Presostroj

Poradte ak mate skúsenosť presostroj aku značku ,výhody....cena cca 350. 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkel pochybujem, že niekto má viacero značiek, aby to mohol porovnať. je tam viac faktorov, najdôležitejší je tlak (15 bar a viac), ostatné je estetická záležitosť.
Odpovedať
@jarkel ja som kupoval tento Philips Saeco HD 8650/09 (automat s mlynčekom) je síce bez trysky na penenie mlieka, ale doma pijeme len espresso a z roboty som aj tak unavený robiť prepačmanej návšteve nejaké capuccina alebo latté :D dizajnovo to nie je najkrajší kúsok, ale naživo sa mi celkom páči a čo je hlavné, kávu robí ozaj kvalitnú (samozrejme nedrbať do neho lacnú kávu) a ja som zaň dal krásnych 169 EUR, čo hovorí za všetko :)
Odpovedať
@jan45 tlak 15 barov napíšu už pomaly na všetky presso stroje, doma som mal jeden lacný z LIDLu a 2 kávy naraz už nezvládol spraviť, takže ten tlak neviem kde namerali, asi na mesiaci :) :) :)
Odpovedať
@jan45 Za tie peniaze to bude mat tlak 15 bar len prve dve sekundy potom klasa. Dolezita je kvalitna kava a nie tvrda voda.
Odpovedať
@originalx staci ked ma vstupny tlak 9 bar a to asi bude mat kazdy 15barovy @jarkel ja mam tento a som velmi spokojny https://kavovary-espressa-cajniky.heu...
Odpovedať
Mam 2 Automaty Delonghi (prvy uz skoro 10 rokov). Su dobre. Pokukujem po novom a pozeram aj na Juru, ale odradza ma udrzba. Na delonghi sa daju diely vyberat a ocistit pod vodovodom, na Jure zvycajne treba celu masinu rozobrat. Videl som Test na ZDF kde robili test na plesne a servisak musel chodit min kazdy tyzden inak bol kavovar plny plesni. Proste tie drahsie masiny su robene ako profesionalne stroje, ktore chodi kazdy tyzden udrzovat servis. Na delonghi nie je problem servis (aspon v Bratislave) a dostupnost nahradnych dielov, ktore si mozes aj sam objednat. Dobre aj to, ze vacsina mechaniky je rovnaka na storojoch od 300 EUR az po 1500 (teda ja mam jeden najvyssi model spred 10 rokov a novsi jednoduchsi model a vnutro je velmi podobne, do znacnej miery su vyberatelne diely zamenitelne). Takze aj ked kupis lacnejsi model, tak kava je taka ista, akurat je hlucnejsi mlyncek, je to plastove atd.)
Odpovedať
@pacho74 musi udrzat tlak po dobu ked robi kavu, nepisem, ze 15 bar , inak aj profesionalne masiny menej tlak ako 15 bar, ale drzia ho stale.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne Delonghi
Odpovedať
Jadnoznacne nie.
Odpovedať
@originalx no ved napis aj ty nejaky typ masiny ked povies A treba povedat aj B aby mal prispevok hodnotu ;-) U mna delonghi presne kvoli udrzbe abys a nerobili plesne tak ako pise @xaxaxaxa inak neoplati si sam objednavat diely . Mne teraz po 6 rokoch odisiel boiler . Na nete som ho naisel za 125 Eur a v Rači mi to vymenili za 130 Eur aj s kompletnym vycistenim stroja.
Odpovedať
@xaxaxaxa Kotre diely cistis na kavovare pravidelne?
Odpovedať
@pacho74 mal som delonghi magnifica s vydrzal pol roka pokazil sa, oprava potom rok a skoncil karieru cca 1000 kav. Potom som kupil philips saeco ten slapal dobre ale nerobil dobru kavu, taku riedku, potom zacala byt pod nim voda tak som ho dal prec. Na vianoce som dostal dalsiu magnificu s a uz dva razy bol pokazeny, tiez pod nim voda byva a jednu salku urobi plnu a druhu dopoly, v servise kaslu nato. Inak mina strasne vela vody, kazde 2 tyzdne svieti kontrolka odvapnit, co pri saeku som robil raz za rok. Chodim do firmy a tam je vstavany bosch a ten robi super kavu, takze moj dalsi bude urcite bosch ak sa zle vyspim tak jura.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska ja na Delonghi nadobku na mlieko a raz za rok mlynec na kavu. Mame tento: https://m.alza.sk/delonghi-ecam-25-46...
Odpovedať
@xaxaxaxa kazdy tyzden netreba technika na cistenie staci zapnut gombik na cistenie stroja a vhodit cistiacu tabletu :-D
Odpovedať
@originalx uz cakam ze o polroka napises ze ako sa ti dovrzal novy bosch presovar po 3 mesiacoch :)
Odpovedať
@codyy pockaj si
Odpovedať
@originalx napis datum kupy aby som vedel odkedy to pocitat :)
Odpovedať
@atlaska Viem co sa hromadi v kavovare a to by som rad vedel co taka tabletka s tym urobi :)
Odpovedať
@atlaska Pravidelne prakticky vsetko co sa da vyberat. Najme luhovac (https://www.youtube.com/watch?v=oy3IV...), to je najpodstatnejsie a vsetko ostatne povyberam (nadobky, misku do ktorej tecie voda atd.) a vnutro povysavam.
Odpovedať
@pacho74 hej v principe sa to neoplati, ale je taka moznost, len to treba objednat z UK, nevyzeraju byt moc drahe. Ja som bol tiez raz v Raci.
Odpovedať
@atlaska to o com hovorime ti tbl nevycisti . ;-) Ja viem vybrat celu masinku co robi kavu a kefkou ocistit. By sis a cudovala kde vsade v kavovare sa robi plesen. @originalx ty musis byt strasny smoliar :-D ja mam magnific 6 rokov 8 kav denne odvapnovanie svietilo max raz a pol roka a aj to som nemuysel odvapnovat lebo som tam lial osmozu. Bosh ti davam za pravdu sused ma teraz zabudovany Bosh a to robi fakt kavu inye level. To uz ani nie je kava ale olej a silice.
Odpovedať
@pacho74 neviem aku vodu mas ty, ale ja mam tu najtvrdsiu a to neni dobre. Co je to osmoza? Kazdemu chuti ina kava, niekomu aj riedka, mne len ta najsilnejsia arabica a z toho boschu mi chuti.
Odpovedať
@originalx osmoza je uz skoro az destilovana voda ...prefitrovana cez membranu cez ktoru prejdu len moelkuly vody. Na pitie ale podla mna nie je vohodna ale na kavu je vynikajuca.
Odpovedať
Nespresso, dava sa donho kava v kapsulach, v ktorych je ale realna kava nie ako Krups. Maju desiatky druhov kav. Len kupit sa da najblizie v Rakusku alebo Madarsku. My ho mame z rakuska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?