Pasujú vstavané spotrebiče do kuchyne od Ikey?

Profilova fotka
baby pasuju ine vstavane spotrebice do kuchyne od ikey?nieje s tym problem???objednali sme si indesyt varnu dosku a vstavanu ruru....tak by ma to zaujmalo lebo linku chcem z ikey :-)
Odpovedať
mame inej znacky sporak, ruru aj umyvacku. Vsetko bez problemov.
Odpovedať
Mame ikeacku kuchyňu a v nej vstavane elektrolux spotrebiče a super pasuju, žiaden problem... Zistiš si to podľa rozmerov skrinky a už daného spotrebiča... To je hlavné...
Odpovedať
Profilova fotka
@adinka24 @evikg super baby..tak to som rada..takze na rozmer tych skriniek treba davat pozor...
Odpovedať
@matriarcha musim si len vyrbat spravnu skrinku an spravny spotrebic. na varnu dosku vyrezavas otvor ten nie je vyrezany. ine pasuju lebo su normovane velkosti. toto bolo uz riesene v inom linku.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame tiez IKEA kuchynu a ziaden problem so spotrebicmi. Ikea ich vyraba v standartnych sirkach 45 a 60 cm, presne v takych sirkach ake su rozmery vsetkych typyzovanych spotrebicov. nebudes mat vobec ziaden problem. Ver mi... :-)
Odpovedať
aj ja to tak planujem :-) akurat problem mam s umyvackou - mame 45cm a ikea zial nerobi 45cm dvierka z takych materialov ako dvierka ostatnych skriniek. robia ich len v prevedeni nehrdzavejuca ocel, tak bud vezmem tie, alebo ich dam dorobit u stolara. uvidime.
Odpovedať
S kuchyňami IKEA mám bohaté skúsenosti. Jednak sa zaoberám zariaďovaním bytov a potom kuchyňu IKEA mám aj doma. Netreba sa báť kombinácie IKEA kuchyne s ľubovoľnými spotrebičmi, všetko veľmi dobre pasuje! Naviac sa snažím pre svojich zákazníkov vymyslieť z IKEA komponentov také nejaké neškandinávske riešenia a aj to sa darí... IKEA kuchyne sú fajn variant, keď sú obmedzené zdroje a relatívne vysoké požiadavky. Majú kvalitné kovania a sú 100%-ne kompatibilní so všetkým možným, čo sa do kuchýň vymyslelo. Samozrejme treba dokombinovať s dielmi od iných dodávateľov. Navrhol som už mnoho kuchýň z IKEA komponentov, no ani raz som nepoužil pracovnú dosku a zástenu z ponuky IKEA a ani úchytky. Tak nejak mi to nešlo dohromady. Najčastejšie kombinujem IKEA s pracovnými doskami (a zástenami) EGER a úchytky-madlá beriem najčastejšie od SCHACHERMAYER prípadne z INTERIERSTUDIA. Tak...!
Odpovedať
@zbrdlowski ktoru kuchynu mate? myslim dvierka... abstrakt, applad alebo stat?
Odpovedať
@anairda tak kup 60tku a daj to u niekoho zrezat... ked je sikovny tak to zvladne...
Odpovedať
@amexa no len to sa odreze to ukoncenie foliou na boku... ci myslis, ze to je pre sikovneho stolara "opravitelne"?
Odpovedať
@anairda stolar ti to srpavi a ked nie tak v baumaxe alebo hornbachu dokaze skupit nalepovaciu foliu danej farby. robili sme doma podbne ale s bielou foliou a perfeknte kto o tom nevie to nepozna.
Odpovedať
@anairda @andrejh0 tak tak ako andrej povedal... si nezda sa mi ze by tie nalepovacie folie boli aj v lesklom prevedeni (?) , ale nevyzera to az tak strasne aj ked sa tam da matna folia
Odpovedať
Článok sa načítava...
@amexa mame v lesklom foliu bielu krasnu a sme ju kupili v baumaxe a len nalepili a hotovo.
Odpovedať
@andrejh0 ooo dobre dobreeee vediet ... :) dakujem :)
Odpovedať
@anairda IKEA má dvierka 45cm naozaj iba v nerez prevedení. Ak chcete zabudovať umývačku 45centimetrovú, rezervujte priestor 50cm, tam je celá škála dvierok, podmienkou je, že umývačka musí mať ovládanie v "hrane" dvierok nie na čele. Ak je ovládanie na čele, treba nejaké dvierka upraviť. Dorábanie u stolára asi nie je celkom fajn riešenie - netrafí odtieň, nepoužije rovnaký lak, nevybrúsi rovnako dohladka, atď... Lepšie je kúpiť najbližšieí širšie dvierka a tie citlivo upraviť. Ak je šikovný stolár, zvládne to!
