Umývadlo s vriacou vodou - máte skúsenosti?

Ahojte, Aký máte nazor a skusenosti na umyvadlo, ktore ma integrovaný gombík na okamžite vriacu vodu? Co to odnáša? Asi je uz neskoro to riešiť, ked su omietky 🤪😀🙈 Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od morenitka:

Ahojte, Aký máte nazor a skusenosti na umyvadlo, …
@morenitka ked tak obnáša, nie odnáša. Na co by si potrebovala vriacu vodu v umyvadle?
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je vec, ktorú som sa dočítal až po stavbe, Ide o čerpadlo na okruh teplej vody. Toto keď ide stále tak ti ochladzuje nahriatu vodu a je to neekoniomické. No keď dáš čerpadlo na tlačidlo a časovač viež priviesť voduu okamťite. Tlačidlo vieš mať aj bezkláblove (wifi, RF). Čerpadlo vieš tiež asi doplniť no podmienka aby si mal teplú vodu zo spiatočkou. Ono bez prietok vodu nepohneš.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wyrky:

Toto je vec, ktorú som sa dočítal až po stavbe, I…
@wyrky nie, je to ozaj batéria kde ide vriaca voda na poziadanie, cirkulacia je niečo iné, neviem kto ma doma vriacu vodu v bojleri.
Odpovedať
nemyslím si, že prevádzka bude ekonomickejšia, ako prevádzka varnej konvice. Ale zrejme pohodlnejšia bude. Len asi 50x drahšia obstarávacia cena, ako pri varnej konvici. https://www.ozonius.sk/grohe-red-drez...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@wyrky nie, je to ozaj batéria kde ide vriaca vod…
@cukrik25 OK tak som sa niečo dozvedel. Myslel som, že to autorka diskusie myslí obrazne. Zaujímavé, ale nás doma by to nebolo využité.
Odpovedať

@morenitka Podľa mňa úplná kravina. Škoda sa o tom rozpisovať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

@morenitka Podľa mňa úplná kravina. Škoda sa o to…
@milan209209 Jednoznačne! Ale dnes ľudia nevedia čo s peniazmi a kupujú si predražené xujoviny, sťa by technické vychytávky,.... no, a potom neskôr zakladajú témy: "prestalo to fungovať, čo mám robiť" ?
Odpovedať
Profilova fotka

@morenitka predpokladám že si myslela kuchynský drez. Vidím to teraz veľa v dizajnérskych návrhoch kuchýň. Nevidím v tom nič praktické, iba že teda nemáš rýchlovarnú kanvicu na linke. To snáď zvládne i minimalista. Trvale horúca voda.. neviem, mám lepší pocit ak si zovriem čerstvú. K finančnej stránke na prevádzku sa asi ani netreba vyjadrovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak som sa aj ja dnes nieco nove dozvedel aj ked vyznam toho pre zivot nechapem a za tu sumu mam kanvicu aj s modelkou v sluzkovskych satickach. No nevadi mozno sa v tom dobte umyva snurka k airpodom ... vtedy to uz zmysel dava 🤪
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Tak som sa aj ja dnes nieco nove dozvedel aj ked …
@wolodymyr Ja idem po peniazoch, tak radšej by som iba tú slúžku/modelku,... kanvica nemusí byť 😂😂😂 Za túto cenu som pred pár dňami u kamaráta očumoval ešte dočista nerozbalený 200 l boiler na teplú vodu, ktorý je nahrievaný integrovaným tepelným čerpadlom (dačo podobné ako toto https://www.grubmann.sk/produkt/tepel... Ten kamarátov: 200 l teplej vody (tuším do 60°C) za 370 W el. príkonu, a v lete ako bónus ešte aj chladný vzduch...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@wolodymyr Ja idem po peniazoch, tak radšej by s…
@petersd tak toto je paradne smart riesenie..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

@morenitka Podľa mňa úplná kravina. Škoda sa o to…
@milan209209 vdaka za nazor
Odpovedať

