Navrh kuchyne-co by ste zmenili?

Dobry den, rad by som si precital nazory skusenejsich na moj navrh kuchynskej linky. Co by ste zmenili?
Odpovedať
Rad by som poprosil o radu najma od @durim, @atlaska, @blacksr :) dakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Já bych určitě dala tu levou stranu až ke stropu
Odpovedať
dakujem @garam_g, kvoli comu je to podla teba lepsie? vyuzitie priestoru a zbytocna prasnost?
Odpovedať
Profilova fotka
Zbytečný prach, úložný prostor a více se mi to líbí. Já bych ještě dala zapuštěný L úchyt
Odpovedať
Profilova fotka
A ještě bych si tou levou stranou více pohrala ať to oku lahodí. Zrušila bych určitě tu roletu, dala tam tip on dvířka, určitě to bude i levnější. Červenou vypustila, to si pořidte na linku červené doplňky radši Já teda mám i mikrovlnou schovanou, protože nad troubu se mi nelíbí a vedle sebe mi to nevycházelo, aby byly spotřebiče hezký vycentrovane
Odpovedať
@marecek1402 môžem sa opýtať, v akom program ste robil vizualizáciu?
Odpovedať
Profilova fotka
A to okno půjde otevřít?
Odpovedať
@garam_g - dakujem, ano L uchyt zvazujeme, tiez sa mi to paci. Tiez este zvazujem vstavanu chladnicku, ta cervena tam je preto, ze program to inak nedovoloval vytvorit so spotrebicmi (zabudol som to podotknut :)), inak si predstavujeme len cisto bielu. Nad tou roletou pouvazujem, nemali sme tam velmi moznost, co dat, ale tym, ze chceme nadcasovu kuchynu, je to tiez na zvazenie...vies odporucit aj nejaku firmu?
Odpovedať
@zesaw ano, je to PRO100
Odpovedať
@garam_g to okno bude pouzivane na vetracku a umyt sa bude dat aj zo zeme z vonka. Myslis, ze to bude stacit? oproti mame terasove dvere, takze malo by ist vyvetrat v pohode. Pripadne by sme zvazili sklopnu bateriu..do toho sa mi ale velmi nechce ist..
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 já mám v kuchyni také baterií přesně před oknem, ale jde to otevřít, v kuchyni otviram je na ventilaci, celé jen když umyvam okno.sklapeci tedy nepotřebuji.kdyztak mrkni do mého alba
Odpovedať
@garam_g dakujem, pozrel som album, taku nejaku predstavu o kuchyni mam aj ja. Kto ti to robil? Pripadne, vies mi hodit aj ceny bez spotrebicov?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ozivujem temu, nejake dalsie rady?
Odpovedať
Nepáči sa mi výška v ktorej plánuješ mikrovlnku. Viem, že je to teraz moderné a trendy to dávať nad rúru, ale málokto sa zamyslí nad tým či je to vôbec praktické. Za mňa - nie je. Čo sa týka toho rohu, tá šedá vec, to akože čo chce byť? celkom tomu nerozumiem.
Odpovedať
@tomasjur dakujem za reakciu.Mas pravdu, ta mikrovlnka je dost vysoko, no neviem kam inam by som ju dal, aby to bolo symetricke. Mas nejaky navrh kam s nou? Ta seda vec, to je roleta, dost som to videl v kuchynskych studiach, ale zrejme to upravime ako pisala vyssie aj garam_g, ze tam dame tip on dvierka, nech je to oku lahodnejsie.
Odpovedať
Ľavú stranu by som dala celú až po strop. Trúbu s mikrovlnkou posunula nadol (nevadí že to nebude zarovno chladničky), chladničku by som dala vstavanú. Pravá strana - biele poličky by som posunula trošku doprava. A na zelenú stenu vedľa okna by som dala sklenené poličky, poprípade vo farbe koprusu, len tak na odloženie šálky alebo niečoho iného.
