Poradte firmu na montáž kuchynskej linky IKEA v Bratislave

Profilova fotka
Ahojte, rozhodli sme sa nakoniec pre IKEA kuchynu, pricom pracovnu dosku chceme Egger, drez, kos a bateriu Blanco, niektore spotrebice IKEA, niektore nie. Proste taky mis mas. Hladam firmu ktora to da dokopy, viem ze firma ktora pracuje pre IKEA ma na 4-5tyzdnov vybookovane terminy, plus neviem ako by si poradili s tou doskou od Eggeru. Oslovila som dve firmy, jedna povedala ze linky uz nemontuju , druha sa mi neozvala. Budem vdacna za dalsie tipy. Ja to potrebujem montovat v prvej polovici septembra, nie teraz.
Odpovedať
@miika ikea linky kupuju ti co si to vedia aj zmontovat kedze je to celkom dobre urobena skladacka,firma nepride kvoli malemu biznisu,alebo si vypytaju pul melonu a to sa zas tebe nebude pacit.
Odpovedať
Profilova fotka
@miika mas problem ikea potrebuje 62cm dosku egger ma 60ku alebo o vela sirsiu ... to mas za to spekulovanie kto ti bude ochotny skladat Frankeinsteina
Odpovedať
linku z Ikea zmontuje aj moj 12 rocny syn.. :-D Ak nemate obe ruky lave, tak s muzom to poskladate za pol dna.. A dosku nech ti spravi firma, co ti ju preda.. A dobra poznamka od @wolodymyr , potrebujes sirsiu dosku.. Tak na to bacha..
Odpovedať
može to zmontovat hocikto ale potom to tak aj vypada. kto s tym nema skusenosti tak musi byt dobre zručny aby to bolo ok. som zvedavy ako bude tvoje dvanast ročne decko vrtat do panelu a upevnovat vrchne skrinky, ako bude obrezovat, skracovat pripadne širšiu pracovnu dosku, ako pripadne porieši rohovy spoj na pracovnej doske aby bol vodotesny, ako bude pripadne posuvat elektricke zasuvky do zasteny, pripadne digestor ako do skrinky bude zarezavat a upevnovat, ako zapoji plynovy pec, elektricku ruru, mikrovlnku, či ma z detstva odloženu aj pilku na vyrezanie otvoru pre dres, pripadne aj vyvrtanie otvoru do nerezu pre bateriu . či to bude presne na milimeter v rovine...atd. da sa to spravit aj domacim majstrom ale zas pri takej vačšej kuchynke to zoberie aj čas @akvi
Odpovedať
Profilova fotka
Keď si kúpim jednu skriňu, postavím si ju sama, baví ma to. Ale poskladať celú kuchyňu, kde je x skriniek, plus doska, montáž drezu, spotrebičov, vody, to asi nemyslite važne ze to mam robiť ja. Plus bude x skriniek Besta, x skriniek v zádveri ktoré bude z kuchynských skriniek, plus skrinky do kúpeľne. To by som montovala mesiac pri 3 deťoch, chlap sa v domácnosti nenachádza a keby aj bol, tiež by to robil dlho podľa toho ako montoval nábytok ... Preto radšej zaplatím firme. Dosku Egger objednám 90cm šírku, viem že 60cm nestačí.
Odpovedať
@miika Oslov v okolí stolárov. Ja som tak našiel ľudí, ktorí mi zmontovali linku z IKEA. Normálne na nete som našiel kontakt na pár stolárov, a prvý, ktorému som v našom meste zavolal bol ochotný to urobiť. ZObral si ešte jedného parťáka a mali to hotové za 1,5 dňa. Stálo to síce 400 €, ale je to pekne spravené. Nadpájali mi dosku 4x aj po šírke, aj po dĺžke, to by asi syn akvi nezvládol.
