Vysoká cena od stolára za kuchyňu. Ako ďalej?

Ahojte, viem ze to tu uz bolo asi stokrat omielane, ale po dnesku sa mi zda, ze som bud ja spadla z inej planety alebo neviem co sa stalo. Dala som si nacenit u stolara kuchynu, pomerne malu, dokopy 6 m. male Učko. Horne skrine obyc otvarave drevodekor, dolne skrinky matna biela, bez uchytov, z vysuvami. ano viem, chapem, ved niesu to najlacnejsie veci... ale dostala som CP na 6 tisic !!! to akoze kde sme ? neviem ci ma viac stve to ze si niekto mysli ze som sprosta a nemam vedomost o cenach, alebo to ze sme s tym stolarom stratili tolko casu, cakala som na vizu a na CP čku a teraz idem odznova. Jedna nezavisla osoba mi povedala ze najdrahsie je na tom bezuchytkove cize frezovane dvierka..myslite ze je to pravda ? prosim neviete mi niekto poradit naozaj dobreho stolara, ktorý si nezapýta iba preto že som z BA ? neznevazujem rucnu pracu ale iste chapete, čo je veľa to je málo... vsade tvrdia ze standardna kuchyna býva cca 300 e za meter, v tom pripade podla ceny mam nadstandardnu kuchynu az tak, ze to vychádza na 1000 eur na meter ? ved ja nechcem vesmirnu stanicu .... cele to je laminatova kuchyna, ziadny masiv ani nic.. poradte prosim na koho sa obratit, popripade co zvazit ... ? som zufala presne tak ako moj alias...dkaujem vstekym vopred.... ]-( :-(
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Ahoj s tými frezovanými uchytmi je to bohužiaľ pravda, mala som ich v prvom návrhu aj ja a tiež mi vychádzala kuch. linka viac ako 6 tisic zvážila som to a dali sme klasicke uchyty s ktorými som spokojná a myslim si že sa aj lepsie udržiavaju ako vyfrezy. neviem ci mas aj presklené skrinky ale my mame tri a jedna stála viac ako dve stovky čiže ja som si dala potom spravit v kuchynskom studiu podrobný rozpis co kolko stojí a ak to bolo príliž tak sme robili lacnejsie obmeny. vsetky fotky najdes v mojom albume, myslim si že tá moja konečná cena nebola najhoršia ale tiež to so spotrebičmi vyšlo okolo 5tis. pokiaľ nechceš poľský shit ( a každe polske lamino je shit o tom ze nie ma nikto nepresvedcí) tak si zaplať radsej za kvalitu. je to lamino aj naš je z lamina ale to lamino vyzerá na priereze skoro ako masív je tak pevné... v ttvojom prípade je ta cena vysoká prekonzultuj to s pánom stolárom. :-)
Odpovedať
Poradim ti ako to robim ja: 1.urcim si aku ma pre mna hodnotu ta vec co chcem 2.dam si max cenu aku chcem investovat 3.dam si to nacenit viacerym 4.ak cp presiahne sumu aku chcem dat tak sa jednam o konecnej cene aby som bol spokojny, ak to nejde idem inde. Inak 6000€ za kuchynu neni az tak vela podla mna, teda ak sa jedna o celkovu sumu.