Odpovedať
Moje postrehy: - nedávať červené dvierka, len čisto bielu + doplnky, ktoré sa dajú meniť podľa módy či meniaceho sa vkusu - som zásadne proti umiestňovaniu chladničky a zdrojov tepla tesne vedľa seba - osobne by som nechcela mikrovlnku tak vysoko, vyhovuje mi na úrovni pracovnej dosky, aj deti sa vedia obslúžiť - rúru mám najradšej klasicky pod varnou doskou, aspoň sú horúce spotrebiče pri sebe a nemusím hľadať miesto a vzdialenosti od chladničky - mikrovlnku čo najbližšie k jedálenskému stolu - neznášam prenášanie taniera s pólievkou napr. 3 m a potom ďalšie 3 m - krajšie by v tomto prípade ukázala chladnička vstavaná, ale má menší objem - preto sme dali radšej klasickú chladničku - vo Vašom prípade by biela farba chladničky až tak nevadila - drez by som nechcela priamo pod oknom, kvôli oprskaniu skla - horné skrinky sú akoby uťaté... akoby vpravo chýbali... nad pult by som dala asi presklené (ale ja nie som zástanca pultov... nevidím ich zmysel) - ako pracovná doska lemuje pult, mohla by aj tie skrine s chladničkou - vysoké skrine a možno aj horné skrinky (?) až po strop - skrinka v rohu - radšej výklopné dvierka
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 za mna mas to celkom dobre urobene, netuším, kde mas umývačku ideálne nie ďaleko od umývadla, tak aby si sa o ňu otvorenú nepodtkNal a aby si v pohode dočiahol vykladať do horných skriniek. Tie su úplne postačujúce, viac nedávaj. Láva strana moze ísť az do hora, rúra aj MW su v dobrej výške a mas poruke aj pracovnú dosku, chladničku určite vstávajú inak trčí a možno dať ju úplne naľavo, tym pádom môžeš rovno vykladať na pult. Digestor výsuvný podskrinkovy, barový pult ešteže nie je zvýšený, bude sa na nim dobre pracovať, lebo varic mas v strede pracovného U, pre mna zbytočne tie barove stoličky, ale budiz. Ak možem z mojich hojných skyuenosti odporučiť- porozmýšlaj nad kombinovanou parnou rúrou namiesto obyčajnej a širšom variči- podla počtu osôb, mame šírku 80 Cm je to brutál lepsie pohodlne varenie...
Odpovedať
pozor na supliky v rohu na strane pri rure - aby isli otvarat a nebili sa so susednymi
Odpovedať
@holiver z jednoduchého dôvodu - vyššia spotreba chladničky samozrejme, záleží, ako často sa daný spotrebič používa nie všetko, čo je vizuálne pekné, je zároveň najlepšie ale zas na druhej strane, niekedy človek inú možnosť nemá Vždy, keď navrhujem kuchyňu, dbám aj o toto a primárne sa snažím vyhnúť umiestneniu chladničky k rúre, MW, umývačke, varnej kanvici. A taktiež umiestniť chladničku tak, aby na ňu nedopadali priame slnečné lúče cez okno... ďalej od radiátora... nikdy pod chladničku nenavrhujem podlahovku. Všetko, čo sa dá na efektívne fungovanie použiť, treba to urobiť.
Odpovedať
Ja by som dala ľavú stranu do rámu vo farbe prac. dosky, korpusu a dala by som namiesto rolety určite radšej dvierka, vyzerá to krajšie (my to tak máme a aj roletu som tiež zrušila, mali sme ju pôvodne tiež v návrhu). Červenú by som tam určite tiež nedávala, časom omrzí, radšej voliť doplnky ktoré sa dajú vymeniť. Vrchné skrinky v pravo sú 60tky? Radšej by som volila 3x 80 alebo 90, dlhšie vyzerajú krajšie ako také krátke, lebo potom aj tých úchytov je tam strašne veľa. A možno tam hore tie spodné časti dať v dymovom skle...a ešte mám pocit, že je tam príliš veľa zásuviek dolu, či?
