Kúpa domu

Ahojte, sme v situacii ze s manzelom sme dali zalohu na jeden bungalov ktory je v stave hrubej stavby. Zvonku zateplený ma strechu okna. Momentalne predavame nase 2 byty moj aj manželov. Manželov sa predal skor takze bude mat nejake peniaze a chceme to majiteľovi vyplatit aby mohol dokoncit stavbu do stadiu holodomu. Lenze tu je ten “problem” ako sa to riesi ked mu dame napr 40tis a dom nieje nas. Nemate s tym niekto skusenost? Kedze ja este mam byt tak hypoteku nemozme zobrat aby sme kupili ten dom a prepísal sa na nas. Aj tak ten dom musime dokoncit do holodomu aby nam dali max čiastku hypoteky lebo teraz z hrubej stavby by nam vysla minimálna. Dakujem za nazory
Odpovedať
@kristinatam nedávala by som peniaze do domu, ktorý nie je prepísaný na mňa. Zriešte hypotéku a kúpte to. Hypotéka sa dá navýšiť, refinancovať.
Odpovedať
Je to kopec prachov, bacha! Nedávajte nič, buď to kúpte v stave v akom to je, alebo nech si to dokončí za svoje, koledujete si o budúce problémy! Nebudete mať ani prachy a ani dom, zošaleli ste? Nevážite si vlastné peniaze? Ľahko prišlo, ľahko odišlo? Nedopustite takýto stav, potom už bude neskoro.
Odpovedať
@roman_x samozrejme ze nedam ich len tak ja len ci nieje nejaka zmluva o budúcej kúpnej zmluve atd
Odpovedať
@kristinatam kontaktujte právníka. Smlouva o smlouvě budoucí kupní. Kontaktujte i banku na budoucí hypotéku. Nevidím v tom problém. My dům "koupili" loni ted se dostavuje (dum byl ve stavu hrube stavby, cekame na finalni dostaveni). S bankou domluvena hypotéka , čerpání do 2 let. Momentálně jsme 30% zaplatili vlastnízdroje, 20% banka (na domě a pozemku zastava banky) a zbytek doplatí banka po kolaudaci a přepisu na nás. Vše se řeší ve smlouvě o smlouvě budoucí kupní (náš právník a právník prodávající strany), bez smlouvy nic neplatit.
Odpovedať
@artep1987 ještě dodám, že v době zaplacení zálohy a probíhající domluvy o koupi domu (I s bankou) jsme vlastnili oba každý byt (s přítelem) na hypotéku. Banka řekla, že třetí hypotéku nám nedá, že jeden byt se musí prodat. Takže smlouva s bankou obsahovala podmínku , že prvních 20% se může čerpat až bude jedna hypotéka zrušena (vyplacena). Mezitím jsme zaplatili 30% našich zdrojů a čekali na prodej bytu. Vše klaplo a za 3 mesice jsem už čerpali hypo. Dům není náš, je na něm zastáva banky a čeká se na dostaveni a celkové spalaceni kupní ceny, pak se bude přepisovat na nás. takze doporucuji pravnika pro sepsání návrhu budoucí kupní smlouvy a navštívit hypotečního poradce.
Odpovedať
Tak ako bolo spomenute, bud: 1. kupit to tak ako to je(ak by bola moznost) a dokoncene to bude vami 2. vyriesit to zmluvou o buducej kupnej zmluve ale nedavat "zalohu" 40tis eur.. standardne sa dava 5-15tis eur zmluvna pokuta pre obe strany. Ak je predavajuci solidny tak nemal by byt z toho prekvapeny, ze zmluvna pokuta sa tyka aj jeho... Ak by Vam dala banka hypoteku bez predaja druheho bytu tak to mate o to lahsie. V pripade, ze budete musiet predat druhy byt este pred kupou domu tak trosku viac starosti to zaberie a nervozitu ci predavajuci dodrzi predaj domu Vam za dohodnutu sumu.... aby ste nezostali bez bytov aj domu...
Odpovedať
Profilova fotka
je to vela penazi aj tak, to co chcete dat kvazi ako zalohu, to nie je dobre, to len nejaka nizsia suma je v pohode, to sa dohodnite s nimi akoby sa to dalo, ale v zmluve aby to teda bolo dobre zapisane, aby sa nestalo, ze vas nejako obidu alebo nieco, na to velky pozor
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm to je podla mna otazka na poriadne zdatneho pravnika, ktory by vedel nachystat papierovo vsetko tak, aby vas koniec koncov, nik nemohol obist, aby ste proste nestratili tie peniaze, kedze to nie je rozhodne mala suma
Odpovedať
@kristinatam Záloha vo výške 40 000 nie je záloha. Platiť by ste mali po realizácii dohodnutých prác. Na vašom mieste to kupujem, až keď to skolauduje zhotoviteľ.
Odpovedať
@ladislav_rigo no zalohu sme dali 5tis dom stoji 178tis a my ho kupujeme v stadiu hrubej stavby takze tak ci tak nam ho nedokončí do kolaudacia za jeho peniaze ale bude musiet za nase.
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinatam čiže keď ho kupujete v štádiu hrubej stavby, tak to by mal byť napísaný v tom čase na vás, nie?
Odpovedať
@kristinatam Je v tej sume sj cena pozemku?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?