Odpovedať
@andrejh0 vdaka za tip :-) a ako ste riesili tvar hrany dvierok? lebo od vyroby su take zaoblene a ked to svojpomocne odrezes, tak asi je to normalna kolma hrana, vsak? a folia je asi nalepena na celych dvierkach, vsak? nie len na hrane... pytam sa asi ako blbec, ale tak co uz ked som na tieto veci taky "talent" :-D
Odpovedať
@autor dakujem za radu. ano, umyvacka ma ovladanie v hrane dvierok. len nerozumiem preco na nu potrebujem 50cm... myslela som, ze ona sa len zasunie do 45cm medzery. mozes mi to pls vysvetlit? dakujem :-)
Odpovedať
@anairda ...a ešte ma napadlo. Treba si uvedomiť, že umývacka sa vlastne nezabudúva do kuchyne, vytvára sa pre ňu iba medzera medzi dolnými korpusmi! Pozor ešte na jednu skutočnosť, v mieste umývacky nesmie byť na stene žiadna zásuvka a ani vyústenie vody/odpadu. Tento prístroj stojí na podlahe (rektifikuje sa vlastnými nožičkami) a zaberá celý dutinu - nie je možné jednoducho za umývačkou viesť po povrchu rozvody a ani realizovať napojenia!!! Proste, treba vedieť, čo robíte. Inak, riešil som 45cm umývačku s predným panelom 50cm širokým a bolo to fajn, dokonca sa s "mašinkou" lepšie manipulovalo, zostávalo tam pár centimetrov na uchopenie. Je to síce taká formálna strata 5cm, no problémy to nerobi, naopak...
Odpovedať
@anairda no to chce mat zakaldy lepenia papierovych vystrihovaciek z toho som cerpal ale nalepili sme celu plochu a potom hrany som dotahoval opatrne a to co som potreboval taksom orezavacom malym podotykam malym a ostrym orezal alebo vyrezal zaoblenie skrinky a vyzeral cast malu a spojil k sebe. tazko sa to opisuje ale je to ako vystrihovacka z papiera.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda Jeeesus maria tak to fakt neviem... mam dojem, ze sa to vola Faktum. Teda ta kuchyna sa tak vola, ale dvierka? Ani ked ma zabijes neviem... sorry @autor Dalsia moznost ako zapracovat umyvacku je ten, ze kupis samostatne stojacu, zhodis z nej tie plasty a das ju do linky za dvierka. Mas potom samozrejme "horsie" manipulovanie, kedze musis naskor otvorit dvierka na linke a potom dvierka na umyvacke. Ale povedzme si na rovinu, ako casto ju otvaras? 10 - 15 krat denne? Nie je to nic co by ti vyrazne zneprijemnovalo zivot. Je to len vec zvyku. Niekomu to bude ukrutne prekazat a inemu nie. Kazdy sme iny.
Odpovedať
@autor dakujem ze si ma upozornil na tieto dolezite detaily. zobrat a namontovat na 45tku dvierka 50tky napadlo aj mna uz davnejsie. len sa bojim, ci sa umyvacka nebude v tej 5cm medzere nejak velmi hybat a vytvarat tlak na tie sirsie dvierka... a ako je to s tou 50cm medzerou? lebo ako som pisala, myslela som, ze funguje to tak, ze 45 cm umyvacka so 45 dvierkami sa iba zasunie do tej 45cm medzery. tak nerozumiem potrebe nechat tam 50cm. (samozrejme v pripade ak by som na 45 skrinku dala dvierka 50tky tak je mi to jasne...). @andrejh0 ejha, tak to neviem ci zvladneme. ale prinajhorsom kuchyna bude biela, tak tie ocelove dvierka by tam celkom pasovali. ide o byt urceny na prenajom, cize budeme musiet volit riesenie ktore nebude drahe. @zbrdlowski umyvacku uz mame kupenu vstavanu, takze to s tymi otvaracimi dvierkami uz je out of question. ale rozmyslala som volakedy aj nad tym :-) ano, kuchyne su Faktum. a dvierka maju odlisne nazvy podla materialu (leskle biele su ABSTRAKT, take tie vidiecky posobiace s vertikalnymi ryhami su STAT, matne biele su APPLAD...). akurat cez vikend ideme kupovat kuchynu, tak rozmyslam ci lacnejsi a matny applad alebo leskly abstrakt. applad su striekane a vraj po rokoch pouzivania hlavne tam kde prichadzaju do styku s vodou moze lak oprskat. abstrakt je leskla folia. je o kusok drahsia, ale nic horibilneho... uz som na 90% rozhodnuta ist radsej do nej. ma ju tu na stranke vela ludi a su spokojni.
Odpovedať
@autor ahoj, skusim sa ta spytat aj ja nieco kedze sa zda ze naozaj vies o com hovoris :) skusal si uz do ikea kuchyne -najvyssich noziciek -21cm davat umyvacku riadov? Jeden problem je ze ci sa da ta umyvacka az tak "zdvihnut" a druhy problem je ze tam nieje sokel - takze sme rozmyslali ze je dame na neaky podstavec s nozickami...
