Kupa bytu od firmy

Dobry den. Potrebujem radu, chceli by sme kupit jeden byt ale predava ho firma ako v takomto pripade postupovat a na co si dat pozor? Zevraj byt kupili od druzstva ako zadlzeny nekupovala ho ta firma v drazbe. Mam troska strach z takejto investicie ale myslim ze banka by mam nedala uver keby su tam nejake tatchy a pod. List vlastnictva je cisty bez tiarch. Moze firma predavat byt aj hned ked ho kupila od druzstva pocula som nieco ze pol roka ho nesmie predat neviem co je na tom pravdy. Budem povdacna za rady a skusenosti dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tu je dôležitéčo je na LV. Ak je majiteľom firma a nie sú tam žiadne ťarchy nevidím žiadne prekážky. Pri kúpe si odbehnite k notárovi - ten dá zäruku že všetko je OK, okrem iného je na to aj poistený..
Odpovedať
@liwiss Nepises, co je to za firma. Ale niektore firmy,napr.stavebne a pod. bezne kupuju lacne byty,ci domy v povodnom stave,ktore narychlo prerobia a predaju so ziskom dalej. Zisti si, ci ta firma nerobi tiez toto. V takom pripade budte trochu na pozore,dokladne si byt prezrite s nejakym odbornikom. Lebo na taketo ksefty sa pouzivaju najlacnejsie materialy,narychlo sa nehnutelnost upravi,aby posobila peknym dojmom,ale kvalita nie je vzdy 100% -na.
Odpovedať
ja som tiez kupovala byt od pravnickej osoby - konkretne realitky, ktora ten byt vydrazila, taktiez bol zadlzeny. ziadne problemy som nemala, byt uz bol drazbou vyplateny a LV cisty. akurat po pol roku mi dosiel nedoplatok z plynarni, tak som fakturu poslala realitke, nech si to vyriesia. a vsetko ok.
Odpovedať
@majki555 oni ho predavaju v povodnom stave neprerobeny cize zato ta cena je aj dost nizka ale aj tak dakujem pekne za info :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?