Vychytávky v kuchyni - čo chýba a čo je zbytočné

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa poradiť. Riešim práve kuchyňu a chcem sa spýtať, čo by ste vo vašej kuchyni zmenili, ak by sa dalo. Co je tam zbytočné,nevyužité a čo ľutujete, že ste nedali. ďakujem za každý príspevok, určite pomôže.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@henrik1407 v byte mam zatial dost malinku kuchynu, tak tam je viacej veci, ktore mi chybaju. no stavame dom a neviem sa dockat, ze tam uz bude mat vsetko. napriklad v byte nemame umyvacku riadu, ta mi dost chyba. potom druha vec, ze nemame dostatocne vela policiek na odkladanie tanierov. takze u mna to je teraz viacej veci, ktore mi chybaju
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ľutujem že ostrovček som dala len varnú dosku a minimum odkladacej plochy. Teraz by som to riešila veľkorysejšie, lebo priestor mám.
Odpovedať
@henrik1407 Kuchyňa čo si dala obrázok to je ako pre babičku čo vypekáva pre vnúčence :-D
Odpovedať
Viac elektrických zásuviek, aj ked sa mi zdalo, ze 5 je dost, aj tak mi nejake chybaju, lebo tie svine, ktore vyrabaju stroje na varenie k nim davaju prekliate kratke kable. Uz nikdy by som nedala otvorene police, nemam ich vela ale aj tak by som ich najradsej zavrela za dvierka, keby som si bola ista, ze stolar sa trafi do odtiena Nikdy viac by som nedala uchytky ale radsej zarazane madla. Kluckovat handrou okolo uchytiek (a ze ich mam pozehnane) je pre vraha malých deti Co si pochvalujem su horne skrinky az po strop. Ten hektar polic je na nezaplatenie Dalsie, ze som nedala obklad ale laminatovu zastenu. Neporovnatelne lahsia udrzba Este co je vyhoda balkona pri kuchyni, smetnik(y) mam na balkone, nestrasia a nesmrdia mi v byte. Co lutujem, ze nemozem mat bateriu so sprchou. Je to tak, ze bud sprcha alebo policky v skrinke pod drezom. Sprchovu som mala, ale ta hadica namala dost priestoru kde by sa schovavala, takze to nefungovalo ako ma.
Odpovedať
@leilak1 v tejto kuchyni sa moc nevypeka, to je take len na paradu a utieranie prachu :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mojej nemám čo vytknut, mám veľa odkladacieho priestoru,veľký ostrov, rúra,mycka,...všetko fakt po ruke,prakticke...nič by som nemenila ani nedoplnala (teda zatiaľ som max.so všetkým spokojná) 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 @zita19 obr. je len ilustračný, chcem inu. tento bol po ruke :-p
Odpovedať
urcite by som si dala skrinky az po strop a policovu skrinku s roletou kde mas bordelkut a jednym zatiahnutim mam upratane. Taktiez ziadne obklady a ziadny nerez.
Odpovedať
Mne chyba iba napojovy kut a trochu pult, alebo nieco na rychlo jedenie... kuchynu mam inak dobre riesenu, miesto nechyba. Ak by som velmi vymyslala nesla by som viac do ostrova uz ale do Ucka, alebo Lka + mensi ostrov, alebo ostrov s pultom na sedenie.. tazko povedat. Ale v podstate nechyba nic. Priestoru mam dost, jedine nejaka ta cast kde bude kavovar, kanvica, kavy, caje, pohare k tomu.. to mi chyba. Velmi sa mi pacia tie "sekretare" ("priborniky??") v blizkosti sedenia, kde je riad na stolovanie, tj taniere, pohare rozne, pribory.. tie "slavnostnejsie". Ja som ho nevedela umiestnit do priestoru, ale ak ma niekto samostatnu kuchynu a napr. jedalen s obyvackou v kope tak je to super.
