Ahojte, plánujeme kuchyňu a vychádza nám, že by mal byť sporák hneď pri rohu kuchynskej linky. Máte to niekto tak? Je to praktické? Obávam sa, že lakťom budeme narážať do predného pravého hrnca. Prípadne o koľko CM od rohu je vhodné ho posunúť? Pridávam foto na ilustráciu, aké umiestnenie sporáka (varnej dosky) mám na mysli. Ďakujem za vaše pripomienky.
Zdravim, ak ta cast na pravej strane od sporaku bude sluzit ako pracovna doska tak sa mi to zda neprakticke. Ak to bude sluzit len ako ulozny priestor pre kavovar a pod.tak je to ok aj takto. Z kazdej strany od varnej dosky by malo byt aspon 60cm ak je linka rovna, aj viac ak je varna doska takto v Lku. Ale uz som to videla aj takto, ide aj o to co Vam priestor dovoli, dnes sa uz napr.aj rura dava na kraj linky k stene alebo k oknu a v pohode.
mne nepripada, ze by to bolo neprakticke. je to aj o zvyku. pises, ze by ti zavadzal hrniec. ale hrniec byva na sporaku viac menej len pocas varenia. osobne by mi taketo umiestnenie nevadilo.
@aadkag mala som takto umiestnený sporák v byte. Za mňa v pohode, do malej kuchyne. Roh za sporákom som využívala ako odkladací priestor pre rýchlovarnú kanvicu, nože v stojane a denká v stojane. Vedľa bola odkvapkávacia plocha z drezu a drez. Pracovnú plochu som mala ďalej.
sporak by mi neprekazal, ze je takto umiestneny. odkladaci priestor a pracovnu cast si urcis podla toho, kde sa ti bude lepsie pracovat. ten kut sa da pekne vyuzit na odkladanie, tak ako je to aj na tom obrazku.
@lenkito10
Pôdorys je oblznik 344x230cm, len dvere sú na kraji miestnosti, tak uberajú miesto z linky. Pod oknami je rozšírenie pracovnej plochy, z ľavej časti by sa dala pod tu plochu dať ešte skrinka široká 80 CM, prípadne nakombinovat s rohom. Potom je už radiátor, tak tam budú prisunute len taburetky. Jedáleň bude v ďalšej miestnosti.
Mojou požiadavkou je mať pri sporáku aspoň 120 CM pracovnú plochu a vopchať niekam 2 rady širších šuplíkov (aspoň 70cm). Bude aj umývačka. Rozvody vody sa budú prerábať...
Tak sporak takto dostredu, pod sufliky 100cm, a ruru v 60 cm skrinke pod okno (miesto skrinky 80 co planujes). Umyvacka vlavo od drezu a drez do skrinky 60 cm.
@lenkito10 Suhlasim, nemusi to vobec byt tak, ze varna doska a pod nou rura, takze takto to bude ovela lepsie, praktickejsie. Akoze viem o jednej susede, co to ma takto urobene, ze hned pri rohu, ale mne sa to moc prakticke nezda.