Ako kúpiť byt v Rakúsku? Prosím vaše rady a skúsenosti.

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat, ci by mi niekto nevedel poradit, kde sa kontaktovat v pripade ak hladame byt niekde v okoli Bratislavy, len v Rakusku, napr. Kittsee, Hamburg.... Chceli by sme si kupit byt, tzv. druztevny, ktory sa da po 10 rokoch odkupit. Nemate niekto skusenosti? Pozname viacero stavebnych firiem, ktore sa zaoberaju stavanim takychto projektov, len vacsinou uz je vsetko obsadene,,,,,neviete, kde hladat a kde poporosit o pomoc? Dakujeme krasne:)
pocujte ludkovia, taka vec ze kable od internetu do izieb? ked to clovek nevie este ani aky internet to bude, tak neviem ani povedat elektrikarom, ci kto to taha, ze aky kabel maju tahat, riesili ste to niekto? to iste aj s telkou, keby som chcel mat telku vo viacerych izbach, staci im povedat aby natiahli kabel? lebo ku satelitu treba tusim pre kazdu telku vlastny set-top-box ... ej tolko otazok :(
@sonik28 to tam musis prist cez vikend, tvarit sa strasne nenapadne, a ked sa tvaris dostatocne nenapadne a tvaris sa nevies co znamena tabuka zakaz vstupu, tak vies vojst aj priamo do rozostavanej budovy a pozriet si bytik zvnutra, ked ti ale spadne nejaka tehla na hlavu pripadne sa napichnes na kliniec, tak to asi bude povazovane za tvoju chybu :) ale zvonku uplne v pohodicke si to vies pozriet
@jankamr no tak to neviem, dostal som info iba o kachlickach
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ahojte, mam jednu otazocku, ako chodite na prieskum?...ja som bola pozriet v pondelok, na stavbe sa o piatej usilovne makalo a nemala som odvahu ist blizsie, aby si ma nik nevsimol, kedze tam "nepovolani" nemaju co robit...:-)...aspon aby som videla, ci v ramci tretej etapy dokoncili podzemne podlazie alebo na nom robia...
@zahna12 ahoj, my sme Stiege 1, pôvodný neoficiálny plán bol december 2011, oficiálny jar 2012. teraz sa to javí na november... čo sa všetci tešíme :-) nám na 1tke by mali kachličkovať začiatkom alebo v polovici júna. cez víkend znova pôjdeme za prieskum a uvidíme ako postúpili :-)
@ljboy Cau a pokladka parkiet tiez koncom augusta?
@zahna12 pokial viem tak byvat sa ma v novembri az decembri ... mimochodom, ak by to niekoho zaujimalo, ukladanie kachliciek je planovane na 34 - 35 tyzden, cize koniec augusta (pre Stiege 8)
Caute ludkovia kedy ste mali povodne naplanovanu kolaudaciu???? O kolko sa to cele urychrilo ked uz na jesen mate byvat. ?????
Vcera vecer sme boli kuknut na nase domceky a prave zacali robit vonkajsie zateplovanie na Stiege 1! Bingo! len nech takto pekne pokracuju.. :-)
Profilova fotka
nejak okolo 6000/ 512 bola to akciova cena, zvykne sa opakovat tak 1-2x do roka... pre novych zakaznikov.
@chrobaak a mozem sa opytat co je myslene pod "rychly" internet? :) ... aky tam je download / upload ?
Profilova fotka
cez telef. kabel mame neobmedzeny rychly i-net od telekomu a platime 20 e mesacne. spytajte sa na poste, ked to budete riesit :-)
@cyan co sa tyka toho internetu ... nie je to tak "troska" drahe? ... ceny su neporovnatelne napriklad s nasim UPC -120 Mbit / 40 EUR .... BNET - 100 Mbit / 89 EUR .... lebo potom je tam dalsia moznost cez telefonny kabel, to robi pravdepodobne telekom.at, ale to je len moj tip
ahojte, ja sa chystam do stiege 8 byt 3, mozte sa mi prosim ozvat niekto kto ste riesili specialne kachlicky? pisal som si s tou firmou (Sitegel & Stiegel) ale oni po mne chcu kompletny navrh ako to chcem vykachlickovat. robili ste niekto nejake navrhy, nakresy? nemam s tym moc skusenosti, v podstate mi ide iba o to ,aby na zemi neboli tie sede kachlicky, su mierne depresivne podla mojho nazoru :) dakujem
Článok sa načítava...
My uvidime podla toho kolko cisel nam v stredu vecer vyjde,zatial to vyzera na holobyt!?!?
@cyan Ahoj potom sa musime prisposobit rakuskej mentalite a tak sa nikto nebude bavit s nikym, aspon ja to mam tak naplanovane?!?!HA
spravil som trocha porovnanie s gastanovou alejou na konciu rusoviec - http://reality.etrend.sk/byvanie/gast... , oni beru cenu za m2 ako sucet uzitkovej plochy bytu, pivnice a balkona...po prepocitani s nasimi bytmi to vychadza asi zhruba rovnako, cennik je tu http://www.ezgroup.eu/ftp/4_Gastanova... , nevyhodu maju, ze za 9600 euro si este musite dokupit garazove statie... ostatne vyhody kittsee oproti rusovciam nebudem menovat, rovnako nebudem spominat kvalitu stavby a vybavenia...
ahojte, ma niekdo z vas konkretne poznatky o nekorektnosti slovenskej realitky v kittsee ? kamoša dobehli a chce niečo proti nim oficiálne podniknúť a preto hľadá nespokojných klientov.
@jankamr SUPER! tesime sa i my :-) rastie to ako huby po dazdi... na tomto chate su lepsie info ako v dopravnom service :-))) pekny den vsetkym!
Profilova fotka
susedia, ked to uz takto detailne sledujete, ako to vyzera s tretou fazou?...konkretne Stiege 6?...:-) uz tahaju prve nadzemne podlazie, ci su este "pod zemou"...:-) dakujem za infosky, Sona. :-)
tak stiege 4 uz maju vsetky byty tierky a uz zacinaju robit podlahove kurenie :-D
Caute, tak Stiege 8 uz maju na zemi smolu natahanu, osadene zarubne na vchodovych dverach, tie Stiege v strede uz maju porobene stierky a vstupny vchod do domu. Pri Stiege 7-8 je uz cesta vysypana strkom :) Jupiiiiiii
@vratko_p ahoj ano chodime tam casto pozerat ako to postupuje no tesime sa stoho :-D a na jar tam byvat urcite budeme lebo kolavdacia je planovana uz na november :-D juchúúúúúúúúúúúúú
@shorty Cau :-) chodis to tam checkovat ako keby si tam chodil na 'klavir' :-) Ja som bol pozriet v nedelu a fakt postupuju velmi rychlo. My ideme ma byt v steige 7 a dufam ze do buducej Jari sa dockame :-).
dom stiege 4 uz maju niektore byty aj obietky natiahnutéééé :-D
je tu niekto kto má RH v druhej etape??? Ozvite sa.

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?