Vymena kuchynskej dosky a drezu

Ahojte, davali ste niekto menit kuchynsku dosku a drez na existujucej kuchyni? Mame z dan kuchen ale teda doska sa na tych spojoch vyduva, co je horsie je ze drez, biely blanco treba vymenit lebo vyzera hrozne. Najradsej by som nejaku laminatovu dosku z ikei a k tomu nerezovy drez, lebo s tym som predtym mala dobru skusenost na rozdiel of tohto co teraz mame.. Myslite, ze su firmy/nejaky majster co to vedia takto spravit? Aka je orientacna cena v Bratislave? V ikei mi povedali, ze oni vymeny dosiek robia len na svojich kuchyniach, ten dan kuchen je myslim si predrazeny.. Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@alex2345 pracovnu dosku kupis napr.v BA v rosnicka.sk alebo hocikde (idealne rovnaka sirka/hrubkaa ako mas teraz. Druha moznost hobbymarkety (OBI, HB) alebo hocikto, kto predava kuchynske dosky. Drez podla toho aky chces. Montaz bud stolar (ak mas kuchynu do L, treba ti sablonu na rez dosky), alebo hocijaky zrucny kutil alebo monter s vybavou. Dalsie moznosti kamen.doska na mieru (technistone a pod.)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to len take lahke v niektorych pripadoch. Ak je zastena kachlicky na doske a doska od steny k stene uz sa nezmestis. Netvrdim ze sa to neda, no niekedy je to aj na cely den. Ved prihod fotku budeme mudrejsi.
Odpovedať
Profilova fotka
Existuje nejaká farba (Slovakryl/Balakryl/..), ktorá bude držať na poctivo zdrsnenej prac. doske? popr. vodeodolná fólia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alex2345:

Ahojte, davali ste niekto menit kuchynsku dosku a…
@alex2345 my sme si na starej linke vymenili sami. Nechali sme odrezat dosku v Baumaxe, vyrezat otvor na drez (ten sme museli doniest aby vedeli rozmer), staru sme odmontovali, nahodili novu, na konce hlinikovu listu na silikon, drez sme vlozili, utesnili silikonom, namntovali tesnacu listu k stene. Dnes uz by som volala stolara, lebo roh by som nezvladla spravit, ale v zasade sa to da.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

Existuje nejaká farba (Slovakryl/Balakryl/..), kt…
@gadefox v Hornbachu maju samolepiace folie na pracovne dosky. Lepili sme ju na stol do detskej
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?