Dobrý večer.
Potrebujem si poradiť ohľadne kuchynskej linky...Vybrala som si striekané dvierka lebo nechcem mať úchytky aby boli zafrezovane... lenže si mám vybrať farbu z RAL vzorkovnika a som trocha stratená... keďže vo vzorkovniku sú úplne iné ako som ich našla napr.na googli...Nemá niekto skúsenosť so striekanou farbou RAL1019? Hľadám niečo ako na fotkách,farbu capucccino...(na foto je kuchyňa zevraj ral1019.ale inde vyzerá ináč...tak neviem.)dakujem za rady a tipy.
Na to aby ti monitor ukazal akotak realne farby musi byt kalibrovany a aj to je len teoria. Dokonca papierova vzorka sa moze jemne lisit od realu nakolko je to tlac ale ma najblizsie k finalu.... riadil by som sa vzorkovnikom.
treba sa riadit odtienmi vo vzorkovniku. ono aj rozne spolocnosti to maju uvedene na strankach, ze uvedne farby mozu byt trochu odlisne od skutocnosti. staci o nieco ine nastavenie monitora, alebo jas na mobile a zo skutocnej farby dokazete vytvorit mnozstvo dalsich len tymto.
@karoli1 tiez sme sa obavali farby tak sme si dali cez firmu, ktora ich vyrabala poslat vzorky 15cm x 15cm aj preto aby sme videli rozdiel v lesku, kedze tie male vzorkovniky nam nepostacovali… sice sme chvilu museli pockat ale oplatilo sa 🙂 mame RAL9001 takze s realnou foto neviem pomoct
Ano bol, ale vzorkovnik bol papierovy a 9001 je relativne svetla farba - tvoja capouccino je dost tmava takze tam je aj papierova verzia presnejsia. No ak chces mat 100% istotu tak obetuj 10€ a kup si tie vzorky ak ti to velmi neponahla 😉 radsej kupit vzorku co nevyuzijes ako kuchynu co sa ti nepaci 🤔 respektive, skus mozno i zajst do firmy, ktora bude dvierka vyrabat zvyknu mat i na predajni vzorky najpouzivanejsich farieb (pred tym tam samozrejme zavolaj ci to tak je)…
@palinoba ďakujem,to je pravda,opytam sa určite.a ste spokojna s dvierkami?citala som aj pre aj proti...tak ked to mate realne uz vidite asi lepsie ako ja 🙈dufam ze neolutujem