Odpovedať
Profilova fotka
ja nerozumiem preco vsetci davate do navrhov tie mikrovlnky do takej vysky :-)
Odpovedať
@cecinar44 dakujem za navrhy
Odpovedať
@blacksr dakujem velmi pekne za dolezite poznatky. Vacsinu bodov urcite zohladnime. - ta cervena tam je preto, ze program to inak nedovoloval vytvorit so spotrebicmi (zabudol som to podotknut :)), inak si predstavujeme len cisto bielu. - chladnicku dame vstavanu a dame ju asi uplne vlavo, takze medzi nou a trubou bude este skrinka - drez musi byt pod oknom uz kvoli odpadu, ktory je hotovy, ale bude tam este priestor 15cm medzi linkou a oknom, tak snad to nebude robit az taky problem. - co znamena - ako pracovná doska lemuje pult, mohla by aj tie skrine s chladničkou? nejako nechapem. - skrinka v rohu - dame vyklopne dvierka - dobry bod :) - skrinky nalavo dame az po strop - dobry bod :) Pozrela by si prosim aj kupelnu? Tiez som ta tam oznacil :) dakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 zvaz tu vstavanu chladnicku, alebo ju aspon chod pozriet - velkost. Ja som olutovala kupu, je velmi mala. V dome co prave staviame uz vstavana nebude... Ostatne suhlas s blacksr... I ked ja v rure celkom dost peciem a preto chcem mat ruru vo vyske oci... Teraz budem kupovat kombinovanu parnu a tak este viac ;-) Treba zhodnotit ako casto co v kuchyni vyuzivate... :-N
Odpovedať
@lenka_21 dakujem, je pravda, ze vstavanu chladnicku som este nevidel nazivo a moze ma velkostou fakt prekvapit. Moja zena chce tiez ruru vo vyske oci, aby sa nemusela stale zohynat, ked kontroluje pecenie a tiez aby sa jej lahsie tahali plechy. Pozrela by si sa mi prosim aj na moj navrh kupelne? oznacim ta v tej diskusii. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 Zdravím. Vidím, že ste sa trochu s tým návrhom potrápili. Väčšina toho čo by som mohol povedať sa tu už vyskytla. No aj tak sa to nejak pokúsim zhrnúť z môjho pohľadu. Najprv začnem otázkou. Tá vysoká skrinka naľavo, úplne na kraji je potravinová? A ak sa nad tým zamyslíte, je taká veľká potrebná? Vysvetlím prečo. Ako sa tu už spomínalo, na ľavej strane by sa skutočne hodilo spraviť takú "kuchynskú stenu" až po strop. Je to pekné riešenie s kopcom úložného priestoru. Mne osobne sa to tiež veľmi páči. Má to však jedno ale, ktoré málokto spomenie. Ak totiž nie ste vysoký aspoň ako Michael Jordan (1,98 m), tak sa hodí buď pevná stolička alebo aspoň šamlík pri práci s vecami v horných skrinkách. Ako však stále opakujem, niečo za niečo. A teraz k tej potravinovej skrini. Návrh, ktorý ste spravili je fajn. Toho umiestnenia chladnička-rúra v susedstve by som sa nebál. Je pravda čo píše @blacksr o zvýšenej spotrebe kvôli teplote spotrebičov. No nie je to až taký problém, pretože predpokladám, že asi nebudete piecť každý deň. Čiže to nie je nič tragické. S čím súhlasím, že by asi bolo lepšie dať do tej steny zabudovanú chladničku. Tie sú síce užšie, no napríklad taká Whirpool ART 9810 alebo 9811 je zase vyššia a tak má objem porovnateľný s voľne stojacou. V takom prípade by ste mohli vymeniť umiestnenie potravinovej skrine a chladničky. Nie kvôli teplu, ale vzdialenosti k pultu, ako to už spomínali vyššie. Toto je však iba jeden z možných variant. Ak by ste vedeli oželieť potravinovú skriňu v jednom celku, tak sa hneď ponúkajú varianty dva, jeden ktorý vychádza z toho, že máte úchytky a teda výška spodnej hrany rúry od podlahy je definovaná úchytkou krajnej skrinky pri stene s oknom. V tomto variante by som dal chladničku na kraj k dverám a mikrovlnku a rúru dal do vedľajších skriniek v rovnakej výške. Zostane vám