Problem s digestorom

Ahojte, potrebovala by som radu skusenejsich. Riesila som to aj oficialnou cestou, ale tam sa vsetci vyvinovali a hadzali hnoj jeden na druheho (Electrolux na rekuperaciu a pod.), cize som sa zmierila s tym, ze reklamacia neprejde. Nevadi, potrebujeme to aj tak poriesit, mozno ma niekto skusenost. Mame doma digestor Electrolux LFT766X. Problem je, ze hoci varim vzdy pri otvorenom okne, tak vzdy ked pustim indukcnu varnu dosku na maximum, ci uz stupen 14 alebo P (mame podobnu tejto: AEG ike84471xb), tak sa mi urobi neskutocny kondenz - voda tecie po kachlickach za varnou doskou, su mokre skrinky kuchynskej linky a dokonca kvapka kondenz spat do hrncov. Jedine, kedy je to este ako-tak ok, je ked dam varnu dosku max. na stupen 12. A nepomaha velmi ani to, ked pustim odsavanie na max, vtedy je digestor aj tak mega hlucny, nepocujem ani deti stojace kusok odo mna. Myslite, ze je problem, ze ma ten digestor slaby tah? Servisni technici to ohodnotili tak, ze odsavanie je v poriadku - ale takym sposobom, ze len prilozili k digestoru papier, ci ho udrzi, ach.... Ak by sme mali kupovat novy digestor, chcem mat istotu, ze tento kondenz sa vytvarat nebude a zaroven nebude mega hlucny. Mate prosim nejake rady, kde robim chybu, resp. odporucania? Pripadne viete mi povedat, ake parametre pri tych digestoroch sledovat, aky by mal mat idealne vykon ci hlucnost? A v akej cenovej hladine sa pohybuju uz take spolahlivejsie? I ked aj tento sme nekupovali najlacnejsi a hodnotenia boli velmi priaznive. Dakujem pekne
Odpovedať
@grateful no podla mna to digestorom nebude. To bude nejakym vnutornym prostredim. Ja mozem aj tlakac vypustit bez zapnuteho digestora a para sa rozide a nezrazi na sklenenej zastene. Nie je to prave tym otvorenym oknom? Ochladite si kachlicky a na nich sa Vam zrazi para.
Odpovedať
Electrolux LFT766X taha 700 m3/h - tam problem nebude... Skor by som na to isiel z ineho konca: Pouzivas pokrievky? Pri vareni zakonite ta para bude vznikat a bud ju zachytis v hrnci alebo na zvysku kuchyne.
Odpovedať
@pistikus a napada Vam, v com by mohol byt problem? Skusila som uz varit aj pri zatvorenom okne, hoci "proti srsti", ale rozdiel tam nebol.
Odpovedať
@foobar Pouzivam tak 50/50 a vsimla som si, ze s pokrievkami je to samozrejme lepsie, ale ked sme boli v byte, tento problem sme nemali, digestor sme mali lacnejsi, ale zase bez vyvodu von, cize to islo do celej kuchyne
Odpovedať
@grateful iný rosný bod ako bol v byte. A určite vyššia relatívna vlhkosť, ako v byte. Digestorom to nebude...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?