebo v lacnejšej oblasti mesta..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zacik:

@wheel 260tis za 12 rocny 2i 54m2 byt v BA je upl…
@zacik Dúbravka a prominentnejšia lokalita*?? 1. apríl bol pred dvomi mesiacmi 😂 *Karlová Ves, Ružinov, Palisády a samozrejme Slavín..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@zacik Dúbravka a prominentnejšia lokalita*?? 1. …
@gadefox mozno to tak nevyznelo, ale chcel som povedat ze za 260tis sa kupuju dvojizbaky v inych lokalitach ako dubravka. napr. tebou spominany Ruzinov. Samozrejme ze v ramci kazdej mestskej casti su lepsie a horsie lokality a lepsie a horsie projekty
Odpovedať
Pri tej vyske hypo a momentalnych ponukach mas splatku kolko, cca 1k eur? Tak to nejaky rozdiel oproti podnajmu nebude, to by som nejak neriesil.
Odpovedať
To bol teda nápad takto sa zadlžiť v predvečer III. sv. do 24/48 hod na Blízkom východe vypukne peklo, ja neviem či sledujete čo sa vo Svete deje, preto s úvermi veľmi veľmi opatrne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

To bol teda nápad takto sa zadlžiť v predvečer II…
@roman_x zas by som extremne nedramatizoval. Aj ked pred takmer 2 rokmi zacal Izrael systematicky vojensky utocit na Gazu sa ocakavala, aj na Ukrajine sa hovorilo o tom a vsetko su to stale pomerne izolovane vojenske konflikty.
Odpovedať
Hlavne sa ukludni, nehnutelnosti sa nekupujú na 5 rokov. Nehnutelnosti sa kupujú na dlhý horizont a ideálne na celý život. Nad čím dnes plačkáš to sa budeš o 5 rokov smiať keď pôjdu 2izbáky po 350. V dúbravke sa nepohybujem, áno je to lacnejšia lokalita ale tá cena mi až tak mimo nepríde. Makaj na sebe a možno o 5 rokov kúpiš 3izbák aj bez predaja tohto a toto prenajmeš. Nebol by si prvý ani posledný. Argument, že hypotéka je zlo je úplný blud, to preplatenie sa ti vráti naspäť pasívne v podobe nárastu hodnoty nehnuteľnosti a vynuluje úroky. Nerieš hypotéku, rieš svoj život aby ti rástli príjmy a bol si v niečom dobrý.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?