Ostrovček do kuchyne - áno alebo nie?

Zdravíčko, Staviame novostavbu bungalov, rozmýšlame či zariadime kuchynu s ostrovčekom alebo bez. Prikladám naše návrhy ktoré sme si robili, poprosím neriešte dizajn spotrebičov a nábytku (kreslil som si to sám), ide nám len o usporiadanie aby sme vedeli kde máme potahat káble na elektriku a odpad. Dali by ste aj policky alebo radšej bez nakolko mame v kuchyni 2x velke okno 2000x1500mm. V prvom návrhu chceme pri sebe vstavanu ruru, mikrovlnku vinoteku a kavomat ale okno by sa nedalo otvarat kvoli baterii, v druhom navrhu by nebol vstavany kavomat a vinoteka by sme presunuli do rohu ako som nakreslil :) Dvere vlavo su do spajzi kde pojde mrazak, prikladam aj podorys. Pripadne nejake ine vylepsenia? davali by ste hore zavesne skrine, policky alebo nič?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Môžte mať kludne návrh 1.Batérie existujú aj sklopné.Sklopíte a okno otvoríte bez problémov.Mne sa 1 viac páči
Odpovedať
Profilova fotka
Inak na ostrovčeku by som odporúčala aj plochu za varnou doskou.Nie dať varnú dodku,tak ,že zadná časť varnej dosky je až na okraji plochy ostrovčeka.Je to nepraktické.Sem tam niečo vyprskne z hrnca...
Odpovedať
@kuratko22222 Zvyknu davat asi 20cm vysoké sklo za varnu dosku
Odpovedať
ja by som nevybrala ani jednu alternativu z tychto dvoch ;) pri varnej doske potrebujes miesto, takze obe riesenia su v tomto nedostatocne. na tom malom ostrovceku je varenie velmi nepohodlne, lebo za vsetkym sa treba obracat a prenast po jednom do hrncov, pri tom druhom navrhu detto, akurt je tam vedla velmi neprakticky umiestneny drez. rozhodne nic nedavaj pred okno do vysky, ani policky, ani vysoke skrine ci chladnicku. ten priestor potrebujes nechat volny prave kvoli tomu oknu. horne srinky podla mna do tejto kuchyne tiez nie, policky budu super, ale nietak, ako mas na obrazku. niekedy je menej viac, na to mysli aj pri zariadovani kuchyne. osobne by som to cele prekopala. celu lavu stranu spravila ako vysoke skrine (chladnicka, mraznicka, kavovar, prip. mikrovlnka a ulozny priestor. z kraja kludne na spodok aj vinoteka. to okno v celnom pohlade by som nedala nic, pripadne len nizke skrinky, ktore by sluzili ako sedilia pod oknom. a na zvysnych dvoch stranach by som spravila L-ko, pricom by bolo varenie alebo drez boli na ostrove (len jedno z nich) a to druhe pod tym pravym oknom. pracovna plocha by bola sice mensia, ale praktickejsia. ulozneho priestoru rovnako, ak nie aj viac.
Odpovedať
@kkl82 Nejake taktom? nepochopil som ake nizke skrinky ako sedidla?
Odpovedať
Tak ako bolo vyššie spomenuté batérie pred okno vyriešia váš problém ohľadom uloženia drezu. Ostrovček nie je zlý nápad avšak myslíme si že potrebujete naň viac priestoru. Nemali by ste mať celú plochu ostrovčeka pokrytú varnou doskou a to hlavne z praktického hľadiska (odkladanie vecí a pod.) Ostrovček sa často využíva aj na umiestnenie drezu pričom rúra je hneď oproti + plocha na varenie = všetko po ruke. Posledná varianta sa nám zdá najlepšia. V prípade že sa chcete dozvedieť viac o batériách pred okno prečítajte si náš blog, na ktorom sme tejto téme venovali samostatný článok.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som zrušila jedno okno.Veď máte kuchyňu spojenú z obyvačkou.Pri jedálni máte tiež velke okno.Načo v kuchyni 2 okná.Skúste dať 1 okno preč a ešte raz prerobiť návrh kuchyne.
Odpovedať
ano, tak nejak s tym usporiadanim. sedilia pod oknom je toto, sorry, narychlo som nenasla lepsi obrazok
Odpovedať

Odpovedať
a kludne potiahni tie vysoke skrinky az po strop. je to elegantnejsie, ale aj praktickejsie. casom by ste na tieto skrinky ukladali nepotrebne veci, na ktore by len sadal prach. ked su skrinky az po vrch, je to vsetko schovane a prach nikam nesada. ak chladnicka nebude vstavana, pekne vyzera aj obstavana chladnicka s tym, ze na vrch pride este jedna skrinka az po strop
Odpovedať
@ujosyzo Ten dom už stoji, alebo je to ešte len projekt? Keď je to ešte možne tak ako hovori @kuratko22222 jedno okno zrušiť. To druhe tam nema žiadne opodstatnenie.
Odpovedať

Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren Bungalov je v stadiu že akurat sme dokoncili priecky, ešte je bez okien a idu sa riesiť okna, elektrina, voda, kurenie.
Odpovedať
urobil som ešte 4tý návrh, čo hovoríte na tento?
Odpovedať
@ujosyzo stvrty je najhorsi. nic v zlom, ale v takej kuchyni sa tazko aj hybe, nielen vari ;) a ta chladnicka medzi oknom a jedalnou je uplne zle
Odpovedať
Profilova fotka
@ujosyzo Tak zrušte jedno okno. Preto sa vám to zle rozmiestňuje ,lebo tam máte 2 okná.To v strede zrušte. Pekne do rohu kuchyňu spraviť.Budete mať aj horné skrinky a ostrovček do stredu.A iba jedo okno nechať v pravo
Odpovedať
Profilova fotka
@ujosyzo jedno okno prec a hned to naberie ten spravny smrnc a lahsie sa vam to rozmiestni...Policky by som si ja osobne nedala, zbytocny lapac prachu
Odpovedať
Profilova fotka
@ujosyzo Alebo nechať okno v strede a urobiť ako na fotke V strede teda namiesto stola varnu dosku na ostrovčeku
Odpovedať
@kkl82 Preco je chladnicka medzi oknom a jednalnou uplne zle? hýbať sa nemusi zle, kedze rozmer miestnosti pre kuchynu ma 3,9m x 3m. @kuratko22222 Okno určite rušiť nebudeme, máme tam pekné výhľady, preto sa to snažíme rozvrhnuť čo najpraktickejsie s dvoma oknami.
Odpovedať
Profilova fotka
Našla som album na modra strecha.cz Tiež majú v kuchyni 2 okná http://www.modrastrecha.cz/blog/brebe...
Odpovedať
@ujosyzo esteticky a pohladovo je to vysloveny zabijak
Odpovedať
@ujosyzo Tak že to nebude kuchyňa, ale rozhľadňa?
Odpovedať
@ujosyzo Po pravej strane varnej dosky je máličko pracovného miesta, skúste ju viac posunúť do lava (minimum je 40 až 60 cm).
Odpovedať
@ujosyzo...ale ešte lepší nápad je umiestniť varnú dosku inde ako na ostrovček,( miesta mate dosť) ako tu už niekto spomenul. Je to praktickejšie a ostrovček môže slúžiť ako komunikačná zóna, bar. Tie okná mate fajn :)
Odpovedať
Ja osobne by som varnu dosku nedala na ostrovcek,ked ano,tak urcite viac pracovnej dosky vpravo aj vlavo a 90cm prac.dosku. pre mna je praktickejsie mat varnu dosku klasicky na linke a ostrovcek sluzi k priprave jedla,krajanie a podobne. Bateria sa moze umiestnit na kraj okna tak,ze okno bude tesne minat bateriu.
Odpovedať
v skratke..moja skusenost je ostrovcek NIE. to večné otáčanie sa mi liezlo na nervy a ničilo chrbticu. stal o ma 2000 eur tuto chybu napraviť (rekonstrukciou kuchyne)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám ostrovček - viď album ale bez drezu aj bez varnej dosky a absolutne nelutujem, mam v ostrovceku z vnutornej strany elektrinu (vedenu pod dlažbou), takze mam tam dvojzasuvku ( a do buducna mozem si dat dam varnu dosku alebo myčku alebo cokolvek), je to skvele, pripravujem tam jedlo, miesam mixerom, vyberam tam veci z rury, ked dojdem domov, tam hodim nakup a z druhej strany potom odkladam - chladnicka/potravinova skrinka, vidim na deti, hostí (eventualne by som mohla vidiet aj na telku - ale tu nemáme) a z vnutornej strany ostrovceka mam otvoreny priestor kde mam "bordel" ktory nie je vidno, ked je tam navsteva :-D :-D :-D rozmery ostrovceka mam 130x90 a cast je akoby previsajuca, kde poputuju v buducnosti barove stolicky na ranajkove sedenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ma byt varna doska na ostrovceku tak by malo byt aj viac miesta okolo a pride mi to, ze v tomto pripade by to bolo ltt. Neriesil by som teda na ostrovceku varnu dosku, skor by som to riesil ako pracovnu dosku, priestor pre krajanie, chystanie a podobne zalezitosti
Odpovedať
@ujosyzo Necital som prispevky ale mne pride ze na ostovcek s varnou doskou mas malu kuchynu. neviem preco do toho zbytocne tlacis. Pri stiesnených podmienkach skonci vriaca voda prinajlepsom na nohách domácich v horsom decku na hlave. Daj varnu dosku normalne do linky a do ostrovceka si daj vinoteku s napr umyvackou, prip polickami na hrnce a kuch. robot. Vyved si do prac dosky zasuvky a je.
Odpovedať
Profilova fotka
U nás je to takto.. a spokojnosť :) Ťažko sa budeš pýtať na názor ostatných, aj tak sa musíte rozhodnúť sami ;)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?