Vstavaná kuchyňa od Poliakov

Dobrý deň, viete mi odporučiť Poliakov čo chodia robiť vstavané skrine a kuchyne aj na Slovensko ? Ďakujem
Odpovedať
od poliakov? to si kludne vyber akykolvek obchod s kuchynami, budes to mat kvalitovo rovnako. 🙂 a inak neviem, preco vsetci chcu vsetko len od poliakov. ved aj my na slovensku tu mame sikovnych stolarov.
Odpovedať
preco si sa rozhodla zrovna pre poliakov? nevravim, ze je to zle, len ma to zaujima, cim ta uputali. chcel by som mozno rodicom dat upravit, pripadne kupit novu linku, tak si zistujem...
Odpovedať
Neboj sa, kludne ľudne choď do Poliakov, slovenskí stolári nevedia čo pýtať a za par dosák žeby človek predal obličku alebo vzal daľsiu hypoteku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od anulienacka:

od poliakov? to si kludne vyber akykolvek obchod …
@anulienacka ... porovnaj si cenu koľko berie náš "šikovný majster" a koľko poliak, či maďar (s tymi síce moc nekooperujeme kvôli jazykovej bariere) za tu istú robotu.... budeš mať odpoveď.
Odpovedať
tiež by ma zaujímalo prečo práve Poliaci? nič proti nim ale je to primárne kvôli cene?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gas1201:

tiež by ma zaujímalo prečo práve Poliaci? nič pro…
@gas1201 Určite kvôli cene. Drvivá väčšina ľudí sa rozhoduje podľa nej. I keď jedným dychom musím dodať, že v Poľsku, či s Poliakmi treba vedieť obchodovať, lebo na prvý pohľad "to isté" často nie je u nich "to iste"... Kupiš podradnejšiu vec, ale hlavne, že lacnejšie 😅
Odpovedať
Profilova fotka
Ja polskych majstrov len odporucam. Cena lepsia a co sa tyka kvality tak sa neobavam povedat ze aj lepsia ako u nas. Bohuzial nasi majstri stolari co su vlastne kuchari pytaju pomali dvojnasobok a robota odflaknuta. Len rychlo rychlo zo dna na deň sa stať milionarom Poliaci mi robili kuchynu na mieru, skrinky pod umyvadla do kupeliek.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roberto18:

Ja polskych majstrov len odporucam. Cena lepsia a…
@roberto18 Zaujimalo by ma kolko nabytku mas od nasich stolarov. Ja si ani tringelt neberiem a vedia byt niektory ozaj stedri. Netreba skatulkovat zasa.
Odpovedať
Polsko je take malicke, ze co Lesek, to kvalitny stolar...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jakabu:

preco si sa rozhodla zrovna pre poliakov? nevravi…
@jakabu hlavne preto že Poliaci majú ceny o dosť porovnateľné s našimi slovenskými stolarmi :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petushqa27:

@jakabu hlavne preto že Poliaci majú ceny o dosť …
@petushqa27 Hádam ani nemyslíš vážne. Prerábam kuchyňu , dal som si naceniť kuchyňu všade. Nerozhodol som sa pre Poliakov preto , že sa mi nepáčil ani jeden dekor a jednoducho nepotrebujem ušetriť každé euro. Ale mám od poliakov doma sedačku 20 rokov , skrine 20 rokov a všetko drží , rodičia majú 6 rokov kuchyňu a ak odmyslím tie možnosti dekorov alá rok 2000 , tak kvalitou úplne to isté čo mám doma ja 20 rokov od stolára za 100 000 ešte slovenských korún. Oni dali za podobnú o 14 rokov neskor 2 000 eur. Na chate mám od poliakov kuchyňu za 500 eur a úplne v poriadku - znova ak si odmyslím ten DEKOR ! O tom aké ceny som dostal za moj prdík kuchyňu cca 5 metrov skriniek radšej pomlčím.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maartin85:

@petushqa27 Hádam ani nemyslíš vážne. Prerábam ku…
@maartin85 mam pocit,ze to myslela ironicky,teda ze su u nas predrazene v porovnani s Poliakmi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

@maartin85 mam pocit,ze to myslela ironicky,teda …
@kuracinarez Tak sa ospravedlnujem za nepochopenie.
Odpovedať

