Premaľovanie kuchyne - aká farba?

Ahojte, potrebovala by som poradiť, akú farbu použiť na prefarbenie horných kuchynských skriniek - resp. iba dvierok. Od výroby sú vo farbe matná biela. Farbu by som chcela sivo-zelenú, niečo na štýl Ikea - Bodarp. 1) Stačí povrch ošmirgľovať, prípadne použiť aj nejaký podklad? 2) Ktorú z nasledovných značiek farieb by ste zvolili? - Balakryl - Slovakryl - HET Akryl Mat - Annie Sloan - Fusion - Dixie Belle Ďakujem za pomoc Pridávam fotky pre predstavu
Odpovedať
Profilova fotka
@jan5595 jednoznačne Annie Sloan to sa nanáša bez potreby brusenia a je to ideálne na tvoj matný nábytok
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim, tiez mame doma Annie Sloan, co sme premalovavali jednu komodu a uplne to islo dobre, nebolo to narocne a to bol pre nas zaklad, lebo nechceli sme mat okolo tohto starosti.
Odpovedať
@sandria @jp9 Ďakujem za názory. Ako som pozerala odtiene, nič podobné k Ikea - Bodarp nemajú. Tak ma napadlo či je možné odtiene farby miešať medzi sebou?
Odpovedať
@jan5595 ak si nevies vybrat z Annie Sloan, tak hladaj ine kriedove farby, maju dokonca aj v OBI a Hornbachu, mam skusenost s oboma, vysledok vzdy ok, Akurat ze Annie Sloan ozaj kryje najlepsie. Ale zase cena je vyssia. Kukla som v OBI, ta Kaki zelena je velmi blizko tej Ikeackej. Presnu farbu tazko najdes, to by si si musela nechat namiesat. A prudko neodporucam miesat si to sama, pretoze nikdy to nebude konzistentne, ako z vyroby, mozu ti ostat smuhy a najdolezitejsia vec, ak si nenamiesas dost, uz nikdy netrafis presny odtien.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan5595 to sme nerobili, ale myslim, ze by to nemal byt nejaky problem, skus si pozriet, kde kupis na kamennej predajni, lebo ja som objednaval cez net. Popripade v predajni by ti mali vediet poradit.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan5595 dajú sa miešať jasné
Odpovedať
tak oni to nebude presne to iste, pokial sa farba neda priamo namiesat, ale tak isto sa najde odtien, ktory sa jej bude vediet v celku problizit. ked sme malovali stolceky v spalni tak sme pouzivali tu Annie a bola velmi dobre sa s nou pracovalo
Odpovedať
Mám oskúšanú HET, tú sme používali, je fajn aj na nábytok, aj na detské drevené hračky, takže som po nej na odporúčanie známeho siahol. A širokú škálu farieb majú, tak sme aj mali z čoho vyberať.
Odpovedať
@sandria ani trošku netreba povrch obrúsiť? Normálne to chytí? Lebo zatiaľ čo som sa pýtala po obchodoch, keď som chcela skrinky robiť, tak pri každej farbe mi povedali, že trošku prebrúsiť.
Odpovedať
@jan5595 ale vyzera to krasne, musim uznat 🙂 a kolko vela pracovneho priestoru, tam by sa varilo 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?