Kde medzi bratislavou a trnavou kupit dom ci pozemok

dobry den vsetkym chcem sa aj s rodinou prestahovat do domu hocikde medzi bratislavou a trnavou, sme z trencina takze v tejto lokalite nikoho nepozname a nema nam kto poradit, nemame ziadnu oblubenu obec a chceme sa rozhodnut objektivne precital som mnozstvo diskusii na podobnu temu ale stale sa neviem rozhodnut nechcem menovat konkretne obce no z diskusii vyplyva, ze kazda ma nejake plus a nejake minus mam dieta, ktore potrebuje skolu a druhe, ktore pojde do skolky dochadzanie autom do bratislavy mi nevadi ale ak by bol mozny vlak bolo by lepsie samozrejme s detmi by sme neradi dochadzali takze skola, skolka a lekar by mali byt priamo v obci ide mi najma o zivotne podmienky, cital som, ze v tejto lokalite su problemy ci uz s podou, pitnou vodou, vetrom, kriminalitou... vedeli by ste mi poradit ktore obce by ste preferovali? viem, ze cim blizsie pri BA tym vyssie ceny, ale na tom az tak nezalezi... ide mi viac o kvalitu ako o peniaze...
Odpovedať
@marek017 Fúúú, toto je veľmi široká otázka. Priprav sa na rôzne odpovede. Ja ti napíšem, kam by som ja nešiel. Neviem prečo chceš práve smer Trnava, ale ja by som to nechcel. Ranné zápchy do mesta a poobedňajšie sú na dennom poriadku. Ak už chceš tento smer, tak určite nie Čiermu vodu alebo blízke Groby. Ak už, tak opačnú stranu diaľnice - Ivanku pri Dunaji alebo Bernolákovo. to je ešte najbližšie k BA. Smer Dunajská streda je asi ešte horšia voľba. Lepšou alternatívou by bol Svätý Jur. Je to predsa len mesto, ale vybavenosť je stále slabá. Aj tak budeš závislý na Bratislave, nech budeš bývať v ktorejkoľvek obci do 20 km. Ja som sa rozhodol pre Stupavu. Pre mňa to bola dobrá voľba, mal som na to svoje dôvody. Nechcem ťa presviedčať, možno ty máš iné kritériá, ale skús sa pozrieť aj na ten smer. Napr. v Záhorskej bystrici ešte možno nájdeš nejaké domy či pozemky. A to už je priamo Bratislava - jej časť. Ale cenovo to bude viac, ako napr. vo Veľkom Bieli.
Odpovedať
júúú.. to bude ťažké... nikde to nie je ideálne, ani pri Trenčíne, tak ani inde to nebude.... ja som z Trnavy.... poviem pravdu, dochádzať by som do BA nechcela... keď idem do BA, tak najskôr po 9 h, nikdy skôr... :-D zápchy každý deň, všetci čo z TT chodia, tak sa vracajú neskoro večer, kvôli zápcham na D1 a aj v BA v meste..... z TT idú aj vlaky, myslím, že to je najlepšia voľba, ale zasa treba mať zo stanice dobrý spoj do práce, lebo potom zasa strata času.... ale poviem pravdu, mám v BA veľa známych a im cesta do práce trvá len vrámci presunu po BA tiež do 1,5h až 2 h.... takže zasa nič moc ani priamo v BA.... vrátim sa k Trnave... Trnava je krásne mesto, kompaktné, blízko k BA aj NR, vybavenosť OK, voda pitná, čistá, vietor raz fúka - raz nie.... ceny bytov a domov v meste sú celkovo prijatelné, v okolitých dedinách tiež OK, skoro všetky obce majú všetky siete, včetne kanalizácie ( upozorňujem, skoro všetky).... budujú sa tu nové satelitné štvrte, stavajú nové byty ( aj v TT aj v okolitých TT).... niektoré obce majú napojenie na D1 buď priamo, alebo obchvatom, takže netreba z dedín prechádzať cez centrum mesta.... snáď pomohlo.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fefe123 @chrobak7 .. no ja neviem kde byvate a ci mate aj svoje skusenosti, chodim autom do BA denne, cesta mi trva 40 minut (v pondelok koli miernemu spomaleniu dopravy pred BA je to o 10 minut viac), ziadne strasne zapchy ... zalezi od toho kam v BA sa potrebujete dostat, to je uz ale problem zapchy v BA nie na dialnici ani v Trnave... @marek017 ak chces mat pohodlie doktor / posta. skola / skolka / pripadne kruzky .... neuvazuj nad dedinou ale chod priamo do trnavy. Domy su na Kopanke (blizko na obchvat, daleko na vlak), na prednadrazi (Blizsie na vlak aj do centra), .. pripadne ine lokality s domami ale to uz je husto zastavane, tazsie sahlada dom na predaj ..
