Oplatí sa chladnička Liebherr No Frost?

Ahojte, toto je skor otazka pre majitelov takychto chladniciek alebo odbornikov na chladnicky. Prosim, poradte zo skusenosti, nevieme sa rozhodnut. No Fost je funkcia, vdaka ktorej netreba chladnicku manualne odmrazovat. Ale spotreba kWh je vysoka a aj cena je vyssia. Smart Frost ma nizsiu spotrebu o 100 - 200 kWh, cenu nizsiu. Pri tejto funkciu treba chladnicku odmrazovat, ale menej casto. Otazne je ci sa No Frost za tu vyssiu spotrebu oplati. ked z casu na cas sa chladnicka aj tak musi umyt a pri tej prilezitosti sa aj odmrazi. Kto mate skusenosti, pls piste. Dakujem.
Odpovedať
Pardon, v nadpise malo byt Smart Frost namiesto No Smart :)
Odpovedať
Ahoj, mam skusenosti s oboma. Doma mame smart frost - su to v podstate iba hladke steny mrazaku, kde lahko odstranujes namrazu (prave dnes sme po cca 1,5 roku prevadzky 1.x cistili mrazak - odstranovali namrazu vareskou, ako skrabkou na lad na auto - islo to celkom dobre. No frost je, ze sa nebude tvorit namraza - princip je taky, ze sa odvadza vzdusna vlhkost z prestoru mrazaku a tym padom sa nemoze tvorit namraza - pravdepodobne to robia tak, ze ventilatorom prudi vzduch mrazakom, ktory potom mimo mrazaku prejde asi okolo vymennika (mraziacej casti), ale zvonku chladnicjky, kde sa voda na studenom povrchu skondenzuje a stecie na nadobku, co je umiestnena na kompresore chladnicky (ktory sa cinnostou ohrieva), kde sa voda odpari do okolia . Mame taku jednu mensiu u mamy, ale je trosku hlucnejsia, oproti nasej smart frost - obcas pocut take zvuky, ako pisknutie, alebo take roboticke zvuky - otvara sa asi nejaky ventil, aby odtiekla skondenzovana voda, alebo co - neviem, co to je. Nie je to nejako casto, ale vydava to taky zvlastny zvuk. A zda sa nam aj celkovo hlucnejsia, oproti nasej doma, ale to je mozno aj tym, ze u mamy sa zvuk odraza od kachlickovej steny a u nas je chladnicka medzi skrinkami, kde sa trochu tlmi zvuk. Na tej nasej zas pocujem vetrak v chladiacej casti, ale nie je to velmi hlasne.
Odpovedať
jej, dakujem za info. No my sme sa dnes pytali znameho co sa trochu rozumie chladnickam a no frost nam moc neodporucal. ze je to zbytocne drahsie a tu chladnicku treba aj tak raz zacas vycistit a pri tej prilezitosti sa odmrazi. takze vy ste so smart frost spokojni? ak sa smiem spytat, aku mate? my uvazujeme nad CP 3523. dakujem.
Odpovedať
@catusca ahoj, so smart frost doma sme velmi spokojni, rozmrazovali sme mrzak v podstate prvykrat od zapnutia po cca 1,5 roku prevadzky. Mame starsi model, Liebherr s nulovou zonou CBesf 4056. Mali sme len raz jeden problem - nasa chladnicka nema zvukovu signalizaciu pri otvorenych dverach a raz sme zle zabuchli dvere (chladnicka bola uplne plna). Vyzerali ako zavrate, ale neboli uplne. A chladnicka to vyhodnotila ako otvorene dvere a vypla okruh chladenia chladnicky (mrazak isiel normalne) a po niekolkych hodinach sme ju otvorili a ukazovala 17 stupnov vnutri, pozeral som, ze co sa stalo, restartovali sme ju a potom nam to doslo, ze boli zle zavrete dvere. Inak je ta chladnicka velmi dobra a nebol s nou ziadny problem. No frost je dobry podla mna do malej kuchyne, kde je velmi vlhko - preto sme ju kupovali mame, ktora ma malu kuchynu bez digestora, vetra iba oknom a stara chladnicka mala vecne na mrazaku namrazu. Tak sme jej kupili nofrost a je pokoj. :-)
Odpovedať
ja mam no frost uz 4rok a je uuuplne super vobec som ju este nemusela odmrazovat iba ak potrebujem si je scasu na cas umyjem. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@durino Dobrý deň, poprosil by som Vás o radu. Rozhodujem sa medzi Liebherr No frost 200x75 a Liebherr Smart frost 200x60. Podstatná je pre mňa hlučnosť chôadničky. Mal som veľké problémy s americkou chladničku, ktorá ma No frost. Skrátka vždy po 10 min ticha sa spuastil kompresor/ventilár a hučal cca 15 min a tak stále dookola. Skrátka na šlak trafenie, ak máte novostavbu a kuchyňu spojenú s obývačkou. Servisáci mi povedali, že je to štandard No frost. Neviem nejako sa mi to nezdá. Preto prosím o radu. Spúšťa sa aj pri Liebherre s No frostom tak často ventilátor v mrazáku? Alebo sú to iba raz za čas tie robotické zvuky, ktoré ste opisoval? Kvôli vybaveniu a funkčnostiam by som radšej išiel do No frostu, ale zase na druhej strane by som chcel mať v byte čo najtichšie. Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@rasto1248 Ta Liebherrka s no frost u mamy je celkovo hlucnejsia, takze vetrak na nej nepocujem, teda, aspon si neuvedomujem, ze pocujem vetrak, zato kompresor sa mi zda hlucnejsi a huci dost casto, ale je to v malej vykachlickovanej kuchyni, kde sa zvuk dobre siri a chladnicka bola 3x lacnejsia, ako ta, co mame doma, takze tazko takto porovnavat. A je to kuchyna, kde sa dlho nezdrziavame, ked sme na navsteve, takze to nemam az tak odsledovane. Ale, povedal by som, ze je to hlucnejsie. My mame doma v kuchynoobyvacke iba smartfrost a ventilator pocujem tiez, ked sa zapina a bezi, nastastie nie je to prilis hlucne, ale pocut to je, hlavne vecer. Nastastie mame okolo chladnicky skrinky, co zvuk trochu tlmia. S tym sa vela neda robit, chladnicky s vetrakmi bude asi pocut vzdy, daju sa len umiestnit tak, aby to nebolo velmi pocut. Alebo dat vstavane, ale to je myslim drahsie, mensie a navyse s horsou ucinnostou, ak to nema dostatocnu cirkulaciu vzduchu na rebrach vzadu... Ale to uz je o inom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?