Odpoveď na príspevok od anulienacka:
od poliakov? to si kludne vyber akykolvek obchod … @anulienacka ... porovnaj si cenu koľko berie náš "šikovný majster" a koľko poliak, či maďar (s tymi síce moc nekooperujeme kvôli jazykovej bariere) za tu istú robotu.... budeš mať odpoveď.Odpoveď na príspevok od gas1201:
tiež by ma zaujímalo prečo práve Poliaci? nič pro… @gas1201 Určite kvôli cene. Drvivá väčšina ľudí sa rozhoduje podľa nej. I keď jedným dychom musím dodať, že v Poľsku, či s Poliakmi treba vedieť obchodovať, lebo na prvý pohľad "to isté" často nie je u nich "to iste"... Kupiš podradnejšiu vec, ale hlavne, že lacnejšie 😅Odpoveď na príspevok od roberto18:
Ja polskych majstrov len odporucam. Cena lepsia a… @roberto18 Zaujimalo by ma kolko nabytku mas od nasich stolarov. Ja si ani tringelt neberiem a vedia byt niektory ozaj stedri. Netreba skatulkovat zasa.Odpoveď na príspevok od jakabu:
preco si sa rozhodla zrovna pre poliakov? nevravi… @jakabu hlavne preto že Poliaci majú ceny o dosť porovnateľné s našimi slovenskými stolarmi :)Odpoveď na príspevok od petushqa27:
@jakabu hlavne preto že Poliaci majú ceny o dosť … @petushqa27 Hádam ani nemyslíš vážne. Prerábam kuchyňu , dal som si naceniť kuchyňu všade. Nerozhodol som sa pre Poliakov preto , že sa mi nepáčil ani jeden dekor a jednoducho nepotrebujem ušetriť každé euro. Ale mám od poliakov doma sedačku 20 rokov , skrine 20 rokov a všetko drží , rodičia majú 6 rokov kuchyňu a ak odmyslím tie možnosti dekorov alá rok 2000 , tak kvalitou úplne to isté čo mám doma ja 20 rokov od stolára za 100 000 ešte slovenských korún. Oni dali za podobnú o 14 rokov neskor 2 000 eur. Na chate mám od poliakov kuchyňu za 500 eur a úplne v poriadku - znova ak si odmyslím ten DEKOR ! O tom aké ceny som dostal za moj prdík kuchyňu cca 5 metrov skriniek radšej pomlčím.Odpoveď na príspevok od maartin85:
@petushqa27 Hádam ani nemyslíš vážne. Prerábam ku… @maartin85 mam pocit,ze to myslela ironicky,teda ze su u nas predrazene v porovnani s PoliakmiOdpoveď na príspevok od kuracinarez:
@maartin85 mam pocit,ze to myslela ironicky,teda … @kuracinarez Tak sa ospravedlnujem za nepochopenie.Odpoveď na príspevok od maartin85:
@petushqa27 Hádam ani nemyslíš vážne. Prerábam ku… @maartin85 no, pred 5 rokmi som mal ambíciu si daať do bytu tiež novú linku. Mal som kontakt na 3 stolárov, začal som vraj najlacnejším ktorý mi nameral, zameral a teraz počúvaj - linku do bytu so šírkou 3 metre a pozor - nechcel som žiadne moderné vychýtavky ani som nebol /nemyslím si/ náročny len som chcel vyššiu skrinku s rúrou a klasické skrinky, biely dekor, hneda pracovna doska.. cena 3200 Eur DPH + spotrebiče. Opakujem - obyčajná linka so šírkou 3 metre do bytu. Rok 2020 , v podstate na mesiac presne. Dnes si ani nemam odvahu predstavi´t koľko by ma to vyšlo. Nakoniec som kúpil to iste čo som chcel z Merkury za doslova zlomok ceny ( ak zarátam spotrebiče tak som možno na polovici s DPH) a dobre slúži dodnes :)Odpoveď na príspevok od maartin85:
@petushqa27 Hádam ani nemyslíš vážne. Prerábam ku… @maartin85 ja som to myslela v tom správnom zmysle !! Takže ano, myslím to vážne...Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
@maartin85 no, pred 5 rokmi som mal ambíciu si da… @stavbarik123 17 tisíc 5.2 metra skriniek , biely lesk bez spotrebičov - dodanie o 4 mesiace ( takže asi práce má ) 11 tisíc biely lesk dodanie no tak najskor na jar , 6 700 nacenenie na onlinekuchyne. XXXLUTZ 4000 eur aj s montážou , Mobelix 5 500 aj s montážou - ikea 5 500 bez montáže - všetko ceny bez spotrebičov. Takže som sa predsa len rozhodol 5 až 11 tisíc využit niekde inde. 🤣 Ale ak majú prácu ja im fandím a dávam klobúk dole pred ich schopnosťami ľudi presvedčiť že ich dosky majú nadprirodzené schopnosti a jedlo sa na nich urobí a uvarí samo. 🤣Odpoveď na príspevok od maartin85:
@stavbarik123 17 tisíc 5.2 metra skriniek , biely… @maartin85 neuveriteľné proste toto.. ceny jak za ešte zánovne jazdené auto! Ja chápem, že doba je ťažká, všetko je drahé, stolár musí mat vybavenie, platiť odvody, najom a proste šak hybem sa v tom tak rozumiem, že to nie je len o narezaní dreva. Ale na konci toho celého stále dostane človek "len" zopár drevených dosák... Pasívum v nehnuteľnosti. Osobne by som tie 5 az 11 tisíc investoval do aktíva nemal ich v dreve.. Ale veď každý to ma inak. Na druhej strane, dodanie o 4 mesiace neznamená, že musí mať práve toľko práce. Určite nebude mať všetko na sklade, teda musí materiáal objednať , narezať a dodať. Ja mam teraz vyhliadnutú linku do nového domu z PL,vyskladám si sám skrinky - šírka 4 metre s výškou okolo 2,5 (myslím, že to vyjde až po strop) s tichým zatvarnaím a dokopy ma to vyjde okolo 900 eur , možno 1000 keď sa "rozšafnem" a vezmem ešte nejakú poličku naviac, aj to už mám výčitky ale tak na druhej strane, nenechám ženu variť na stole 😂 A najlepšie sú aj tak argumenty typu - "ale ja mam od stolára už 20 rokov a nedám dopustiť , nebudem predsa kupovať lacné veci ! " A tak sa zamyslíme.. No dobre. Tak si maj 20 rokov tú istu linku, 20 rokov na nej var, denne ju používaj a buď spokojný. Ale nový mobil za x stoviek každý druhý rok, auto tiež nemaš 20 ročné, televízor prečo nemáš ešte staré veľké CRT ale už nové ? Za 20 rokov si mohol mať kľudne aj 4 linky , každé 5 rokov novú, modernejšie, čistejšie a ako sa hovorí, zmena je život. No nič.. Akosi si pri stavbe domu spomínam na roky dozadu, keď mi už v tej dobe rozmachu IT služieb a počítačov, keď každý chcel byť programator, grafik a opravár PC sietí, riaditeľ, manažér starší učitelia vraveli, aby sme sa učili aj remesla lebo príde doba, kedy sa to obráti 😃 Mám pocit, že práve tie profesie, na ktorích vtedy "spoločnosť" ukazovala ako "špinavé" práce dnes vládnu všetkým, lebo práve oni si na konci dňa určia cenu, termín a splatnosť faktúry 😂