Pracovná doska .. poraďte prosím

Profilova fotka
Ahojte všetci. Dnes som bola u známeho na inšpiráciu na novú kuchynu. Celá je veľmi pekná, len ma zarazila pracovná doska, ktorú má imitaciu tmavšieho dreva .. neviem presne názov .. ale ešte aj štruktúra je taka ako je drevo ... takže tá pracovná doska vôbec nie je hladká. Na svojej aktuálnej som zvyknutá aj napríklad aj cesto na pizzu vyvalkať a pod., ale na tej jeho si to vôbec neviem predstaviť. Prvé čo mi napadlo, že si neviem predstaviť, že by mi tam spadla príklad paradajka a mám to čistiť .. no naozaj taká vrubkovaná. Máte s takýmto povrchom pracovnej dosky skúsenosti? S akými pracovnými doskami máte skúsenosť ? Ďakujem za každý koment, lebo bude dôležitý. x-)
Odpovedať
@naninka23 kartáčované drevo? keď to utrieš za čerstva, tak je to v pohode, ale praktickejšie sú hladké povrchy a čím menej pórov tým lepšie.
Odpovedať
Ak máte vo zvyku pracovať priamo na pracovnej doske vôbec neodporúčam materiály ako masívne drevo, alebo laminované aglomerované materiály /drevotrieska, drevovláknitá doska/. Drevo je nasiakavý materiál a vyžaduje si náročnú údržbu /vznik mikroorganizmov, plesní atď. Na trhu sú dostupné materiály, ktoré niesú vôbec nasiakavé a majú lepšie vlastnosti a podstatne jednoduchšiu údržbu pre zachovanie si svojho vizuálu. Odporúčam umelý kameň (ale nie corian, lebo ten je deformovateľný teplom, najlepší je Polyston) alebo keramiku Neolith (krásne vzory a veľmi tvrdý a odolný materiál.
Odpovedať
@daniela131313 Vdaka, konecne ma niekto odobny nazor ako ja, pokial ide o pracovnu dosku z dreva. :-) Tazke peniaze za to platia a po dvoch rokoch NORMALNEHO pouzivania - nehovorim o neustalom ochranovani, ale o pouzivani aj aj ostatnymi clenmi domacnosti, teda po case pouzivania to uz nie je "to prave orechove".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?