Odpovedať
velmi pekne dakujem som rad ze sa neorientujete na konkretne obce ktore by ste zatracovali alebo preferovali lebo ja nie som clovek, ktory chce kydat na tu ci onu obec a hadat sa tu na fore s niekym kto je z tej ci onej dediny a neda na nu dopustit vidim ale ze sa zase venujete dochadzaniu a to je prave to co ma az tak nezaujima ja mam odskusane dochadzanie uz davnejsie chodim do BA a mam predstavu ako to budem riesit omnoho viac ma vsak zaujimaju detaily o detoch a kvalite zivota napr. v konkretnej dedine (nebudem menovat) vraj nie je mozne zapisat dieta do skolky lebo tam maju dlhodobo plno inde zase otvorene pisu ze voda nie je dobra a neustale ju, musia upravovat a smrdi... inde zase pisu o nedostupnych kruzkoch alebo som sa docital o problemoch s kriminalnikmi nehladam idealnu dedinu ale taku, ktora sa k tomu aspon priblizuje mne je jedno ze budem mat problem s dochadzanim pokial zistim ze nemozem dat dieta do skolky a budem ho musiet vozit denne hore dole viem ze do 20km od BA su taketo problemy bezne takze volim radsej vacsie vzdialenosti co poviete konkretne na budmerice, oresany, castu?
Odpovedať
inac dakujem za tip stupava ale to je mimo moj smer ja robim pri poluse takze preto riesim skor D1 na trnavu trnava tiez fajn tip... rozmyslam aj nad mestom tam vlastne nie je co riesit to chapem tato diskusia nema vyznam ak by som chcel priamo do trnavy... ale taha ma to skor na dedinu niekde kde bude klud a kde budu rano kikirikat kohuty... viem som sentimentalny ale som...
Odpovedať
som podobne natom ak oty ;) kvoli praci som hladal nieco blizsie k BA, kvoli cenam BA aj nieco v meste v TT padlo a mam radsej dediny..kedze pochadzam tak 30km od TN z dedinky.. Zakotvil som v Dolnej Krupej - dom kusok od krasneho parku a kastiela, v dedine lekar, zubar, 2x restiky, cukraren, masiar, 3 potravin..sme rok a zatial sa mi velmi paci - zalezi co od toho ocakavas ty a kolko mas na pozemok...dochadzanie do BA cca 65km presne do prace- nieco okolo 40min...ked je zapcha tak viac
Odpovedať
dakujem za dalsi tip... vzdialenostne je dolna krupa a budmerice vlastne rovnako od trnavy samozrejme budmerice su blizsie k BA nepisal si vsak nic o skole a skolke... ? ak je tam skolka da sa zapisat? lebo ako som uz nasiel su tu dedinky kde sice skolky, su ale nove deti neberu... dlhodobo...
Odpovedať
U nas vietor skoro nikdy nefuka, voda cistucka, ze cela tt a okolite dediny s nej piju, do skolky beru deti bez problemov, lebo ich je malo, skola nova-velka. Do ba autom trva cesta 45min ked niesu zapchy. Domy sa tu predavaju od 20-35000€ s velkym pozemkom.je tu vsetko co clovek potrebuje k zivotu, okrem prace, tej je pomenej.
Odpovedať
@originalx dakujem za reakciu... ale co znamena "u nas"? ktoru obec/mesto myslis?
Odpovedať
@marek017 skus dat otazku na modrykonik.sk tam ti poradia asi viac ohladom deti a skolok
Odpovedať
@marek017 po vlakovej trase je idealny pezinok, jur alebo senkvice alebo spodna trat ivanka, bernolakovo, biel a senec /nizsie ceny pozemkov/. Inde by som nesiel. So skolkou su problemy skoro vsade. Kazda z tychto dedin je slusne vybavena.
Odpovedať
ziadne dalsie rady? navrhy? postrehy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
trošku mimo ťahu je Modra, no je tam krásne. keby to nebolo tak mimo našej práce, hneď tam ideme :) aj mesto je krásne aj zelene veľa okolo.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek017 Šenkvice by ti mohli vyhovovať najmä čo sa týka vlakového spojenia. My sme sa presunuli z Modry do Šenkvíc najmä kvôli spojom. Modra pripravuje tiež väčšiu výstavbu RD ale ešte to rôčik potrvá + je to mimo mesta na Královej, takže do mesta jedine autom. Inak deti škola aj manželka práca stále v Modre ale dochádzanie do BA alebo TT je dosť zlé, tak sme sa presunuli do Šenkvíc čo je 7 min. autom do Modry + vlak v pešej dostupnosti do BA a TT. Budmerice, Častá, Doľany je do BA na denné dochádzanie dosť zlé. Budmerice škola OK 9 ročná ostatné obce len 1. stupeň. Ostatné veci v pohode a región ma určite svoje čaro.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?