Hypoteka a plat

Chcem sa spytat, neviete ci sa k platu pri hypoteke pocitaju aj peniaze za stravne listky ? Nechodia mi spolu s vyplatou ale chodia vzdy prveho na ucet 85eur. Vo Vyplatnej paske mi stahuju nieco okolo 20eur za stravu.
Odpovedať
1
2
Banka vidi iba peniaze co pridu. Nevidi za co su…
Odpovedať
@uhlikova_stopa to nie je pravda, banka si overuje prijem cez odvody v socialnej poistovni a zo stravneho sa odvody neplatia, takže to neuvidia.
Odpovedať
vobec, zial stravne listky ako take nemas v takej forme ze by ti chodili na ucet ako vyplata, takze toto banka neuvidi.
Odpovedať
Ok mate pravdu, teraz mi to docvaklo ze banka cez socialku riesi… vdaka za opravu.
Odpovedať
@uhlikova_stopa my sme s týmto mali pri hypo problémy, lebo môj bývalý zamestnávateľ riadne za nás neplatil, takže keď sme chceli hypo, museli sme čakať, kým sa tam všetko vyrovná.
Odpovedať
@lucciinkka zamestnavatel si mnohokrat ani neuvedomuje ako dokaze skomplikovat zivot zamestnancom, aj ked len neskor zaplati, ze sa omeska. Sestra toto pred rokom riesila. Nevedela, ze firma mala omeskanie, ze svieti v minusovych cislach a zamietli jej hypo.
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj363 to ti proste ani nenapadne, že by si si to mal skontrolovať nejak predtým ako požiadaš o hypotéku. Keď výplata chodí načas, tak počítaš s tým, že aj ostatné veci budeš mať na poriadku. Inak u nás banka brala do úvahy aj to, že či napríklad už niečo splácame. Tomu sa práveže snažíme vyhnúť, aby sme kupovali niečo na splátky a zrovna vtedy by to bolo fajn, lebo by banka videla, že sme solídni.
Odpovedať
@saimon852 ked som minulý rok refinancoval v SLSP zahŕňali tam aj lístky, mne aj žene 🤭
Odpovedať
Profilova fotka
Kazda banka moze mat ine podmienky a mozu sa kludne kazdorocne menit.
Odpovedať
@juraj363 veľmi sa mýliš v tomto. To, či zamestnávateľ platí alebo neplatí odvody za zamestnancov, nemá nič spoločné s podmienkami na schválenie hypo žiadateľovi. Skôr sa môže stať, že zamestnávateľ neprihlásil zamestnanca do sociálnej poisťovne, tým pádom o ňom sociálna nemá žiadne info rovnako ani o jeho zárobku.
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrea99 nie, nemyli sa 😉 dlh na socialke alebo zdravotke je nieco na co banka prihliada…
Odpovedať
@zipsuliak áno ale iba v prípade, ak ide o SZČO
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@aandrea99 vyskúšaj si s dlhom dajme tomu 3000€ na zdravotke alebo na sociálke žiadať o hypo 😉 😄
Odpovedať
@zipsuliak Ale v tomto pripade bude mat dlh zamestnavatel (ako SZCO resp. firma) a nie dany zamestnanec (ziadatel o hypo).
Odpovedať
Profilova fotka
@richardes123 ak to aj spôsobí zamestnávateľ neplatením odvodov... svieti to pri tvojom mene 😉 hovorím, vyskúšajte si požiadať o hypo s dlhom na zdravotke (kľudne spôsobeným zamestnávateľom ktorý to neplatil) 😄
Odpovedať
@zipsuliak to je mozne, kedze banka si overuje celkovo bonitu a reputaciu zamestnavatela. Len de jure nie je dlznikom ziadatel, ale jeho zamestnavatel, na toto som poukazoval (teda, ze ziadatel nefiguruje v registri dlznikov). Ale mate pravdu, banka moze v podstate kontrolovat cokolvek a urcite ma vplyv aj zadlzenost zamestnavatela ziadatela (kedze logicky, zadlzeny zamestnavatel ziadatela - zvysene riziko, ze skrachuje a teda ze ziadatel pride o pracu a podobne).
