Vzdialenosť medzi ostrovčekom a kuchynskou linkou

Profilova fotka
Chcem sa opýtať na Vašu skutočnú vzdialenosť medzi kuchynskou linkou a ostrovčekom. Plánujeme si obývačku spojenú s kuchyňou zariadiť v podobnom rozložení, máme dĺžku miestnosti spolu 7 m . Aké sú Vaše praktické skúsenosti s danou vzdialenosťou - postačuje , alebo by ste pridali, prípadne v pohode ubrali. Ja veľa varím , pečiem, ale rúru plánujem umiestniť hore, aby som sa nemusela k nej skláňať.
Odpovedať
aspon 105cm
Odpovedať
Minimalne 90 cm, optimalne 120 cm. My budeme mat dlzku kuchyne a obyvacky spolu 7,6 m a ostrovcek planujem dat meter od linky,uvidime ako to bude vyzerat. Ostrovcek budem mat cisto len na pripravu,odkladanie a podobne,nebude tam varna doska,takze s nim mozem hybat
Odpovedať
@hoblinka13 @kape My to mame velmi podobne a dlzka obyvacky s kuchynou je 8m. Ak chcete pozrite album. Vzdialenost mame tusim 116-120cm a je to az az.
Odpovedať
Rátal by som niečo vyše metra, aby nebol problém piecť a variť. A aby si nemala pocit ztiesnenosti. Takých 110cm myslím, že by mohlo byť také optimálne. Radšej viac ako menej, aby potom si neľutovala, že si mohla dať viac a nedala si ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pohľad z výroby: 100-120 je ideál. Výrazne menej ako 100cm je nepohodlné pretože otvorený šuplík ma cca 480mm a keď sa potrebujete zohnuť je tam málo miesta. Viac ako 120cm je zase nepohodlné pretože musíte spraviť krok naviaca a pri varení ich spravíte naozaj veľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@kape ja by so ti odporucil aspon tych 130 cm dat. Svagrina ma tiez kuchynu s obyvackou a medzi nimi ma rozdiel aspon okolo 120 cm, lebo tiez nechce aby isla moc vona do obyvacky, ked bude varit alebo piect
Odpovedať
@kape mame 110 cm, rura je vo vysokej skrinke, ostrov mame len ako pracovnu plochu bez drezu a platne, u nas tych 110 cm postacujuce, no menej by som nedala asi
Odpovedať
Ak vela varis a pecies.. nemala by si mat radsej viac pracovneho priestoru na doske a dat si ruru dole? Ostrov bude stacit? To len taky postreh :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kape mame 130cm, minimum by som dal 100cm, celkovu dlzku obyvacko-kuchyne mame 7,85m, pozri album
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem Vam za odpovede, mame este dost casu si to poriadne rozmysliet. Ale pomohli ste mi. Mam aspon realnu predstavu. @evica01 - toho budem mat urcite dost na to si dam pozor, ale ruru chcem rozhodne hore , pri tom mojom vypekani sa nebudem tolko sklamat, roky mi pribudaju. Inak pozerala som niektore Vase albumy, mate to pekne , mam dalsie inspiracie.
Odpovedať
Profilova fotka
100-110 cm viac ani menej by som nesiel... ;-)
Odpovedať
My budeme mat 110cm, zda sa mi to tak akurat. Paralelne kuchyne su super, maju vela vyhod oproti Lkam alebo Uckam. Niekde som citala, ze taketo rozlozenie je najlepsie pre profesionalov, ak vela varis a pecies urcite to bude dobra volba :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiez si myslim, ze ten meter je ideal. Ak viac, treba robit krok navyse. Lenivostou to ale nebude, nie je to prakticke, najma ak mas na ostrovceku varit a umyvadlo mas na druhej strane atd
Odpovedať
mala som s vstarej kuchyni asi 70 a stacilo len aby sa otvorilid vierka a mohla si tam stat,musela som to tak riesit kvoli priestoru a aj dnes mam v kuchyni ostrov a kedze za kazdu cenu som ho chcela tak tam mam 60cm dnes a je to malo
Odpovedať
Profilova fotka
Aby si vedela umyvacku otvorit a stat pred nou :-)
Odpovedať
@kape ja som chodila do kuchynskeho studia a odkukavala, predstavovala som si, ze to mam doma. :-N Na stranke Ikea su nejake tipy alebo aj na youtube. Ikea ma aj videa kde radia co a ako :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam 90cm a je to v pohode,vmestime sa aj s manzelom😀,teraz sme prerabali kuchynu,pozri album😀
Odpovedať
@kape a ak mozem,nie je 7 m na takto riesenu obyvacko / kuchynu malo? pride mi, ze sa ti ten stol isto nezmesti medzi sedackou a kuchynou..vsak ratajme..kuchyna [ked paralelna ] tak 60+110+60 = 230cm + stol a miesto pre stolicky aspon 100+90+100 = 290cm, zostava ti na sedacku 180cm...to je malicko... celkom pekne to ma vyriesene @lubomird a ten ma este o 1m navyse..
Odpovedať
Takých 100cm myslím, že je také ideálne aby človek mal miesto sa otočiť bez problémov a fungovať tam. Moja žena je v kuchyni ako víchor takže, keby sme mali menší priestor, tak to asi ani neprežije. Neviem ako by tam fungovala, sama sebe by zavadzala :-)
Odpovedať
http://www.decoline.sk/index_htm_file... http://www.dvam.sk/kuchyne/ergonomia-... vychadza to na tych 110-120 8-)
Odpovedať
@kattikka Pri paralelnych kuchyniach byva ostrov vacsinou hlbsi ako 60cm, zalezi samozrejme, kolko tej pracovnej plochy celkovo bude. My budeme mat nakoniec 100cm, kuchyno-obyvacku ale nemame na dlzku ale skor stvorec cca. 8x8m, tak neviem, ci to bude stacit, ale tiez sa mi skor zda ze nie.
Odpovedať
@pallacinka no veď ja som písala o minimálnych rozmeroch...samozrejme, že lepšie by bolo, keby mali aspoň 90cm..len nevieme, či ich pustí priestor...obávam sa, že nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?