Odpovedať
@henrik1407 - vnútorné šuflíky, šikovná vecička - velký digestor 90cm - mám osvetlenie vo vnútri horných skriniek, ktoré majú sklenené dvierka, je to prakticky len pre efekt. Škoda že som nedal do rohovej skrinky osvetlenie tam by sa hodilo. - chladnička, nieje klasická 60ka ale 70cm široká, je to celkom praktické a nemusí byť taká vysoká aby mala objem - prekážajú mi ostré rohy na pracovnej doske, syn sa čas od času buchne. Ani neviem či je na to nejaké riešenie okrem nejakých lepiek, možno také oblé zakončenie. - vela skriniek a odkladacích priestorov.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyklopne zasuvky na pracovnej doske super vec
Odpovedať
@henrik1407 vsak ja viem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som sa snazila pri navrhu dbat na dostatok pracovnej plochy. Okolo sporaka som dala z jednej aj druhej strany 60 cm, mam miesto na kavovar,kanvicu. Mam kuchynu len 12m2,takze velmi som carovat nemohla a viem,ze mi tam bude chybat ostrovcek, o ktorom som snivala. Chyba mi tam miesto na pribornik,hrozne sa paci v kuchyni,ale tam,kde som ho chcela mi dal priatel radiator :-D, ale verim,ze pribornik si svoje miesto najde. Dala som 7 zasuviek okolo kuchynskej linky,ktore su len cisto na kuchynske nacinie ( 3 v jednom rohu, 3 v druhom a jedna pri sporaku) .Dufam,ze bude stacit. Vsetky police budu uzavrete, digestor som dala vstavayn,nech mam co najmenej utierania prachu a mastnoty. Navrhla som si velke sufliky na misky a podobne riady,lebo ma slak triafa,ked sa chcem dostat k miske vzadu a musim vytiahnut vsetko predtym. A uvazujem,ze najradsej by som vsetko riesila suflikmi :-D Som dost netrpezlivy clovek :-D
Odpovedať
@henrik1407 Ja som prave tiez v rieseni kuchyne. Myslim ze jednu z najlepsich vychytavok mam namiesto klasickej ind. platne som naplanoval 2 dvojplatnicky a medzi nimi priestor ci uz na odkladanie ale hlavne aby sa dali dva velke hrnce/panvice vedla seba. Urcite treba mat dostatok zásuviek a okruhov v kuchyni ja mam priznaných nad deskou 5 dvojzasuviek ( teraz neviem ci 2 alebo 3 okruhy na to ) A prave zvazujem moznost dat mikrovlnku pod prac dosku a nie na. Osvetlenie jedno centralne a 4 segmentove ( v kazdom rohu jedno vacsie ) led pas neplanujem-otazka vkusu.
Odpovedať
-vela zasuviek z kazdej strany /vzdy nejaka volna chyba :-D / - siroka prac.doska -namiesto dolnych skriniek radsej siroke sufliky,su na nezaplatenie !!! - dvierka radsej rovne, zahyby sa zle udrzuju - ja mam otvorenu policu nad drezom a sporakom.Som spokojna, je to prakticke,mam tam najcastejsie pouzivane misky,salky a pod. Nemusim s upatlanymi rukami otvarat dvierka, ked nieco potrebujem pocas varenia - digestor radsej vstavany,vysuvny - vela policiek,tych je vzdy malo Nikdy by som uz nedala do kuchyne nerez / umyvadlo,digestor a pod./. Po 5.rokoch som menila kvoli nemu kuchynu Bateriu by som dala tu s vysokym oblukom.Teraz mam sprskovu,ale nizsiu, je to nepohodlne Pre mna su uplne zbytocne samozatvaracie panty.Mam ich,ale neustale zatvaram tak,ako som zvyknuta :-D Do rohovej skrinky by som uz nikdy nedala ten "vysuvaci system". Radsej klasicke police,tam sa viac zmesti
Odpovedať
Profilova fotka
@lanuska Perfektny napad! Skoda, ze nam nieco taketo nenapadlo ale tak to zase nie je vec, ktora by sa nedala dorobit aj dodatocne.
Odpovedať
Ja mam v rohu tiez vysuvne ladvinky, ale vobec ich nepouzivam. Teda odkladam na ne ale nevysuvam ich.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 ďakujem za postrehy, tiez rozmýšlam, že nedám obklad ale nejakú zástenu z dreva, ako majú anglicke kuchyne. ak to nie je problém, mohla by som poprosiť foto? dakujem este raz.
