Poraďte pri výbere tlakového hrnca

Doteraz som tlakovy hrniec nepouzivala. Ked som bola decko tak asi neboli bohvieako kvalitne a pamatam si ze tak zo dva krat niekomu v okoli buchol, takze som voci nim mala predsudky. Doba vsak pokrocila a teraz myslim, uz vyrabaju papinaky ktore su bezpecne. Tiez ta uspora casu, ktora je nezaplatitelna, nie je naskodu (kedze mame radi hovadzinu a tu treba fakt dlho varit). Rada by som sa preto poradila s tymi ktori maju skusenosti ohladom znacky, mozno aj velkosti, skusenosti. Predbezne som si vyhliadla Fissler Vitavit Premium, asi 6 litrovy, s naparovacou vlozkou a sklenenou pokrievkou. Potrebujem tlakac na indukciu, chcem iba jeden (aby vsak bol objemovo dostatocny) a hlavne aby bol 1000% bezpecny.
Odpovedať
ahoj, ja mám asi rok tefal clipso. Je to vlastne súprava dvoch hrncov, jeden menší ( dusenie mäsa) a druhý väčší - na polievky, guláš a tak. K hrncom sú dve pokrievky, jedna obyčajná priehľadná a druhá tá tlaková. Obidve pasujú k obidvom hrncom. Pri tlakovej pokrievke je časovač. Hrnce sú bezpečné,( myslím, že tam je 7 bezpečnostných prvkov), ľahká manipulácia pri otváraní, fakt jednou rukou.K hrncom je aj naparovacia vložka. Ja varím na indukcii, takže sú vhodné aj na indukciu. A tá úspora času a energie, na nezaplatenie... Všetko, aj tlaková pokrievka sa dá umyť v umývačke :-) ( teda okrem časovača, ten sa dá vybrať) Šťastnú ruku pri výbere.
Odpovedať
@jankalin Ahoj dakujem za info. Pozerala som teraz Clipso, vyzera fajn x-) Ta suprava od tefal, aspon co som pozerala ja ma jeden 8 a druhy 4,5 litra. Ktory v praxi pouzivas castejsie? A ten casovac ako funguje? Ja by som radsej jeden, ten 6litrovy mi pripada ako dobry kompromis. Inak super je aj moznost dokupit nahradne diely po rokoch. Tesnenia atd., pri Tefale s tym urcite nebude problem neskor.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám tefal, som s ním spokojná, odporúčam väčšiu veľkosť ak ste min. 4 členná rodinka, pokial nekupuješ sadu 2 hrncov. Treba vyberat masívnejšie - kvalitnu oceľ. Zístíš ked chytíš do ruky podla váhy. časový spínač nieje nutnosť, takže podla toho by som sa neriadila.
Odpovedať
ja mam tiez Tefal Clipso..a odporucam...na nete su aj videjka ako sa s hrncom manipuluje ,tak skus pohladat... :-) :-) :-)
Odpovedať
@alzbetae ktorý používam častejšie, ako kedy, ale ako tlakový asi väčší. časovač nie je nutnosť, ale oznámi ti kedy dosiahol požadovanú teplotu a už varí pod tlakom, vtedy ja indukciu trochu stiahnem.
Odpovedať
Profilova fotka
@alzbetae ja mam tefal clipso, iba ten 8l - pouzivam takmer denne, casovac je na nezaplatenie... tiez som mala ako ty predsudky voci tlakovym hrncom, mama mi uz davno chcela kupit ale ja som bola zasadne proti - kym som si neprecitala v jednom casopise recenziu na tlakove hrnce ;-) tento vysiel ako najbezpecnejsi, tak som do neho sla :-) a totalne nelutujem, aj ked teda je to hodne penazi :-D :-D :-D fakt ti mozem odporucit tento hrniec, totalna spokojnost - a ako tak citam, nie som jedina
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka33 casovy spinac nie je nutnost, ale nam, paranoikom co sa tyka varenia v tlaku, prave totalne vyhovuje, ze nam spinac oznami kedy je tam ten spravny tlak a aj oznami koniec...
Odpovedať
inak zo začiatku som sa strašne bála v tom variť, si pamätám z detstva ten hukot a sipot pri vypúšťaní pary. Teraz ma tiež niekedy mykne ale inak fakt pohoda. Tu sa dá regulovať ako rýchlo chceš tú paru vypustiť, takže ja tak pomalšie alebo stredne rýchlo :-) Ešte som sa bála, či sa chute dobre prepoja napr. pri polievke ale to je o.k.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam bioexclusive od Tescomy ... bola akcia na 2ks za cenu 1, no nekup to ...tak mam 6l a 4l. vcera som robila hov. gulasik a jedna basen ... za 35min. hotovo :) v tescu na kamennom mali pred vianocami akciu... ale aj na nete su dobre ceny. je vhodny na indukciu, hrnce aj do umyvacky (okrem pokrievky) .... ta je jedna a aspon druha nezavadza v kuch.linke. urcite odporucam. tiez som zaciatocnik ale obavy nemusis mat ...
Odpovedať
@jankalin @kaktusik007 @lucinka33 @anjelica @lea231 Dakujem dievcence za informacie. Zda sa ze prevazuju spokojne majitelky Clipsa :-) Co to som popozerala a zvacsa vsetky tlakace su na indukciu by default. Kedze sa radim do skupiny paranoikov co sa tlakacov tyka tak ten casovac mi pripada ako super zlepsovak. Cenovo neriesim, ja mam svoju kuchynu rada a doprajem jej vselico ... alebo sebe? :-D A ze gulasik za polhodinu ;-) no super. Ten fissleracky vitavit tu asi nik nema co?
Odpovedať
Profilova fotka
@alzbetae asi nie... pocula som, ze fissler su dobre hrnce, ale skusenost nemam.... viac poradit neviem ;-)
Odpovedať
cauko! ja mam supravu dvoch hrncov 4 a 6l od fagoru a nemozem dopustit. Som velmi spokojna. cena bola tusim aj s postou 85 e.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?