Odpovedať
ahojte, otazka od amexy zaujima aj mna - budeme mat podlahove kurenie v kuchyni (kedze sa jedna o maly byt, neriesili sme zahustovanie a vynechavanie rurok pod linkou a preto rozmyslam nedavat sokle) a zaujimalo by ma, ci ste niekto nejak riesili linku bez soklov.... a teda aj zabudovanie umyvacky (je vobec taka nizsia umyvacka?) na nejaky podstavec s nozickami... (bude to moja prva kuchyna a prva umyvacka riadu, tak preto sa taketo veci pytam... :)
Odpovedať
@zbrdlowski Áno, máš pravdu, každý sme iní... Mne by to ale prekážalo! Asi som iný(?). Keď to takto vnímaš, potom neexistuje rozdiel medzi vstavanou a volne stojacou umývačkou! Škoda tých plastov, ktoré tvoria pohľadovú "karosériu". :-(
Odpovedať
Tiez by ma zaujimalo, ako sa da vyriesit ta umyvacka riadu. My uz kuchynu mame, len umyvacku nie, nechali sme priestor, len netusim, ci ju dat akoby na podstavec, alebo ako. Tiez mame tie najvyssie nozicky z Ikea.
Odpovedať
@anairda vysvetlenie je jednoduché! Keďže dvierka sú 50centimetrové a umývačka ma "iba" 45cm, vytvoríš "pauzu" medzi spodnými dvierkami 50cm. Osadíš pracovnú dosku a vlastne zostavíš celú kuchyňu... Do vzniknutej "pazy" zasunieš umývačku a vyrektifikuješ. Upevníš zospdu o pracovnú dosku (dve skrutky) a prelepíš parozábranou - to je tá strieborná samolepiaca fólia. Potom na 50centimetrové dvierka preznačíš (podľa šablóny z umývačky) diery na upevňovacie skrutky. Otvoríš dvierka umývačky, zaťažíš ich (2kg soli stačí) aby sa nezatvárali a pomocou obojlepky pricapíš dvierka. Priskrutkuješ. Zavrieš a skontroluješ, či pasujú - mali by. Zacvakneš soklík, upravený podľa návodu od umývačky a umývaš, umývaš, umývaš... A ak by ti vadili 2,5centimetrové medzery po stranách umývačky (je ich vidieť iba po otvorení dvierok), dajú sa zakryť bielymi lištami pomocou magnetiek a to zvládne hádam každý kutil.
Odpovedať
Profilova fotka
och super tema, tiey planujeme kuchynku z IKEA, ale tak najskor na jar...zaujal ma fakt, ze umyvacka v sirke 45cm nebude mat dvierka ako zvysok skriniek kuchyne :-. nebudu to menit nahodou.... ? preco sa to neda u nich.... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@autor No v podstate mas pravdu. ja mam umyvacku vstavanu. Presne ako si ty vravel. 50cm dverka a tam 45cm umyvacka. Tiez som sa zamyslal nad tym, preco su tie vstavane o tolko drahsie od tych volne stojacich. je jasne, ze je tam viac technickych rieseni kvoli odvadzaniu vlhkosti a tak... Ale to naozaj musi stat o tolko viac? Hento riesenie tych dvoch dvierok budem aplikovat v najblizsich mesiacoch. Idem kupovat novu umyvacku a uz nechcem taku co ma ovladace v "hrane" mam s tym zle skusenosti. Chcem nejaku klasicku Siemensku alebo Boschku a ovladanie na celnom paneli. No a kedze nechcem rezat tie dvierka rozhodol som sa to spravit hentak. Mozno na to budem nadavat. Je to mozne. to ukaze iba cas
Odpovedať
@amexa Tych 21cm je asi problém. Nepoznám umývačku, ktorá by sa dala takto vysoko zdvihnúť. Rozsah rektifikácie je 0 až 3cm a to nestačí! Osobne by som to riešil nejakým rámom a dobre by bolo na takých zapustených kolieskach..., no to je individuálne! Tomu s tým soklom nerozumiem... Umývačky nemávajú sokel. Ten je súčasťou kuchyne ( hovoríme o IKEA FAKTUM) a inštaluje sa nakoniec. Šírka/výška sokla je teda celkom individuálna a nedoporučujem ikeovský. Je zbytočne drahý a dodáva sa v často nevyhovujúcich dĺžkach.
Odpovedať
@autor wow, vdaka za super navod. snad aj taky nesikovnik ako moj manzel to podla neho zvladne :-) a este sa opytam - v pripade ak by sme davali 45cm dvierka (tie ocelove, alebo by sme nechali 45cm upravit), tak staci medzera presne 45cm, vsak?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?