pritom úložný priestor tak pod aj nad mikrovlnkou aj rúrou. Tak či tak v potravinovej skrini sa nedajú skladovať potraviny podliehajúce skaze, čiže by sa dali uskladniť aj v takto oddelených skrinkách. Je to len otázky zvyku. Občas sa oplatí porušiť "zaužívané zvyklosti". S teplom by to tiež nemal byť až taký problém. Rúra sa odvetráva vpredu a tých skrinkách tak či takmusí byť pri zadnej stene priestor na prúdenie vzduchu. Teraz trochu k dizajnu. Začnem hornými skrinkami vpravo. tak ako ste to navrhli je vcelku fajn. Jedno čo však neviem, sú rozmery tých skriniek. No ak predpokladám, že pracovná doska má "štandardných" 60-63cm a následne podľa obrázku sú skrinky 80cm. Tak sú šírky tých horných skriniek 60-80-80-80. Nuž a tu je jeden drobný problém. Podľa obrázku sú to všetko "výklopy". V takom prípade bude mať pri výške tých skriniek 60cm (2x30cm) tie krajné čelá v rozmere 30x60 na rozdiel od ostatných, ktoré budú 30x80. Bude to síce dosť vidieť, ale dalo by sa to prežiť, ak oproti v rohu budete mať podobné výklopy ako vám už radili namiesto tej rolety. Tej by som sa tiež vyhol, ak by sa len troch dalo. Ak však bude výška skriniek 80cm (2x40) tak situácia bude ešte horšia. Dostanete rozmer 40x60. Celé je to o pomere výšky a šírky. To je 2/3 ku 1 v porovnaní s ostatnými kde je to 1/2 ku 1. Toto už opticky, aspoň mne, moc nesedí. @blacksr spomínala, že tie skrinky pôsobia ako uťaté. A musím v tomto prípade súhlasiť. Je to tým, že ich ťaháte od tej steny s oknom do priestoru, kde končia ako keby "bez myšlienky". Najjednoduchšie riešenie, ktoré vyrieši aj geometrické problémy spomenuté, v tomto prípade je použiť tieto skrinky ako keby solitér. Čiže po slovensky. Nechať len tie tri skrinky nad varnou doskou bez tej 60cm v rohu. Ak ich dáte v doplnkovej, alebo kontrastnej farbe, záleží na odvahe, môžete z nich spraviť dodatočný dizajnový prvok. Viem, že to znie ako mrhanie priestorom. No vy ho tam máte habadej. U nás je ho o dosť menej aj tak ešte zatiaľ netušíme, čo tam dať. Ak vám však záleží na každom cm, tak potom tie skrinky roztiahnuť na celú šírku dosky. Nie som síce zástanca tejto varianty ale aj tak sa dá. Tiež to bude nakoniec fajn. No ja osobne neodporúčam sklené skrinky. Má to priveľa dôvodov, aby som to tu rozpisoval, no len asi jeden. A to, že spraviť taký návrh, aby s nimi naozaj dával zmysel, je skutočne náročné nehovoriac o tom, čo to vyžaduje od užívateľa následne, aby nepôsobili tak, že je v nich neustále "bordel". A konečne niečo k celku. Asi je to sw, ktorým ste to robili, no ak sú úchytky na dolných skrinkách horizontálne, tak všetky. Pod rúru dať výsuvy, do rohu ako sa už písalo výklopy. Jaj, teraz som sa pozrel opäť na obrázok, oprava. Ak budú úchytky tak pod rúrou môžu byť iba dvierka. V takom prípade ich dať aj nad mikrovlnku. Toto sa všetko týka návrhu s úchytkami. V ňom by som sa však ešte zamyslel či dať oddelené čelá horných skriniek alebo nepoužiť napríklad Blum aventos HF. Výsledne to nie je o nič drahšie a bude to vyzerať o dosť lepšie bez toho lesa úchytiek. Viď album u mňa. Tiež sú tam úchytky, no skoro ich nevidieť. Šetrenie nákladov! Porozmýšľajte však aj nad variantami bez úchytiek. Existujú dve hlavné varianty jedna so nazvime to "zafrézovanými" úchytkami a druhá s "automatickým" otváraním. Tieto obe majú kopec podvariant s rôznymi možnosťami a rôznymi cenami. Záleží potom už len na tom, ako sa bude kto snažiť vás "oholiť" pod rôznymi, prevažne hlúpymi dôvodmi. No, už je to moc dlhé. Kratšie to však neviem. Ospravedlňujem sa. Ak budete mať otázky, kľudne sa pýtajte.