Odpovedať
@richardes123 @zipsuliak mal som dlh na sociálke 3€ a už som bol evidovaný ako neplatič, v slsp mi nevedela ani žiadosť podať k hypo kým som to nevyrovnal a nedoniesol papier zo sociálky že je všetko Ok. Ale som živnostník.
Odpovedať
@zipsuliak o com tocis? Lucinka a Juraj tu bedakali, že majú problém s hypo kvôli tomu, že zamestnávateľ za nich neplatí. Nie je to pravda a za tým si stojím. Napísala som, že platenie poistného sleduje banka iba pri szco. Za tým si tiež stojím takže nechápem tvoju poznámku o pokuse žiadať o hypo szco s dlhom. Áno, žiadať môže, s tým súhlasím. A s tym zadlženim zamestnávateľa....prosím vás to by hypo nedostalo 50% žiadateľov. Prečo by zamestnanec mal byť zodpovedný za platenie poistného? To ako? Nedostanem hypo a pojdem tresnut šéfovi na stôl že zaplať poistné lebo si nekúpim dom?🤦‍♀️
Odpovedať
@aandrea99 https://index.sme.sk/c/8089345/mate-v...
Odpovedať
Profilova fotka
@richardes123 sice zamestnanec za to nemoze, ale banky kedze si ho preveruju, tak na to prihliadaju, tiez mam znameho ktoremu sa to stalo a je to neprijemna situacia ked takto doplatis na niekoho ineho.
Odpovedať
@richardes123 vďaka za info.....sice z 2015 ale možno podľa toho ficia stále. Na SK je všetko možné a čím ďalej tým moznejsie 🤦‍♀️
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrea99 nooo, takze prd vies o tom ako to funguje… tak si daj nabuduce pohov 😉
Odpovedať
@zipsuliak Príjemný večer aj tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrea99 dakujem 🙂 a nabuduce sa neobivaj do ludi ktory o tom vedia viac ako ty 😉 😘 pekny vecer
Odpovedať
@aandrea99 nemylim sa. Ale evidentne si uz na to prisla, sestra s tym mala cerstvu skusenost zpred roka, cize viem co pisem. Potom to aj so sefom riesila, ze jej to zamietli, kvoli tomu.
Odpovedať
@zipsuliak a ty sa nauč elementárnej slušnosti voči žene
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrea99 ale ved tu mame rovno pravnost… mne je uplne jedno ci sa do mna bude obuvat muz alebo zena… A ty si sa domna obuvala pritom mas o tom ocividne vedomosti o rozmere vsjovej lyzicky 🙈🙈 Stacilo jednoduche, prepac mylila som sa… Ale nie, ty si sa domna obuvala, niesi schopna si to ani priznat a odpravedlnit sa a este sa dozadujes nejakeho extra pristupu lebo si zena? 🙈🙈🙈 Waaau, takze ako zena si mozes pisat hocico hocikomu ale tebe rovnakym tonom uz clovek odpovedat nemoze hej? 🤔🤔🤔🙈
Odpovedať
Profilova fotka
@saimon852 Nie, nepripočítavajú sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrea99 toto je bohužiaľ hlboký omyl. Banka si overuje aj zamestnávateľa a je naozaj veľmi dôležité, aby bol i zamestnávateľ OK. Ak nie sú za zamestnanca platené odvody, hypotéka neprejde - resp. je dôležité, kto je ten zamestnávateľ s dlžobami. Dám príklad - ak si bude chcieť vziať hypo napr. zdravotná sestra, ktorá pracuje na súkromnej klinike, či u nejakého lekára a nie sú za ňu hradené odvody, hypotéka jej bude zamietnutá. Ak si ale bude o hypo žiadať zdravotná sestra pracujúca napr. vo fakultnej nemocnici v TT - tak hypotéku dostane, napriek tomu, že táto nemocnica je dlžníkom na odvodoch v miliónoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 len nie je to trosku blbe, ze vlastne na to, ze zamestnavatel neplati moze bez problemov zamestnanec doplatit? Pride mi to nezmyselne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?