Vstavaná umývačka - vzdialenosť od drezu

Ahojte, pri návrhu novej kuchynskej linky mi bolo povedané, že za umývačkou nesmie byť zásuvka, nakoľko je umývačka uložená na doraz k stene. Môj pôvodný plán bol mať nasledovné zapojenie. Drez > Umývačka > Zásuvky na príbor. Nakoľko mi ale zásuvka vychádza na cca 95 CM od steny, vadila by a musel by som preložiť zásuvku. Nerád by som prerábal kuchyňu nakoľko som byt kúpil prerobený. Preto by som chcel vymeniť umývačku so zásuvkami. Drez > Zásuvky na príbor > Umývačka Týmto by som vyriešil problém so zásuvkou. Neviem však či nejaké pravidlo ako ďaleko smiem umiestniť umývačku od drezu. Hadice ktoré sú k umývačke majú 165cm (prívod) a 190cm (odpad), takže by podľa môjho názoru mali dočiahnuť k sifonu. Je to OK zapojenie, alebo sa presunu zásuvky nevyhnem?
Odpovedať
@milos_sk88 neexistuje ziadne pravidlo. Je to len vecou pripojenia. Ak spravis umyvacke samostatnu pripojku vody a odpad, mozes ju mat aj 4 km od umyvadla. Ak pripajaj na umyvadlove rozvody tak mozes ist do dlzky hadic alebo ich potom nadpajat co neni idealne.
Odpovedať
Profilova fotka
@milos_sk88 99% umyvaciek ma vybratie, takze nejdu k stene. Ale, zasuvka by mala byt IMHO pristupna, preto sa zvykne umiestnovat v module vedla, ci uz su to zasuvky alebo dres. Ak je to pod dresom, tak ju treba spravit tak, aby bola chranena pred vodou. S privodom vody nie je problem, s odtokom tiez nie, UR ma cerpadlo. Jedine co trosku zavadzia su hadice a privodna snura, ale tie mozes tahat vzadu alebo pod soklom. Ja mam poradie UR-zasuvky na pribory-dres a umyvacka je pripojena na vodu, odpad aj elektrinu pod dresom, hadice v pohode dociahnu. Ak by aj nie, da sa kupit predlzovacia hadica alebo ju urobit.
Odpovedať
@mgx ""S privodom vody nie je problem, s odtokom tiez nie, UR ma cerpadlo."" S prívodom vody ozaj problém nie je,ale s odtokom problém už je... nemôžeš predsa donekonečna predlžovať výpustnú hadicu hoci má čerpadlo...To čerpadlo má tiež svoj výtlak do istej miery...Výpustná hadica max..1xdĺžka orig. hadice...Aj výrobca píše čo najbližšie k výtoku... 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 ja som nepisal ze 4km, ani o predlzovani 10x.Samozrejme, cim menej tym lepsie. v tomto pripade je o jeden modul vedla, takze 60cm+40cm+40cm mu bude tych 190cm bohato stacit aj bez predlzenia.
Odpovedať
@mgx " ja som nepisal ze 4km, ani o predlzovani 10x"" Ja som to tiež nepísal... V UMR pred pár rokmi boli čerpadlá s W okolo 60-80W čiže dosť silné, ale teraz natrafíš na 20w a menšie, čiže netvrdím že čerpadlo nepretlačí vodu, ale je už za hranicami možností v prípade prekročenia 1x násobku dľžky hadice.. 😉 190cm nebude robiť problém..
Odpovedať
@milos_sk88 já jsem to tak měla na bytu a žádný problém, jen uprostřed mezi byla jedna skříňka méně hluboká, protože tamtudy vedl přívod na vodu a odpad (nebyl vysekany do stěny), jak přesně nevím, kuchyňské studio si to připojilo samo (dělají to často)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@milos_sk88 v pohode môžeš zapojiť tak, ako plánuješ. Aj keby si predĺžil odpadovú hadicu raz toľko, nemáš tam výtlak do hora na odpade, takže čerpadlo to v pohode utlačí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?