Odpovedať
Profilova fotka
moja kuchynská linka ma 3,2m + 2,6m :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx teraz ci sa bavíme o cene so spotrebičmi alebo bez. ak so, tak je to reálna cena a celkom normálna, v tom prípade máš pravdu :-)
Odpovedať
@uzsomzufala samozrejme, ze sa da lacnejsie, my mame velmi velku kuchynu s ostrovcekom, majorita biely lesk, blum systemy, pomale dojazdy, vsetko zafrezovane, atd. a mame to do 5000 (bez drezu/baterie a spotrebicov samozrejme)
Odpovedať
@uzsomzufala ja som si v projekte pripravil kuchynu tak, aby tam pasovala IKEA :-) ked deti nieco odtrhu, alebo poskodia, skocim do auta a do 2 hodin je to vyriesene :-)
Odpovedať
@angie1301 vdaka.. ono ja si rada priplatim za to co ma taku hodnotu. moji svokrovci maju za 6 tisic masiv a kuchynu este o 1,5 m dlhsiu, skriniek ako nasr... ja nemam ziadne sklo ani ziadne vymyslaniny...mojou prioritou bolo hlavne aby sa mi to páčilo, pretoze na laminatovej kuchyni podla mna este nikto nic prevratne nevymyslel aby tolko stalo... s mm sme dost setrny co sa takychto vecí tyka, spravame sa vzdy zodpovedne k veciam, preto na jednej strane chapem ze to nemoze byt z materialu kt sa hned rozlame, ale zase priplacat si stale iba za lamino mi pride naozaj ,,ujeté´´ z tej ekonomickej stranky. to ze zafrezovane je naozaj drahsie akoby mi tam davali veci navyse , je mi tiez podozrive ale ja to teda skusim s nim prejst... nejd emi to do hlavy, ved uchytka musi tiez nieco stat, tiez sa tam musi nejak prirobit a podobne... ale vyksusam to, necham si poradit... niekto nieco dalsie ? na com sa este da usetrit a neprist o rozum a o esteticku predstavu ? dikes .
Odpovedať
@angie1301 jasne ze je to bez spotrebicov, bez drezu bez vsetkeho..iba skrinky... nic viac.
Odpovedať
@originalx ved ano, ine mi neostava :-( je to zdlahave ale radsej inevstujem svoj cas ako navys eniekolko tisic... vizualizaciu rozmery aj zoznam mam, uz len ocenit na viacerích miestach... dakujem, urobim to takto, uvidim... zadat dopyt na dopytovacske stranky je blbost ? (moze sa zdat ze som lenivec ale niesom, len pri dokoncovani domu je to na ten cas ufff krute..) dik za nazor
Odpovedať
Profilova fotka
@uzsomzufala ten stolár musí dať tie dvierka frézovať nejakej firme a to je natom také drahé. my sme mali kuchynsku linku ako TOPku a boli sme ochotní investovať ale tiež sme si stanovili určitú finančnú hranicu. je doba ked sú laminátové kuch.linky modernejsie ako masív a preto sa cena uz pomaly začína vyrovnávať masívu. určite nešetri na výsuvoch a doťahoch lebo tie dvierka otvoríš stokrát za týždeň a v tomto prípade sa oplatí investovať ked už nie do lamina tak do výsuvov určite. :-) ja som kuch.linku riešila asi pol roka v kuchynskom študiu som bola viac ako doma návrh mi prerábali asi 10x až dokým sme sa nedostali k spokojnosti cena- vzhľad. pevné nervy uvidíš ze o chvílu tu budeš spokojná pridávať foto kuchyne. :-) :-) :-)
Odpovedať
@uzsomzufala Co by som ja dal za taku cenu, zrovna toto riesime a len kovanie zatial vychadza na 1800€, policky do rohovych skrin sme chceli 2, nakoniec sme to prehodnotili a zostava jedna, KESSEBOEHMER arena style do 600ky je za 300€, to je len 1 policka :) kde su vysuvy? Vsetko na tip-on, bezuchytkove, BLUM. Mozno to nie je az take zle, ja by som si to so stolarom presiel este raz, najma tie kovania, zmente ich za uchytky, vazne to dokaze spravit vyznamny narast ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@uzsomzufala mohli by ste mi poslať nákres, resp skrinky? Nacením Vám kuchyňu. Momentálne máme akciu na KL -30% pri kúpe spotrebičov. Robíne kuchyne na mieru, kvalitné slovenské
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nabytok_betak jasne ze mohla, budem rada za dalsiu CP. mam vizualizaciu a k tomu rozpisane ... bude stacit ?
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan ahoj :-) nebojíš sa toho tip-on ? ja som to chcela dať na komodu pod tv ale som to prehodnotila lebo mi to navýšilo cenu na jednej komode o 200€ a ešte ma varovali v studiu že strasne natom vidno otlačky...asi zalezi aj aky je material ja tam mam cierny lesk tak to by bolo vidno asi dosť...
Odpovedať
@angie1301 komplet. Ved ani auto si nekupujes bez kolies a bez motora.
