Pomoc s návrhom kuchyne

Zdravím, potreboval by som názory skúsenejších...vopred ďakujem. Zariaďujem si nový byt, špajza je v miestnosti vedľa kuchyne (za chladničkou na obr.), dosť by som chcel barový pult (aj keď stôl je celkom blízko)... Prikladám moje návrhy (vytváral som to svojpomocne, rozmery kuchynských skriniek nesedia, ani presné farby... ide len o systém rozloženia a funkčnosť), farbu preferujem šedú lesklú, doska a korpusy nejaký drevený odtieň. Steny sú biele, podlaha laminátová (odtieň riešim), zástena šedá alebo drevená... Tak isto prikladám vzorové obrázky developera a pôdorys... Ďakujem za rady.
Odpovedať
Barovy pult zrus, je tam malo pracovnej plochy, a mas tam hned sedenie za stolom,varna plocha od ruky od vody.
Odpovedať
Je to prilis rozkuskovane. Je praktickejsie ak mas vacsi priestor pracovnej dosky vkuse a nie viac malych kuskov. Takto budes pobehovat po celej kuchyni. A tak ako pisala atlaska, umyvadlo je daleko od varnej dosky. Ked budes chciet napr. scedit cestoviny, budes utekat s hrncom cez celu kuchynu.. Aj ked neviem ako sa ti da hybat so sietami. Ak sa s tym neda velmi hybat, minimalne to umyvadlo by som posunula bud dolava - cize ti vznikne celkom pekny roh prac. dosky na pripravu jedla. Alebo potom posunut umyvadlo doprava (su take rohove drezy) a suvisla plocha vznikne potom nalavo. Alebo zrus ten barovy pult :) Co sa tyka policiek, ja osobne preferujem skrinky, kvoli udrziavaniu cistoty. Na otvorene policky sada prach a bude sa tam usadzat mastnota.
Odpovedať
Jezkovi oci!!! Toho developera kopata a kopat. Tie obmurovane stupacky v kuchyni su na exemplarnu exekuciu na verejnosti. A to jeho vzorove riesenie tiez. Varna doska bez moznosti odlozit horuci hrniec, rura bud v priestore balkonovych dveti alebo na metre daleko od akejkolvek odkladacej plochy, drez uplne mimo akejkolvek pracovnej plochy. Na zmysluplne, prakticke a ergonomicke zariadenie tejto kuchyne budes potrebovat eskamotera. Mne nic nenapada, ja som len uzasla nat tou hrozou.
Odpovedať
Profilova fotka
Pridavam sa k @zita19 , ta kuchyna je z ergonomickeho pohladu neriesitelna. Ale aj z pohladu bezneho pouzivatela, nabehas sa tam.
Odpovedať
@peterjanosik prva vec zrusit barovy pult a otvorene police. vsetky! je to na zblazenie to utierat, ver mi - mam to tak teraz, ale uz par mesiacov ideme do noveho s novou kuchynou a nebudem mat ziadne police iba skrinky. Teraz k podorysu a navrhu kuchyne ako takej. Trvas na americkej chladnicke? Ak ano ok, zarovnaj ju ale s rohom steny a vedla daj tu vysoku skrinu s rurami a zvysok steny dopn na mieru robenou tiez vysokou skrinou. Nech to ladi, nech to hra. A ulozny prietor vyuzijes, ver mi. Kedze vodou velmi nepohnes a elektrika sa taha lahsie, drez daj do rohu. Na plochu co ti zostane medzi drezom a balkonovimi dverami daj indukcnu dosku. bude tam mensi odkladaci priestor ale co uz, aspon to bude pri sebe. zial umyvacku pod indukcnu asi nedas takze bud by som ju dala do tej vysokej skrine pod ruru a ruru dala len jednu - kombinovanu s mikrovlnkou. Nech nemas MW zvlast a nemusis ju davat vysoko. Popred tie stupacku by som dala na tych 24 cm plytku skrinku nech je tam aspon nejaky piestor vyuzity a hlavne nech to liniovo stale ladi a je to jeden prechod. Zvysok toho L-ka co je v podoryse nechat ako klasicku linku s doskou kde budes mat krasnu suvislu pracovnu plochu. Okrem rohovej skrinky mas navyber co tam das, ja by som mozno volila sufliky ale je to na tebe. Vrchne srinky. Od kraja (od balkonovych dveri) cez roh az po stupacky by som dala 36 cm hlboke horne skrinky nech to pri stupackach ma rovnaku hlbku a strati a sa v uvodzovkach. Digerstor daj zabudovany. Rohovu skrinku by som dala tu sikmu rohovu kedze dole bude rohovy drez, nech to zase ladi, vrch so spodkom. Z druhej strany stupaciek opat vrchne skrinky, rovnakej hlbky az po druhe stupacky. Krasne tym zjednotis a vyplnis priestor. Odputas pozornost od toho ze to tam vobec je. Farebnost: Menej je niekedy viac. Ak budes mat biele steny, vrchne dvierka by som volila biele - leskle matne ake uznas za vhodne. Ak chces spodne a na vysokych skriniach sede leskle potom by som aj vrchne biele davala leskle. Pracovnu dosku a zastenu by som volila z rovnakeho materialu. V tomto pripade by som ale asi nesla do dreva, prikladam vzor - dvierka su sice matne ale takto farbne biela seda a biela doska a zastena je to nadherne , ciste a ladi to. Podlahu potom mozes mat v akomkolvek dekore, ktore by som nasledne priznala niekde na nabytku v obyvacke. http://www.houzz.co.uk/photos/2561856...
