Kupa pozemku a pristupova cesta

Zdravim Vas, mam zaujem o kupu pozemku ale nastal mensi problem... Na katastri je vsetko zatial vedene ako orna poda s tym ze velky pozemok bol rozdeleny na male a vedla dlhy uzky ako predpriprava na pristupovu cestu. Majitel to predava jednotlivo pozemky s tym ze ten pozemok kde je naplanovana pristupova cesta aj podla uzemneho planu obce bude v podielovom vlastnictve vsetkych majitelov. To je vsetko v poriadku, ale problem nastal ked som zistil, ze prvy predany pozemok hned pri cestnej komunikacii je predany (na obrazku pozemok dole predany a nad nim je rezervovany, tak ten predany) je v exekucii pretoze novy majitel ma na neho exekuciu a zaroven ta exekuxia je aj na jeho podiel na pozemku pristupovej cesty... Pozemok pristupovej cesty je este stale vedeny ako orna poda nie ako komunikacia apod... O co mi ide? chcem kupit pozemok do buducna na stavbu domu a toto by bolo idealne s tym ze neviem ci kvoli tej exekucii hoci len na jeho podiel z pristupovej cesty bude mozne vobec prepisat ornu podu na pristupovu cestu aj ked budu vsetci podielovi vlastnici s tym suhlasit... Neviete mi poradit ako je to s takymto pripadom? Pripadne sa pytajte ak to nieje zrozumitelne... Na obrazku co su naznacene cesty su len v plane neexistuju este ale ta pristupove cesta ku vsetkym pozemkom je uz vyclenena ako samostatny pozemok len je to stale orna poda ako aj jednotlive pozemky a zaroven je cely v podielovom vlastnictve vlastnikov pozemkov... Dakujem :)
Odpovedať
@koco23 pohladajte si radsej iny pozemok, okrem tej exekucie tu vidim problem v sirke tej cesty a hlavne v tom, ze nie je istota, ci sa bude v buducnosti o nu starat obec (odvoz komunalneho odpadu, zimna udrzba, osvetlenie).
Odpovedať
@stowasser dakujem
Odpovedať
Podla mna ak by doslo k predaju podielu, musi sa aj v exekucii najskor ponuknut podiel ostatnym podielnikom, takze ti ho odkupia ak ho neodkupi novy majitel pozemku. Suma za zimnu udrzbu a osvetlenie je zanedbatelna v porovnani za to ze mate sukromnu cestu.
Odpovedať
@koco23 Akonáhle je exekúcia na daný podiel, tak jeho majiteľ nemôže s podielom na nehnuteľnosti nakladať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?