Vyššia pracovná doska a umývačka?

Profilova fotka
Zdravím Vás, mám neštandardne vyššiu kuchynskú linku, ktorej výška je s prac. doskou 89cm bez dosky 85cm a vstavanú umývačku riadu, ktorá sa síce dá nastaviť na výšku 85cm, no maximálny rozmer na dvierka aby sa dali otvoriť je o 4cm menší než budú ostatné dvierka na skrinkách. Stalo sa to niekomu pri riešení kuchyne? My sme to nakoniec vymysleli tak, aby dvierka na spodku pri sokli lícovali, že sme umývačku posunuli o tie 4cm nižšie a dvierka budú trčať hore, namiesto toho, aby chýbalo dole (čiže dvierka všetkých skriniek aj umývačky budú rovnaké). Tým pádom ale vznikla 4cm medzera medzi prac. doskou a vrchom umývačky. Ako by ste riešili takúto situáciu s umývačkou? Ja zrejme požiadam stolára, aby vyrobil ešte lištu, ktorá zakryje tú medzeru, nechala by som to ja odokryté, len neviem, či to nebude vadiť, keby sa tam prípadne dostala voda atď. Nevedela som, čo je mnešie zlo, či esteticky menšie dvierka oproti ostatným, alebo dvierka vysunúť vyššie, aby boli rovnaké, ale s medzerou pod prac. doskou.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite tam dat listu uz len kvoli prachu a vacsina umyvaciek sa chyta aj do pracovnej dosky. Ved ked vyreze drez ostane mu doska a ta ma 38mm tak z toho nech vyrobi. Ja by som priniesol hned. Preto robievam dvierka 72cm a nemam problem... riesim to vyssim soklom..13cm
Odpovedať
Profilova fotka
Keďže máte zvýšenú linku, zrejme ju vyrobil na mieru stolár. Treba tam dorobiť taký hranol vo farbe korpusu, aby vyplnil škáru, ako ste aj písali vyššie. Dvierka sa robia rovnaké ako na vedlajších skrinkách. Bodka
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr my máme na dvierka napísané max 71,3cm, čiže aj 72 by bolo veľa, áno drevo nám ostalo ale asi by to bolo treba ohraniť, predsalen tá odrezaná hrana nie je moc pekná a stolár keď prišiel inštalovať dosku a kuchyňu s umývačkou to zistil až pri inštalácii z návodu k umývačke, že sa nevojdu dvierka, niektoré majú dvierka prispôsobivé, táto nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame 89 cm vysoku linku (z ikei) umyvacka bude na drevenom podstavci aby bola v rovnakej vyske ako ostatne skrinky 🙂 a dvierka z ikei su rovnako velke ako na inych skrinkach takze to bude krasne rovnake 🙂 Dreveny podstavec si robime sami 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Stolar by mal vediet ze mycky su rozne. Aj montovanie dvierok. Klzave dvierka mycky po dvierkach linky, alebo pevne... Moja linka 91 cm, s prac doskou 93. Neviem ci som dobre pochopila, u nas je to takto:
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac presne tak, naco nejake spekulacie. toto je najrozumnesi sposob, ako to spravit.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 to ja som asi nepochopila Vás, neviem aké sú kĺzavé dvierka...
Odpovedať
@vanesa915 Pre visualizaciu trebars toto video? https://www.youtube.com/watch?v=PtPiE... Tiez som chcel najskor pouzit iba prisrobovanie k umyvacke dvierka, no pochopil som ze tade cesta nepojde, a isiel som do kolajniciek z ikey...
Odpovedať
Profilova fotka
@goldway toto je skvelé, viete mi aj poslať do správy link na tie ikea koľajnice? Skúsila by som objednať, meviem ako to hľadať.
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 tie kolajnice sa volaju Behjälplig, ale z nejakeho dovodu ich nemaju na stranke. treba sa priamo v ikei spytat alebo im napisat, ci ich maju aktualne, lebo byval problem s ich dostupnostou
Odpovedať
@marfushik @venusa915 tieto koľajničky máva ikea už iba na objednávku. (kupoval som tak cca rok dozadu).
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 tak uz vies. Pri tychto klzavych dvierkach sa dlzka otvorenej mycky predlzi o 7-10cm, co som osobne nechcela, pre mna je to strasne dlhe, neprakticke. Tunajsie mycky su vyrabane aby boli na nich klzave dvierka. Pokial mozes, daj si mycku hned pod prac dosku, a vyssi sokel pod nu, aj 4cm vyssie je nieco, ked sa kazdodenne k nej zohybas. A povedat stolarovi prisposobit dvierka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
v rakusku su skladom. minule som ich kupoval pre kolegu
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 ide o to že sa mi nepáči keď sokel na myčke je vyšší ako na zvyšku linky....ale vyriešime to tou lištou, u nás je rozdiel len necelé 4cm a k myčke sa aj tak pri nakladaní staviam z boku väčšinou.
Odpovedať
Mame pracovnu dosku 94cm a umyvacku AEG normalne osadenu (foto v albume). Jediny rozdiel je v tom, ze je to XXL umyvacka. Tie su vhodne, resp. priamo urcene pre linky od 87cm na spodnom okraji. A potom nie je potrebne vytvarat ziadne zlozite "kreacie". Tu napriklad o tom pise Bosch - https://www.bosch-home.com/sk/produkt... Ale toto by v dobrom kuchynskom studiu mala vediet aj upratovacka 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd my ale nemáme kuchyňu z kuch. štúdia, kuchyňa hotová a umývačka zapojená. Možnosti na zmeny už nie sú, len riešenia situácie aká je.
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 na skrinku 72 idu dvierka 71.6 a neverim ze na vasu sa nezmestia stym som sa este nestretol a tych kuchyn som vyrobil uz hadam aj 500. Posli typ umyvacky lebo ozaj neveriiiim a vysku sokla a vysku skrinky a poriesime.
Odpovedať
@venusa915 my sme vlozili do tej medzery hranoly a L profilom uchytili o spodok dosky..
Odpovedať
@venusa915 toto sme dali.. Vyslo presne
Odpovedať
Profilova fotka
My máme linku bez dosky 85,5 cca, sokel cca 10,5 cm, dvierka vychádzajú 75. Umývačka Beko DIN28430. Pripájam fotku z návodu.
Odpovedať
Profilova fotka
Sekla som sa tam ppvodne o nejaké milimetre po pamäti.
Odpovedať
ved naco hladat nejake komplikovane riesenia. tiez by som tam dala nieco taketo ako spomina hroma.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?