@milan209209 Jednoznačne! Ale dnes ľudia nevedia …
@petersd zaujimal ma nazor 🙂 dakujem
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr Ja idem po peniazoch, tak radšej by s…
@petersd pre doplnenie, to TČ pracuje s interiérovým vzduchom? Lebo aj také som videl.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@petersd pre doplnenie, to TČ pracuje s interiéro…
@jan45 v lete si ochladíš prílíš teplý interier,malo by to mať niečo ako termostat v aute na , ak je vonku teplejšie máš zas vyšší cop, to je na ohrievanie bazénov cez obed ked je i 35 st Ca nie ráno ked je len +5
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@jan45 v lete si ochladíš prílíš teplý interier,m…
@duzu a v zime? To je ako s tepelným certifikátom čo počíta tepelné zisky, ale nepočíta, že ich treba najskôr odstrániť pre udržanie komfortu. A uvažuje s tep zikom okien na ktoré slnko svieti 3 hod, ale za ktorými mrzne 20 hod a majú 5 násobnú stratu oproti stene.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@petersd pre doplnenie, to TČ pracuje s interiéro…
@jan45 je tam aj možnosť ohrevu cez elektrickú špirálu.. Zrejme aby v zime nechladil výparník tepelka interiér.. Ale osobne by som radšej privítal hada na pripojenie ohrevu z obvodu TUV plynového kotla, než elektrickú špirálu. Možno sa dočkáme aj takého riešenia a bude to celkom užitočné zariadenie..
Odpovedať

@milan209209 vdaka za nazor
@morenitka za tie peniaze (1200 €) si radsej kupim nieco uzitocne a tu vriacu vodu si zohrejem v kanvici https://www.grohe.sk/sk_sk/for-your-k... https://www.siko.sk/drezova-bateria-g... Ale ak ju chces, netreba nic specialne, pripaja sa na teplu a studenu vodu ako kazda ina drezva bateria, akurat pod drezom potrebujes priestor kde ulozis prislusenstvo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@jan45 je tam aj možnosť ohrevu cez elektrickú šp…
@zicher @jan45 Kamarátov 200 l boiler má okrem integrovaného tepelného čerpadla (pracuje s interierovým vzduchom) aj pridavnú el. špirálu, aj hada. Kamoš je taký "šprták" 🙂 a už vyše 10 rokov používa podobný, ale menší 120 l boiler. Ten má tuším okolo 300 W el. príkonu (?) 200 l kúpil na základe dobrých skúsenosti s tým 120l. Okrem iného mi vravel, že el. špirály má vyradené, nikdy ich nepotreboval zapínať.
Odpovedať
Profilova fotka
aká je účinnosť pri postupe: vykúrim dom, odčerpám teplotu z domu do vody? Čiže keď pustím vodu do vane automaticky zapnem kotol.
Odpovedať

aká je účinnosť pri postupe: vykúrim dom, odčerpá…
@jan45 Janko, dobrá úvaha, super. Ja na toto neviem odpovedať. Pre mňa je to technologická novinka. Avšak ako konzervatívne uvažujúci človek si osobne myslím, že keď sa porátajú všetky možné aspekty, tak obstaravací výdavok cca 1800 € sa nikdy nevráti. Lacnejší bude ohrev so špiralou za 50 € a napr. prikrmovanie z FVE. 🙂
Odpovedať

aká je účinnosť pri postupe: vykúrim dom, odčerpá…
@jan45 Už som to v inej téme rozoberal, že cez zimu to nemá význam a SCOO/COP =1 . Ale existujú aj s nasávaním vonkajšieho vzduchu, ale to zas nemá význam, ak je už v dome TČ. A mimo to, fotovoltaický ohrev TUV je lacnejší ako na zriadenie, tak na prevádzku. Nehovoriac o spoľahlivosti, keďže tu je staršia téma o poruchovosti - bojler s TČ (iná značka avšak).
Odpovedať

@duzu a v zime? To je ako s tepelným certifikáto…
@jan45 v zime má špirálu, používa ju v čase ked sa nevie zohriať prečerpávaním vzduchu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@jan45 je tam aj možnosť ohrevu cez elektrickú šp…
@zicher ak má niekto plyn bude to ohrievať plynom a nie el špirálov, stále je lacnejší aj ked dnes nevieme dokedy a pre koho, u nás je ale možné všetko dotáciu dostanú i poslanci, ktorí to nepotrebujú , museli si niečo vymyslieť že by to už nestihli od nového roka, akoby to nemohlo byť i neskôr
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?