Hypotéka na vlastnú nehnuteľnosť bez predaja

Profilova fotka
Ahojte, takáto situácia u nás: kúpili sme dom, platba v hotovosti, teraz by sme potrebovali hypotéku naň (dôvody komplikované), funguje to v bankách aj takto? Že nám dajú hypotéku, založia našu vlastnú nehnuteľnosť a dajú nám úver do hodnoty nehnuteľnosti? Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka110611 no nam nedali. Museli sme si vziat uver (americku hypo od TB).
Odpovedať
Profilova fotka
nemyslim ze podmienka hypoteky je "kupa" nehnutelnosti...takze by to malo ist ale istotne to neviem
Odpovedať
treba sa popýtať v bankách mi sme to tak spravili ale asi pred 6rokmi, dalo sa prefinancovať kúpu nehnuteľnosti do 1 roka od jej kúpy.
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k pri hypo treba dokladovat ucel, ci uz kupa bytu/domu, vystavba, rekonstrukcia. My sme nevedeli dokladovat ucel, tak nam banky hypo nechceli dat. Museli sme vziat uver.
Odpovedať
Veľký podiel súčasných "hypoúverov" v skutočnosti nie sú klasické hypotéky, ale spotrebné úvery založené nehnuteľnosťou.
Odpovedať
@lenka110611 existuje spatne financovanie, myslim, ze je to do 6 mesiacov dozadu. Brat kupil byt v 7/2013 platil v hotovosti. a v 10/2013 si vzal hypo, zalozil byt a banku nezaujimalo, co s leniazmi spravi. Napr. On si kupil auto :-)))))
Odpovedať
@lenka110611 A tiez teraz VUB ma bezúčelovú flexihypoteku, my sme brali v 11/2014 zakladali sme 2 byty, banka nam dala 85% z hodnoty bytov jednorazovo na ucet, nechcu vediet ako peniaze pouzijes. Jedina vec je ze bezucelova flexihypoteku sa da zobrat max na 20 rokov. Urok sme dostali 3, 1%.
Odpovedať
Bezucelova hypoteka ti to vyriesi. Zalozili sme nas byt a dostali sme hypoteku, urok 2.7 SLSP. Za peniaze sme kupili pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?