Vzdialenosť chladničky od varnej dosky

Aká musí byť minimálna vzdialenosť chladničky od varnej dosky?
Odpovedať
nemusi byt velka vzdialenost, staci kludne aj 1,5 cm, dnesne rury su uz tak vstavane ze neprepustaju teplo takze kludne to mozes dat aj pri chladnicku.. maximalne sa trosku len zahrievaju predne dvierka
Odpovedať
@romoles ďakujem za odpoveď, v podstate môžem si dovoliť aj o pár cm ďalej dať :) tak to bude v pohode...
Odpovedať
@domcicipatcici nemas vobec zaco, rad som pomohol :-) tak pokial si to mozes dovolit tak daj ale aj keby si nemohla tak kludne to moze byt aj pri sebe.. Pre istotu som ti to pozeral aj na internete a tam to vsade tak pisu
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici tak potom nemusis nic riesit ked to mozes dat aj kusok dalej, nemusis sa nicoho bat :-)
Odpovedať
@domcicipatcici a kolko tam mas priestoru?
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici ako mas riesenu kuchynu? ako budes mat umiestnene ostatne spotrebice?
Odpovedať
@domcicipatcici minimalna rozumna vzdialenost je 30cm, optimalna 60cm. Okrem toho praktickejsie rozdelenie priestoru je cca taketo: chladnicka-odkladacia plocha-drez-pracovna plocha-varna doska.
Odpovedať
rozdelenie priestoru kuchyne ako z velkej knihy, bravoo :-) konecne som sa dozvedel ako to ma spravne byt zoradene v kuchyni a za varnou doskou nasleduje co? kavovar alebo MV?
Odpovedať
@domcicipatcici No ja si neviem predstaviť varnú dosku vedľa chladničky...Prečo?? Lebo na tej varnej doske chceš aj variť,keď dáš vedľa chladničky varnú dosku a dáš na ňu väčší hrniec, čo to teplo čo bude okolo varnej dosky??? Nebude oteplovať chladničku???? Ak máš možnosť daj od chladničky čo najďalej tepelný spotrebič-varnú dosku..To je môj názor.. ;-)
Odpovedať
@technik007 tak si daj na varnu dosku tvoj velky hrniec a potom si daj si vela neho ruku do vzdialenosti 15cm, fakt ti ju celu opali. To neni restaurcia kde sa vari od rna do vecera. To male mieset ktore je max par desaitok minut denne teplejsie radovo par stupnov ma na chladnicku takmer nulovy vplyv.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser a to si ako nato prisiel ze je to najpraktickejsie takto??
Odpovedať
@jano2007 vysvetlim stowastera, na zaklade odbornikov je to tak lebo: chadnicka > plocha > umyvadlo > plocha > varna doska vyberes vec z chladnicky > rozbalis > umyjes > pripravis, spracujes > varis
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell Tak sa spýtaj technika na chladiace stroje ako vplýva na životnosť ak je pri tom tepelný spotrebič...alebo zvýšená teplota okolia..Ako Ti chladí chladnička ak je v byte teplo a ko Ti chladí keď je chladnejšie??? Ja občas mám väčší hrniec, mám kvôli vareniu domácej šunky,ale to neznamená že malý hrniec nerobí "teplo" okolo...
Odpovedať
@sysell sy sa aj ty chytil na moj prispevok dobre. na zaklade odbornikov ktorym mozno aj caj prihori.... a ked uz tak skopiruj a vysvetluj dosledne ...pred chladnickou si zabudol na priestor na polozenie nakupu.... hehe to bude designovy a prakticky skvost ked sa budeme takej sablony drzat. co malokedy ide dokopy ja som si navrhol kuchynu sam podla svojich potrieb a zvykov a ten co nevari alebo vari lebo musi to ma s navrhnutim povedzme nie lahke. a nesiel som podla odbornickej sablony mam po ruke vsetko co potrebujem akurat umyvacku riadu som dal hned vedla dveri do spajze a zavadzaju dvierka ked su otvorene nabuduce to bude inak a lepsie...
