Neolith - keramická pracovná doska

Dobrý deň, máte niekto skúsenosť s týmto typom pracovnej dosky do kuchyne? Odolnosť, farebná stálosť, cena.... Ide nám o vzorku white textile. http://www.thesize.es/web/index.php?p... http://calgarygraniteguys.ca/wp-conte... Vďaka:)
Odpovedať
Videla som to u kamaratky - snad najdrahsi typ pracovnej dosky na trhu, drsny povrch, co mne nebolo moc prijemne. Odolne a farebne stale by to malo byt, vraj vynimocne, aj ked je z toho subjektivny pocit, ze sa to ma tedenciu rozbit... Osobne ma to velmi neoslovilo, urcite by som to nechcela, aj keby som nemala co s peniazmi...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@remco ahoj uvažujem nad tým, ako si sa rozhodla?? Je to aj v leštenéj verzii? Dik!!
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 podla mna je to velmi vela penazi.. a urcite sa da zohnat nieco lepsie, krajsie a urcite aj lacnejsie ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor11 beriem bielu žulu nakoniec, mam teraz čiernu, ale dam jej šancu-))
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 daj daj, urcite si ju zasluzi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 Mozem sa opytat aku bielu zulu si si vybrala?
Odpovedať
Profilova fotka
@remco Uz som tu v jednej teme trosku popisal o keramickej doske. "Neolith je pekny iba ak ho dostane do ruk odbornik. Skodia mu ti, ktori ho nevedia opracovat. Zacnem s tym, ze Neolith je (v mojom ponimani) velka hruba kachlicka, no ako pracovna doska je tenka. Ani to nevadi, lebo je dost pevna. Problem prichadza vtedy, ak chces vidiet peknu hranu. Ta sa lepi pod 45 uhlom, a ked chces aby sa neodstepovalo z hrany, tak ju treba zjemnit na 3mm radius. A tu uz mam osobne vyhrady, lebo sa zviditelnuje umelost a vysledok je dalsi "fejk" . Som za prirodny material, ktory nakoniec vyjde lacnejsie a je (podla mna) krajsi."
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoducar @viktor11 Nakoniec si dávam zase čiernu žulu, tentoraz Negresco. Biela sa mi žiadna nezapacila. Neolith som doma testovala- žiaden nasiakavosť, trochu sa zafarbí od noža, horúce znesie perfektne. Ale keď som na to hodila hrniec- odbila som hranu. Uz sa mi vyšmykol hrniec tak, ze rozbil varnu dosku...
Odpovedať
@bambula626 to si teda sikula :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 tak drzim palce, nech sluzi. Snad vydrzi dlho. No riziko je tam to ze velmi lahko sa z nej da odbit, ale tak myslim ze kedze si zena tak si das na svoju kuchynu aj pozor :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor11 @gabeard no veď tu keramickú dosku mi rozbil vtedy asi škriatok, lebo bol na nej postavený veľký hrniec a keď som ho zdvihla, tak bola doska prasknuta. Mam podozrenie ale zobrala som to na seba-))
Odpovedať
Rovnako tak sa dá odbiť aj granit alebo mramor...keď sa chce, všetko sa dá.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Na prasknutie granitu (zuly) sa musi naozaj velmi chciet. Ja som sa s tak "snazivim" clovekom zatial nestretol :)
Odpovedať
@slavoducar staci pravidelne pokladat horuci zepter hrniec na jedno miesto a raz to rupne. a hranu odrazit nato staci dobra panvica :-D a moja sikovnost. Napriek tomu lepsi material na prac. dosku nepoznam.
Odpovedať
Urcite je granit dobra volba, ale opalujem, nie je az tak obtiazne odbit hrany...
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 obetava ze si to vzala na seba. Ale dobre nie? aspon mas novu pracovnu dosku ;) vsetko zle je na nieco dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?