@maartin85 no, pred 5 rokmi som mal ambíciu si daať do bytu tiež novú linku. Mal som kontakt na 3 stolárov, začal som vraj najlacnejším ktorý mi nameral, zameral a teraz počúvaj - linku do bytu so šírkou 3 metre a pozor - nechcel som žiadne moderné vychýtavky ani som nebol /nemyslím si/ náročny len som chcel vyššiu skrinku s rúrou a klasické skrinky, biely dekor, hneda pracovna doska.. cena 3200 Eur DPH + spotrebiče. Opakujem - obyčajná linka so šírkou 3 metre do bytu. Rok 2020 , v podstate na mesiac presne. Dnes si ani nemam odvahu predstavi´t koľko by ma to vyšlo. Nakoniec som kúpil to iste čo som chcel z Merkury za doslova zlomok ceny ( ak zarátam spotrebiče tak som možno na polovici s DPH) a dobre slúži dodnes :)
Odpovedať

@maartin85 ja som to myslela v tom správnom zmysle !! Takže ano, myslím to vážne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

@maartin85 no, pred 5 rokmi som mal ambíciu si da…
@stavbarik123 17 tisíc 5.2 metra skriniek , biely lesk bez spotrebičov - dodanie o 4 mesiace ( takže asi práce má ) 11 tisíc biely lesk dodanie no tak najskor na jar , 6 700 nacenenie na onlinekuchyne. XXXLUTZ 4000 eur aj s montážou , Mobelix 5 500 aj s montážou - ikea 5 500 bez montáže - všetko ceny bez spotrebičov. Takže som sa predsa len rozhodol 5 až 11 tisíc využit niekde inde. 🤣 Ale ak majú prácu ja im fandím a dávam klobúk dole pred ich schopnosťami ľudi presvedčiť že ich dosky majú nadprirodzené schopnosti a jedlo sa na nich urobí a uvarí samo. 🤣
Odpovedať
Článok sa načítava...

@stavbarik123 17 tisíc 5.2 metra skriniek , biely…
@maartin85 neuveriteľné proste toto.. ceny jak za ešte zánovne jazdené auto! Ja chápem, že doba je ťažká, všetko je drahé, stolár musí mat vybavenie, platiť odvody, najom a proste šak hybem sa v tom tak rozumiem, že to nie je len o narezaní dreva. Ale na konci toho celého stále dostane človek "len" zopár drevených dosák... Pasívum v nehnuteľnosti. Osobne by som tie 5 az 11 tisíc investoval do aktíva nemal ich v dreve.. Ale veď každý to ma inak. Na druhej strane, dodanie o 4 mesiace neznamená, že musí mať práve toľko práce. Určite nebude mať všetko na sklade, teda musí materiáal objednať , narezať a dodať. Ja mam teraz vyhliadnutú linku do nového domu z PL,vyskladám si sám skrinky - šírka 4 metre s výškou okolo 2,5 (myslím, že to vyjde až po strop) s tichým zatvarnaím a dokopy ma to vyjde okolo 900 eur , možno 1000 keď sa "rozšafnem" a vezmem ešte nejakú poličku naviac, aj to už mám výčitky ale tak na druhej strane, nenechám ženu variť na stole 😂 A najlepšie sú aj tak argumenty typu - "ale ja mam od stolára už 20 rokov a nedám dopustiť , nebudem predsa kupovať lacné veci ! " A tak sa zamyslíme.. No dobre. Tak si maj 20 rokov tú istu linku, 20 rokov na nej var, denne ju používaj a buď spokojný. Ale nový mobil za x stoviek každý druhý rok, auto tiež nemaš 20 ročné, televízor prečo nemáš ešte staré veľké CRT ale už nové ? Za 20 rokov si mohol mať kľudne aj 4 linky , každé 5 rokov novú, modernejšie, čistejšie a ako sa hovorí, zmena je život. No nič.. Akosi si pri stavbe domu spomínam na roky dozadu, keď mi už v tej dobe rozmachu IT služieb a počítačov, keď každý chcel byť programator, grafik a opravár PC sietí, riaditeľ, manažér starší učitelia vraveli, aby sme sa učili aj remesla lebo príde doba, kedy sa to obráti 😃 Mám pocit, že práve tie profesie, na ktorích vtedy "spoločnosť" ukazovala ako "špinavé" práce dnes vládnu všetkým, lebo práve oni si na konci dňa určia cenu, termín a splatnosť faktúry 😂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?