Odpovedať
@durim dakujem za vsetky komenty/navrhy. Musel som si to precitat viackrat, aby som pochopil :) paci sa mi, ako skutocne detailne premyslate.Tak postupne: - ano, ta vysoka skrina uplne nalavo napravo je potravinova a ano zvazoval som to a urobime to pravdepodobne ako navrhujete, vymenime chladnicku s potravinovou skrinou a aby sme ziskali co najviac priestoru v chladnicke, tak planujeme mensi mrazak dat do komory vedla, tym padom nebude potrebna mraziaca cast v chladnicke, pripadne pozriem tie typy chladniciek, ktore uvadzate. Velmi dobry point :), dakujem. - skrinky na pravej strane hore - suhlasim so vsetkym, co pisete, toto sme mali dost nedomyslene, velmi sa mi pozdava napad so soliterom a tak to aj pravdepodobne urobime. Bude to ako pisete dodatocny dizajnersky prvok. Akurat rozmyslam, ci sa priklonit k variante vysky 2x30cm alebo 2x40cm. V pripade, ze na lavej strane je pokryta cela stena, je v podstate jedno ktoru vysku zvolim, ci mylim sa? Vy by ste s ku ktorej variante priklanali? Tu by sa mi pacil Blum aventos HF namiesto oddelenych hornych ciel. - sklene skrinky sa nam nepacia a pre manzelku to je zbytocne dalsia vec na udrzbu, takze to neriesime. - ano uchytky na skrinkach niekde nemusia byt spravne kvoli sw v ktorom som to robil, od toho prosim abstrahujme. - "Ak budú úchytky tak pod rúrou môžu byť iba dvierka. V takom prípade ich dať aj nad mikrovlnku." - tomuto nerozumiem, preco pod rurou mozu byt iba dvierka? - ano, musime zvazit aj varianty bez uchytiek, najradsej by sme mali iba zafrezovane uchyty vsade, ale momentalne podla mojich zisteni, mam pocit, ze by sa tym kuchyna dost predrazila. Ci mylim sa? - na vrchne skrinky vlavo by mohli ist automaticke otvarania Okrem toho sa chcem este opytat, pokial by bola linka biela matna, pracovna doska drevo-dub, aku zastenu by ste odporucali? Myslim aj farebne ale aj typovo, ci oblozit alebo poucit nejaku jednokusovu platnu. Ci tu vidite nejake limity v ramci nasej kuchyne. A tiez, co sa tyka drezu, ci volit keramicky alebo kov. No a dufam, ze snad moja posledna otazka :) sa tyka kuchynskych liniek Ikea, vsimol som si, ze vy taku mate. Ste spokojny? Preco ste sa rozhodli pre Ikeu a nie napr. Decodom atd.. Dakujem velmi pekne. Dufam, ze toto nie je moc dlhe.
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 Zdravím. Začnem od konca. Prečo Ikea? Pretože som chcel iba korpusy. Vedel by som ich spraviť aj sám, no vyšlo by ma to ma materiáli skoro presne toľko ako od nich hotové. Mal by som to síce z o trochu kvalitnejších dosiek, no nevidieť ich a tak nebolo čo riešiť. No to je jediné od nich. Návrh kuchyne je môj vlastný, vrátanie riešenia zásuviek a tak všetko ostatné je od nášho distribútora. Ja nie som až taký štandardný koncový zákazník. Montáž je už moja práca. Ináč som s nimi vcelku spokojný. Jednoduchá a rýchla montáž. Čo sa týka zásteny, to už je viac dizajnérska záležitosť a ja ním nie som a ani za neho nemôžem považovať. Čiže toto budú len moje postrehy. Pravá strana linky je vlastne nekrytá. Čiže vám bude priamo vidieť hranu toho obloženia. Z tohto pohľadu by som tú zástenu ja osobne volil čo najtenšiu prípadne niečo v ráme, čo by ju ukončovalo. Ak by ste sa rozhodli pre obklad alebo niečo podobné tak by som to ukončil nejakou lištou (hliník, nerez prípadne niečo iné korešpondujúce s úchytkami) pretože budete musieť mať veľmi precízne pohľadové ukončenie, tak aby to vyzeralo pekne a čisto. Zároveň existuje viacero možných riešení. Ja osobne by som preferoval dve. Buď to riešiť ako čistú zástenu, v takom prípade by som ju ukončil zároveň s hornými skrinkami. V prípade, že by ste sa rozhodli mať ju na pravej strane po celej dĺžke dosky, tak ja osobne by som hľadal spôsob ako vyjadriť, že je to "umelecký" zámer a nie len "prostá zástena". Mnoho krát to tak vídam a pre mňa tomu chýba ten prvok estetiky. Bude totiž tvoriť dolnú hranu horných skriniek