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka nerez uz ani ja nechcem ani len vidieť :-) . Mala som na byte a nikdy viac! vdaka :-)
Odpovedať
@henrik1407 mam u seba v logu fotky kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
@mishkabb taky sekretar, priborník budem mat, co som velmi chcela je ostrov, len neviem, ci sa zmsesti. Zatiaľ to bude bez a ked budsem vidiet, ze sa zmesti, tak dam dorobit. vdaka za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 super, tiez sa vidim len v suflikoch :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 dakujem pekne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@spee16dee tiez budem mat roh a aj sme sa o nich bavili, tak dakujem za postreh
Odpovedať
Profilova fotka
Naša kuchyňa ma uz niekoľko rokov,je Ikea a co som len menila boli dvierka na skrinkách. Ale pomaličky si vychytávan co kde bude a ako ked sa bude robit nová kuchyňa. Co na 100% pôjde prec je aj obklad. Ten uz nikdy viac. Pracovna doska,uz nikdy drevotriesku.
Odpovedať
Sikovne veci, ktore boli dobre rozhodnutie: - Pracovna doska z umeleho kamena, zastena z toho isteho bez listy. - Magic corner - dve 60cm skrinky pod umyvadlom vyhradene na smetne kose vratane recyklacie, vsetko je pekne skryte. - elektricky vytahovany digestor (netreba si trieskat hlavu) - chladnicka s vyrobou ladu - rukovete Hettich Lamezia Chyby: -vyber stolara -vyber stolara -vyber stolara -poddimenzovany korpus ku vahe pracovnej dosky -umyvacka, ktora nie je "az po zem". Existuju 2 hlavne vysky umyvaciek, treba kupovat tie najvyssie, co maju vysku cca 85cm. Zbytocnosti: - celovysuvne potravinove skrinky. Vyzera to sikovne, je to prehladnejsie ako otvarava skrina, ale maju mensiu kapacitu nez policova skrina s rovnakym objemom a horsie sa stym manipuluje. Ani nehovoriac ze tie kovania od PEKA stoja asi 500E kus.
Odpovedať
Tiez riesim spravne a prakticke rozlozenie kuchyne,poprosim vas o plusy a minusy mojho navrhu,ta zelena dekoracia tam nebude,dakujem.
Odpovedať
@satfun to co pisem kazdemu co ma drez pod oknom: Bacha na to aby sa dalo kvoli baterii otvarat ;-) Paci sa mi, ze rura je tak akurat vysoko aby sa clovek nemusel ohybat ale aby pekac s 8-kilovym moriakom v pohode vybral bez rizika. Ani horucu polievky na tanieri si nevyleje medzi oci ked ju bude vyberat z mikrovlnky Ak mas po kazdej strane varneho panela aspon 30 cm, kde vyparkujes horuci hrniec (sice pri indukcii to nie je az take dolezite, lebo ta nehreje hned ako ju vypnes, ale niekedy treba hrncisko odlozit bokom) tak podla mna dobre aj to Este by som vyriesila osvetlenie tej casti pri okne, predsa sa drez nebude pouzivat len za dna a vecer sam sebe budes tienit na robotu.
Odpovedať
@satfun ten posledny obrazok, ak chces poriadne vyuzit pravy roh, daj si to urobit tak, aby si ten roh mohol otvorit z tejto strany :-), ako pozeras na obrazok
Odpovedať
mám rok starú kuchyňu a ľutujem, že som nedala šuflíky všade kde sa to dá (pod rúru na plechy a do skrinky, kde mám misky, koreničky a pod), ľutujem že tam, kde mám šuflíky mám len tri šuflíky, sú zbytočne hlboke, dala by som štyri už a iba spodný hlboký a posledná vec, ktorú ľutujem, je kôš - mám ho vstavaný, ale dvierka na skrinke som dala klasicky otváracie - teda musím otvoriť skrinku a potom ešte vysunúť kôš, určite by som dala tak, aby som spolu s dvierkami rovno aj kôš otvorila. čo by som nemenila - šuflíky v potravinových skriniach, horné skrinky až po strop, komplet vstavané spotrebiče, led osvetlenie po celej dlžke, upratovaciu skriňu :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?