Odpovedať
@jano2007 Mám kamaráta čo postavil dom asi pred 12.rokmi, ale doteraz niečo vylepšuje v kuchyni,čo mu prax a čas dáva..Premiestňuje a prerába..Takže máš aj Ty čas na úpravy-neboj.. :-)
Odpovedať
@technik007 veru ano ked budem byvat v dome 10 rokov a prax ukaze ci a ako som to navrhol zle tak sa budem bavkat s kuchynou 😊
Odpovedať
@jano2007 Už som videl aj také úpravy v byte ak niečo nesedelo že s estetikou to má tak ďaleko.. Napr. špatne vyvŕtaný otvor-umiestnenie v kúpelni - vypínač nesedel a tak z vypínača jednoducho urezal rámik a prilepil, aby pasovala zárubňa na dvere.Stačilo o 5mm posunúť zárubňu a bolo by po starostiach..Keď som mu to navrhol už bolo neskoro, lebo ju zalepili a zafixovali..Postavíš dom a o pár rokov zase búraš a premiestňuješ, nakoľko ako tam bývaš zistíš, že to alebo ono je ináč prispôsobené, aj keď si myslíš že akokoľvek dobre si nakreslil pozíciu vecí, zistíš neskôr, že to nevyhovuje.. ;-)
Odpovedať
@technik007 vynaliezavost "majstrov" nepozna limity :-) s cim sa stretavam v praci ja sa neda ani opisat to chce foto take skvosty su to.. musim zase doplnit album napr.. o stavebnu firmu z egypta a pod....
Odpovedať
@technik007 mam sa pytat technika, myslis dakeho uja s ucnovkou co vystudoval kuchar casnik a teraz opravuej chladnicky, dakujem takych odbornikov je plôny svet. Ja sa drzim seba aked je hrniec od chlôadnicky vo vzdialenosti 15 cm viac tak tonevadia hotovo, ber to ako fakt. Ked buds varit tu sunku dai si vedla hrnca vodorovne vo vzdialenstti 15 cm teplomet a meraj ten brutalny narast teploty a potom sa pozri na plochu chladnicky kolko metrov stvorchovych ma a aku malu plochu ohrieva hrniec a ako to velmi vadi.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell zase netreba technikov hadzat do jedneho vreca. Jasne ze najdu aj aj taky ako ty popisujes, ale su aj taki co naozaj sa rozumeju tomu co robia.. Na toto vzdy budu nazory rozne to je proste fakt :) a to ze jeden ma taky nazor a druhy onaky nezamena ze sa musime odsudzovat ci?
Odpovedať
@sysell Vieš aký je rozdiel medzi teplometom a teplomerom??? Ja dávam na to, že tepelný spotrebič čo najďalej od chladničky..Ty si dávaj kľudne ako chceš... Ináč píslal som príspevok nie Tebe, ale @domcicipatcici Ja keď varím šunku nepotrebujem merať teplotu chladničky, nakoľko ju mám v chodbe a nie pri šporáku, takže mne teplota pri chladničke nehrozí.. ;-)
Odpovedať
@technik007 ja by to dal dalej z praktickeho hladiska nech to neni nalepene na sebe pokial sa da. ALe varna doska neni ziadna katastrofa, prst udrzim vedla horaka vo vzdialenost 3 cm, hrniec sala do okoli ale najma hore. Ak niekto nema miesto urcite doska cca 15-20 cm od chladnicky nema nema meratelny nepriaznivy vplyv.
Odpovedať
@jano2007 za varnou doskou nasleduje odkladacia plocha a potom hrana pracovnej dosky :) A nie je to podla odbornikov, ale podla sedliackeho rozumu, ked sa kuchyna pouziva na pravidelne varenie. Ludia vsak casto robia kompromisy (casto nevedome) aj tam, kde je to nepotrebne. Aj koleso bude vzdy len koleso a ergonomia bude vzdy len ergonomia.
Odpovedať
@domcicipatcici taku vzdialenost aku si mozes dovolit tak daj, je lepsie ked to budes mat od seba
Odpovedať
Profilova fotka
chlapci vy nemate co robit, ked sa tu dotahujete? ved nech si to kazdy da ako chce, ale osobne som nazoru, ze varnu dosku dalej od chladnicky ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?