od ktorých chceme aby boli "ozdobou" tej steny. Druhý variant je, obložiť celú pravú stenu po koniec dosky až po strop, aby sa mohli zvýrazniť tie horné skrinky. Na materiály moc nezáleží, ide iba o to aby korešpondoval s vašou koncepciou domu. My sme dali napríklad kamennú dyhu z bridlice. Vôbec zatiaľ netuším ako sa osvedčí, hlavne za varnou doskou, vraj by to nemal byť problém, uvidíme. Dôležité však bolo, že je veľmi tenká a v rôznych farebných odtieňoch a štruktúre. No u nás je všetko trochu ináč. Aj v kúpeľni máme tapetu a to tiež nebýva moc časté. Čo sa týka farebnosti. Nuž ja osobne som prívrženec funkcionalizmu a minimalizmu. Použil by som nejakú svetlú neutrálnu farbu, u mňa vždy zvíťazí biela ale môže to byť aj niečo farebnejšie. No snažil by som sa to spraviť tak, aby som si nepokazil a neodtiahol pozornosť od farebnosti dosky a horných skriniek. Ono je to paradox, ale s drevom sa dosť ťažko kombinujú farby. Keďže vy chcete mať dosku v prírodnom dekore, tak by som použil buď niečo biele alebo keď prírodné, tak je možné použiť obloženie v metalickom/kamennom vzore pri zástene, alebo kamennom pri obložení steny. Ale hlavne svetlé farby, nech sa to "nebije". S čelami zásuviek a úchytkami je to ako s dverami. Tie tiež vo variante so skrytou zárubňou stoja 2 krát až 5 krát viac ako obyčajné a kľučky sú otázka estetického cítenia a zámeru. Kľučiek som videl tisíce a aj za veľmi kruté ceny a nakoniec som úplne náhodou kúpil v Merkury markete kus po 9 EURo pretože úplne presne spĺňali požiadavky, ktoré som mal. Pretože nik nebude riešiť, že mám vložky s magnetickým jazýčkom ale ako pôsobia kľučky na dverách. No ale prečo to spomínam. Všetko je to ako ste správne poznamenali otázka aj ceny. Bez úchytkové s automatickým otváraním sú tie najdrahšie pričom sa cena pohybuje vzostupne od Blum Tandenbox Antaro tip-on blumotion, cez Ikea servo, Blum Tandembox Tip-on blumotion až po Blum servo drive. No a ešte je tu systém ease pre Hettich InnoTech zásuvky. Čelá so zafrézovaným úchytom sú stredne drahý variant. Ušetríte tam za výsuv a to dosť, no zaplatíte viacej za samotné čelo, to je však nižšia investícia. Pozrite si katalóg Trachea. Tam sú toho spústy. Stačí si vybrať. A nakoniec sú samotné úchytky. Niekto ich chce výrazné niekto nie. Ja osobne preferujem tú hliníkovú lištu čo sa priskrutkuje k hornej hrane čela. Sú extrémne minimálne a vôbec na čele pohľadovo nerušia. Je to však otázka preferencií. Ja som také dal na horné a vysoké skrinky a sú super. Vždy je treba optimalizovať náklady. Čo sa týka dvierok alebo zásuviek pod rúrou. Máte pravdu. Môžu tam byť aj zásuvky, čo ja osobne tiež preferujem. Neuvedomil som si totiž, že tá skrinka musí byť odsadená o presah pracovne dosky. Čiže ak by úchytky nepresahovali hranu dosky, tak by sa dali tie zásuvky aj otvoriť. K tomu už len jednu poznámku. Pokúste sa nejako logicky udržať líniu špáry alebo štýl na ľavej strane. Buď bude korešpondovať so zásuvkami pod oknom alebo to budú čelá korešpondujúce s chladničkou. Nech to nie je porozbíjané. No máte pravdu je to jedno. Môžete si tam vytvoriť obrazec špár, aký sa vám bude páčiť. K horným skrinkám. Či výška 60 alebo 80 je to viac menej jedno ak nemáte príliš nízky strop. Je to viac o mieste. 60 budú pôsobiť ľahšie. Oči nás totiž neustále klamú. My máme horné skrinky presný štvorec 80x80, no tým že sú tam dve 40 čelá, tak to tak vôbec nevypadá. A dajte si tam ten Aventos. Ten skutočne stojí za tie peniaze. Podľa mňa dnes na trhu nič lepšie nenájdete. A ešte na záver tohto môjho románu. V tom návrhu máte prakticky tri "slepé" rohy v dolných skrinkách. Jeden na ľavej a dva na pravej strane. Neviem nad akým ste tam počítali riešením, no aj to sa dá riešiť teda v rámci možností. Len pre zaujímavosť, dajte vedieť či ste nad niečím uvažovali. Tak, ale už naozaj končím. Prajem pekný deň.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?