Poradte digestor recirkulacny

Prosim Vas poradte nejaky dobry recirkulacny digestor? Najlepsie vstavany. Nechceme s vyvodom cez komin, kedze mame rekuperaciu a chceme aby bol dom co najviac vzduchotesny, cize hladam nejaky dobry digestor. Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
@nasenovebyvanie Efektivny recirkulacny digestor neexistuje. V podstate Vam bude sluzit len na lapanie mastnoty a s pachmi si bude musiet poradit rekuperacia. Tak isto ak vela varite, pocitajte s tym, ze sa Vam bude dost zohrievat pri vareni vzduch, co je neprijemne hlavne v lete. Inak vacsina digestorov je aj recirkulacnych, Faber znacku snad pozna kazdy. Existuju aj vzduchotesne elektricke klapky, ak by ste predsalen chceli mat digestor vyvedeny na fasadu, pohladajte na internete napr. nemecku znacku Berbel, je to aj pre pasivne domy vhodne. Ale u nas sa kupit v obchodoch nedaju, najblizsie v Rakusku alebo cez ebay. Ja ju mam.
Odpovedať
V dome kde je rekuperacia, recirkulacny uplne staci. Netreba riesit ziadne klapky a kondenzy v potrubi atd. Pachy pohlti uhlikovy filter. Dobry digestor asi Miele, ale ja mam Faber a je to ok.
Odpovedať
do domu s rekuperaciou je dobry digestotor s plazmovym spalovanim splodin, lenze ta cena.... :-S A u beznych recyklacnych digestorov kvalita zavisi hlavne od obsluhy. ako casto sa menia filtre, lebo zasraty filter neodchyti nic, nech by bol digestor od vyroby neviem ako vymysleny... A teba si pozriet aj ako su dostupne a co stoja filtre, lebo jeho prevadzka sa moze celkom slusne predrazit
Odpovedať
@zita19 Kolko stoji taky digestor a kto ich vyraba? Vdaka.
Odpovedať
@xaxaxaxa ja nemam dobre skusenosti s uhlikovym filtrom, s priamym vyvodom do exterieru je to neporovnatelne. Ale ak je nasavanie rekuperacie dobre v kuchyni navrhnute tak to samozrejme s odstranenim pachov pomaha.
Odpovedať
@zita19 Prečo by ju mala zaujímať cena filtrov. Úplne jej stačí digestor len s tukovým filtrom, ktorý raz za mesiac hodí do myčky. Pachy odtiahne rekuperácia. @nasenovebyvanie Hľadaj taký čo má čim menšiu hlučnosť (db) Keď bude moc hlučný, nebudeš ho zapínať a zanesie ti sacie potrubie na rekuperačke.
Odpovedať
@klara321 http://www.tichydigestor.sk/mirage.xhtml napriklad
Odpovedať
@zita19 ,,Dobrá rada", digestor drahší, ako celá rekuperácia.
Odpovedať
@ruren no a?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?