Odpovedať
@angie1301 Ahoj, pri ciernom lesku by som mal obavy aj ja, avsak ideme do bielej. Tento rok, snad aj tento mesiac navyse BLUM rozsiruje svoje tip-ony o system blumotion, tj. funguje ako klas. tip-on, ale zatvaranie je ako pri systeme blumotion. Navyse, v mojom ponimani pripadne cmuhy od cistych ruk nie su "spina" a prebehnut celu kuchynu 1-2x do tyzdna snad nebude problem. Uvidim este, aka bude realita :-)
Odpovedať
@uzsomzufala nieje to blbost. Pekne si zadaj dopyt na viacero dopytovacov a budes mat tolko cp, ze si nebudes vediet vybrat. Ja vsetko robim cez dopyt. Ale zadaj si uplne presne poziadavky na vsetko co chces, lebo inak ti budu nacenovat vselico mozne a hlavne to najlacnejsie, aby ta prilakali k sebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx tak potom hej ja to nemam presne spočítane ale do 6 nas to vyšlo tiež. lenže jej ak nacenili len ,,holu" linku na 6 može ju to vo finále vyjsť na 8,5 tis. a to by ju asi nepotešilo.....
Odpovedať
@angie1301 co to je za stolara co si dava robit veci inej firme? Kazdy majster ma mat vsetko potrebne vybavenie dielne a ak nema tak dovi dopo.
Odpovedať
@uzsomzufala skus kuchyneprekazdeho.sk ja im davam robit uz 4. kuchynu, a velka spokojnost. zafrezovane dvierka bez uchytiek su uz v cene dvierok a frezovania.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx no tak vidíš su aj takí aj dvierka sa dávaju foliovat externým firmám. ja nastastie som dávala vsetko robit v študiu a tak ma to obišlo tieto starosti ale tí stolári co maju menšie sukromne dielne často nemaju moznost mat komplet výbavu na každý ,,výstrelok" ;-) ;-)
Odpovedať
@manilla vav uz stvrtu ? to teda idem oprobovať, dakujem moc :-) ;-) a si spokojna aj s ,,rýchlostou ´´ ? nechcem nic rychlokasene ale zase nie ze pol roka a podobne.. :)
Odpovedať
@originalx och diky moc hned idem na to ..
Odpovedať
@uzsomzufala myslim ze dodacia doba je ca. 5 tyzdnov. vsetky 3 mam v albume, 4-ta je este len v stadiu riesenia :-D ale mam od nich aj nabytok do kupelky, a planujem od nich v novom aj do obyvacky, nech s kuchynou ladi. maju tu aj registraciu na pro, skus si vyhladat fotoblog.
Odpovedať
@manilla ano, ja som povodne tiez mala v plane z toho dekoru ( lebo to bola proste laska na prvy pohlad) mat aj kupelkovy nabytok aj obyvackovy, ale zburalo mi to tie moje sny.. tak si ich skusim napravit , dkaujem este raz, naozaj. idem to pozriet urobim kuk aj k nim... 5 tyzdnov je pohoda.. :-) taky bezny standard
Odpovedať
Aj na bielej lesklej vidno odtlacky. Ale aj tak by som si ju dala opat. Mame striekanu bielu linku a nestaci poutierat 2× do tyzdna. Ale zase vdaka tomu hladkemu povrchu sa to lahko udrziava. A tu cenu mas fakt vysoku, ale tiez prva CP (tiez so zafrezovanymi vysuvmi) bola o 1800 € vyssia ako dalsia, ale tam uz boli obycajne hlinikove uchyty na spodnych skrinkach.
Odpovedať
@originalx stolar co nema dielnu si vsetko dava rezat a foliovat hranovat externe a len sklada kuchynu akoked si kupis Ikea. Musi byt uz velka firma , co zamstnava ludi vo vyrobe. Stolar co je sam linku a nabytok nevyraba iba montuje.
Odpovedať
@atlaska od takeho by som nic nechcel.
Odpovedať
@originalx ale to su tu skoro vsetky kuchyne od "stolara"
Odpovedať
@uzsomzufala teraz ma aj Ikea v ponuke kuchynu so "zapustenymi" uchytkami, skus pozriet vola sa Voxtorp
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?