Odpovedať
Profilova fotka
@miika treba len dalej hladat... ina moznost nie je. urcite sa niekto najde... @sonau - Linky IKEA si kupuju ludia koli hlavne cene, dostupnosti a vyberu, skalovatelnosti a mozno zivotnemu "stylu"... iste ze aj moznost poskladania tam je .Ale poskladat linku nie je len zoskrutkovat skrinky ako pri beznej komode ci stoliku.. Vzdy s tym suvisia aj ine prace.. uz len rohovy detail prac. dosky.. ako ho spravi bezny clovek? Horna frezka+ sablona, vyrezy na umyvadlo, el. plyn. platnu... osadenie hornych skriniek.. rohy byvaju malokedy kolme a zvisle a dve skrinky zapasovat do "roviny" nie je sranda.. na to bohuzial nestaci len IKEA "naradie" a usmev z katalogu IKEA... @akvi - myslis asi tu z LEGA? nie IKEA :)
Odpovedať
@martinmatko @richard71 asi vam nic nehovori "nadsazka", resp. spravnejsie po slovensky hyperbola, ci zvelicenie v prejave, ze.. Btw. - kuchynsku skrinku naozaj zmontuje aj moj syn.. Chcela som tym naznacit, ze priemerne zrucny clovek to zlozi.. Skladali sme s muzom 3 Ikea kuchyne.. dodnes stoja vsetky, nepotrebovali sme na to ziadne specialne zrucnosti.. A aj v prvom prispevku som napsiala, ze dosku nech si da namontovat firme, od ktorej ju kupuje.. lebo tam uz treba mat trochu lepsie vybavenie, zrucnost a skusenost.. @miika a jasne, ze ak nie je v dome chlap, resp., ak nie je cas, tak to je ina situacia.. Z tohto dovodu by som ale ja radsej potom oslovila kuchynske studio, kde to to dokazu dodat od zamerania, navrhu az po dovoz a zmontovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi to, ze sme obchadzali studia sme robili doteraz, dali nam taku neskutočnu pálku, ze sme sa s tym rozlúčili a skoncili v IKEA. V podstate mi dali na vsetko, na kazdu skrinu, 3x vyssiu cenu ako ma Ikea. Takze aj ked zaplatim 12% sumy za montaz, furt som vyrazne v pluse, len to nemam na centimeter vyuzité, co som povodne chcela, ale 3x viac proste odmietam dat, ak nemam tlačiaren na peniaze.
Odpovedať
@miika no to je mozne, ze to je drahsie, ale ze az o tolko? Kamoska minuly rok prerabali kuchynu a viem, ze dala si urobit cenovu ponuku v decodome, kde ich to vyslo o nejakych 200 ecok drahsie co sa tyka skriniek, ako v Ikea a 400 ecok platili za dovoz a montaz.. Takze ona tiez brala ten decodom, lebo sama by si neporadila..
Odpovedať
Profilova fotka
nuz, decodom sa mi nepaci a nevidim velky rozdiel medzi sektorom Ikea, Decodom a pod., ved aj Ikea ma svojich montaznikov, len tym ze nema dosku aka sa mi paci (plus mam zle skusenosti s doskami Ikea), preto chcem Egger, ktory prežije aj mna. A nechcem nerezovy drez a ani biely a cierny kvoli vodnemu kamenu a zlej udrzbe a Ikea opat iné neponuka. Preto to kombinujem, inak by som to vzala vsetko v Ikea a nezozlozitovala by som si zivot.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi samozrejme viem co je "nadsazka" ale rady typu .."ved to kazdy dokaze poskladat.." atd su uplne odveci ak @miika hlada niekoho na montaz linky (o dovodoch pise)... takou radou jej asi velmi nepomozes... a je uplne jedno ze si ty s muzom zlozila 3 alebo *X kuchyn..to pre tazatelku nic neznamena... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@miika brali sme dve IKEA linky, obe montovali partia z IKEA. objem prace a detailov je velky. nedaval by som to nikomu inemu robit. tie partie su tak zohrate a poznaju vsetky postupy. radsej pockaj. inac riskujes ze ti nieco ina partia pokazi tiez si viem poskladat vela veci, aj sme vela IKEA nabytku skladali sami, ale linku, to je ine kave. sam by som to neposkladal ani za tyzden. plus vrtanie a vesanie na stenu. to je dost tazke, treba dvoch dospelakov.