Odpovedať
Ďakujem za reakcie...byt je ešte vo výstavbe, je možné si dať zamurovať tie výstupky na stupačky = zúžiť kuchyňu o tých 360mm, ale získať rovnú plochu, kde by človek nebol pri umiestňovaní drezu/varnej dosky ovplyvňovaný výstupkami zo steny... Je to naj riešenie, alebo vás napadá niečo iné? :) Ďakujem.
Odpovedať
@peterjanosik ak to das zarovnat a zamuruju ti to, tych 36 cm tak to bude stale v pohode podla mna. Zaciatok od balkonovych dveri by som nechala ako navrhli a pokracovala rohovou skrinkou a indukcnou ako som nakreslila do obrazku... digestor by som stale ponechala vstavany v honych skrinkach. pri suvislej stene potom mozes dat aj vrchne dvierka sede, ale asi by som to stale nekombinovala s drevodekorom a volila dosku i zastenu v napr tej bielej.
Odpovedať
@peterjanosik ak mas moznost zamurovat, daj zamurivat. Suce stratis asi stvorcovy meter plochy, ale v tomto pripade ziskas ovela vuac aj co sa vzhladu tyka aj rozmiestnenia. Nehovoruac o tom, ze aby nabytok "kopirival teren" to by muselo byt vsetko na mieru vyrabane alebo z planovanych kochyn by si sa nedoplatil za atyp. O tom, ze takto vykluckovst zo zastenou aby to nebolo uplne a celkom odflaknute, to chce tiez machra. Led to budu rovne ste.y, tam uz bapasujes kuchynu celkom rozumnych rozmerov aj rozmiestnena. A len taka prakticka rada od majitelky panelakovej kuchyne s balkonom. Smetny kos dajte na balkon. Najleosie moje rozhodnutie co ss kuchne tyka bolo vysmarit ho von. Sive valkonove dvere furt ocapkane ale hlavne, ze v byte nesmrdi.
Odpovedať
Profilova fotka
Chodte na to inak. Keď vam to "majstry" zamurujú predpokladám že tam postavia ešte jednu stienku zo 75mm porobetónu a tá sa vá pm pri tej stupačke praskne. Pracovnú dosku môžte mať aj hlbšiu ako 600mm, existujú 920 a aj 1200mm hlboké. Kuchyňu by som posunul do predu tak, aby vám tam zostala 600mm doska po stupačku. Máte tak kus odkladacej plochy naviac a je možnosť vyrobiť hlbšie dolné skrinky. Kovanie na šuplíky je aj 650mm. Dosku presne vyrezať podľa stupačiek. Ako zástenu použiť kachličky a je to bez problémov s naozaj vysokým konfortom. Robil som niekoľko kuchýň kde som pracovnú dosku zapasoval do okna, namiesto parapetu, vznikne tak naozaj veľká pracovná plocha.
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko zle
Odpovedať
Profilova fotka
napis na modrustrechu.cz uzivatelka verunky . Zadarmo ti posle navrh kuchyne, robi to z dobrej vole a za panbohzaplat :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?