Videla som to u kamaratky - snad najdrahsi typ pracovnej dosky na trhu, drsny povrch, co mne nebolo moc prijemne. Odolne a farebne stale by to malo byt, vraj vynimocne, aj ked je z toho subjektivny pocit, ze sa to ma tedenciu rozbit... Osobne ma to velmi neoslovilo, urcite by som to nechcela, aj keby som nemala co s peniazmi...
@remco Uz som tu v jednej teme trosku popisal o keramickej doske.
"Neolith je pekny iba ak ho dostane do ruk odbornik. Skodia mu ti, ktori ho nevedia opracovat. Zacnem s tym, ze Neolith je (v mojom ponimani) velka hruba kachlicka, no ako pracovna doska je tenka. Ani to nevadi, lebo je dost pevna. Problem prichadza vtedy, ak chces vidiet peknu hranu. Ta sa lepi pod 45 uhlom, a ked chces aby sa neodstepovalo z hrany, tak ju treba zjemnit na 3mm radius. A tu uz mam osobne vyhrady, lebo sa zviditelnuje umelost a vysledok je dalsi "fejk" . Som za prirodny material, ktory nakoniec vyjde lacnejsie a je (podla mna) krajsi."
@slavoducar@viktor11
Nakoniec si dávam zase čiernu žulu, tentoraz Negresco. Biela sa mi žiadna nezapacila. Neolith som doma testovala- žiaden nasiakavosť, trochu sa zafarbí od noža, horúce znesie perfektne. Ale keď som na to hodila hrniec- odbila som hranu. Uz sa mi vyšmykol hrniec tak, ze rozbil varnu dosku...
@bambula626 tak drzim palce, nech sluzi. Snad vydrzi dlho. No riziko je tam to ze velmi lahko sa z nej da odbit, ale tak myslim ze kedze si zena tak si das na svoju kuchynu aj pozor :-p
@viktor11@gabeard no veď tu keramickú dosku mi rozbil vtedy asi škriatok, lebo bol na nej postavený veľký hrniec a keď som ho zdvihla, tak bola doska prasknuta. Mam podozrenie ale zobrala som to na seba-))
@slavoducar staci pravidelne pokladat horuci zepter hrniec na jedno miesto a raz to rupne.
a hranu odrazit nato staci dobra panvica :-D a moja sikovnost.
Napriek tomu lepsi material na prac. dosku nepoznam.