Odpovedať
@miika a kolko ta vyjde v tej ikei a kolko m ? otazka samozrejme je kolko si ochotna dat za montaz cca ikea nema nejakych ludi co skladaju ?co viem tak nieco som tam zahliadol ze robia aj montaze i ked len samotne skrinky poskladaju tak je to super, potom uz len lego odkial si prip. ?
Odpovedať
este idealne ak date aj vizualizaciu ako je ta kuchyna rozlozena horne skrinky pojdu nad obklad ?(ten tam je ?) alebo nejaka zastena ? rozvody su pripravene ? drez nerez alebo granit ?
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan aky je rozdiel medzi nerezom a granitom pri montazi ???
Odpovedať
@wolodymyr skoro ziadny, do granitu sa lahsie robi otvor kedze vacsina ma uz nato pripravu (do nerezu ak ho tak nekupis musis ten otvor dat spravit), a je tazsi granit a ked mas velky drez blbo sa stym manipuluje pytam sa preto lebo by som to vedel eventualne aj ja poskladat, zlozil som a osadil 2 kuchyne, ale otvor do nerezu som si musel dat robit ...lebo som to nevedel prevratat vrtakom zeby som po obvode spravil, tak som nakoniec nasiel ochotneho cloveka co mi to spravil
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan Odpoved mala byt ze ziadny ;-) dosku rezes tak ci tak a dieru do nerezu nech spravi vodar
Odpovedať
@wolodymyr heh ...asi zalezi od vodara :D ja by som si spravil sam tu dieru ale kvoli jednemu drezu kupovat aj par eur (tusim 15e ?) vykruznik mi prislo divne ked ho niekto ma a bol ochotny mi to spravit minule mi dokonca napr. plynar povedal ze on mi hadicu na plyn vymeni (prisla neskutocna suma) ale dosku si musim demontovat sam ...a tiez by som povedal ze ked chce menit hadicu nech to demontuje ale to som bol na omyle :D mozno iny plynar ...ale zas si zarata za demontaz a do granitu ta diera nebol problem ... no ved ale toto nieje sucast temy, ja som to zistoval kvoli tomu ze ak by zadavatelka mala prip. zaujem a nezohnala niekoho ineho, tak kvoli tomu ze nemam vykruznik by bol problem s nerezom ak by bol na dreze, aby potom neprislo ze ako to ze neviete alebo nemate ... niekto moze mat bateriu na stene ... proste zistit nejake detaily o kuchyny jedna vec je poskladat 2m rovnej linky a ina vec je skladat linku do U pri stenach s ostrovom :D
Odpovedať
@wolodymyr mne vodar tiez neurobil NIC. Vsetko sme mu museli nachysta a iba prisiel napojil a dovi... presunutie privodu vody atd sa robilo vdaka tomu na 2x, ani kusok sadrokartonu nevyreze, musime si to urobit.. :D @miika nejakych nabytkarov skus oslovit, mne kuchynu montovali takíto majstri.. velmi sikovni boli, urobili aj vodu, zasuvky, pripojili vsetky spotrebice (vsetko vstavane), vsetko na komplet. Kuchynu ale montovali 2-3 dni. Dosku si rezali v dielni. Cena bola ale tiez "dost", do 800EUR.
Odpovedať
@mishkabb ak robili aj vodu a zasuvky tak sa to vysplha, mali ste oblozene alebo davali zastenu na mieru ? dosku je idealne poriadne namerat a rovno doniest narezanu (bez otvorov, tie sa daju aj na mieste) inak hranovat to je potom problem ...ale i tak 800 je dost, popripajat to uz nieje taky problem ak su rozvody urobene (prepoklada sa ze natiahnute tam kde maju byt, nie o prezeniem 2m vlavo/pravo alebo pod :D) aj preto som sa pytal ako je to dispozicne / vizualizacia - je ine davat dosku iba rovnu - davat ju medzi steny, to netrvdim uz o L alebo U medzi steny :) vtedy sa stym treba uz pohrat, prip. zalicovat horne skrinky so spodkom alebo aj je v stede digestor aby to bolo vycentrovane sa treba viac ci menej pohrat a zalezi to od steny :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?